Name
Chika Chika Chika
Live In
KualaLumpur,Malaysia
  Date Of Birth
21 April 1986
  Education
Degree In Architecture, UKM
  Love
Colors
Shopping
CRV
Hyundai Coupe
Wise Peoples
Food
Graphics
  Loath
Cats / Animals
Homework
Kids
Alarm
Stupid Peoples

Chika's Twitter:


Youniverse Personality Test

Hit Counter
Hit Counter

Since 20 May 2005



Thursday, December 11, 2008

wedding shoes : entry ulangan

9 SEPTEMBER 2008

Pagi semalam, dapat call dari shoes maker. Mereka suruh datang untuk try. They took 2 weeks untuk siapkan kasut tu dan memanglah macam yang dijanjikan. They said, we can claim around 2 weeks. Dan mengikut perkiraan aku, memang tepatlah 2 weeks.


Kredit foto : http://www.takegreatpictures.com

Seronoknya. Rasa tak sabar nak tengok kasut tersebut. Aku browse through internet, surveying for wedding shoes. Rasa nak semua (like always, tamak haloba) Berciri Imelda Marcos di situ. HAHA. Kalau dah satu kasut pon sampai kena bertempah, in zillion years la baru boleh lawan kan. Hehe. (Kaki, grow up!)

Chika ni kan, kedekut betul tau. Ramai readers yang sedang on the way to blissful wedding pasti akan menuduh aku semacam itu bukan? Tanya tarikh nikah, tak dikasi tahu. Tanya boutique, tak nak kasi tahu. Tanya tentang photographer, pon tak nak disebut. Tanya tempah kasut kat mana pon sangat kedekut. Why lah so kedekut? Bukan kedekut, mind you. Sampai masa dan ketika, terbongkarlah semuanya. (well, Gimmic Diva kan ... what to do) Tapi sesuatu yang anda kena percaya, tiada entry perkahwinan mengejut akan dilakukan. Tiba-tiba terpampang ucapan kahwin dari sahabat karib beserta gambar bisu. Tidak. Tidak akan buat begitu lagi. Nanti ada juga aku termakan peluru sesat. Haha. Atau tiba-tiba nurulism.com habis kena makan dengan anda semua. Haha.

Okaylah. Mari berkongsi informasi. Tentang di manakah Chika menempah kasutnya.

Kepada pembaca yang bakal melangsungkan perkahwinan, yang juga ingin membuat tempahan kasut wedding, ini aku senaraikan shoes maker yang aku sudah pon pergi tinjau. Anda pon bolehlah meninjau sama. (Kepada kakak yang sibuk bertanya tu, sekarang boleh strike perkataan kedekut from my name. Haha. Kakak sampai dah panggil aku Chika Kedekut. Gurau kasar tau) Nah, kakak. Esok pagi-pagi lepas sahur tu bersiaplah tarik Mr.Tunang anda makan angin dalam kedai kasut okay. Jangan sampai termakan kasut sudah (laser kau mulut aku).

  • San Lee Shoes, Taman Midah Cheras (03-91303236)
    Dia boleh buat any design tapi kalau disuruh buat beading tu, aku rasa tak recommended since mereka tak expert. Nama lagi kasut wedding, mesti nak gemerlapan sikit kan. Dan mestilah nak almost perfect. Tapi mereka punya leather shoes okay kot. (Kot? Kot means tak sure lah kan) Engkau pergi tengok sendirilah.
  • Pretty In White (website), Desa Sri Hartamas
    Yang ini pon okay. Boleh tengok pada website dia. Service bagus. Pricey sikit. Boleh mintak dia buat beading tapi mereka pon mungkin bukan mahir sangat. One thing, jangan sewenang-wenangnya suruh kedai letak beads kalau mereka tak biasa buat kerja-kerja ni. Nanti batu jatuh tergolek, menangis lah air mata darah dibuatnya. Since kasut wedding ditempah mahal-mahal. Kalau ter-rosak nanti, of course you will cry a river (so like me). Yes, menangis sebanyak satu sungai. Pasti tak berbaloilah bukan? Yang jatuhnya, sebijik batu saja. Tapi nangisnya sampai sesungai. Thats why, fikirlah bijak-bijak. (amboi)

  • Paris Shoe Maker, Taman Maluri (03-92857529)
    Malas aku nak membuat testimonial lagipon tidak berbayar iklan ini. Bolehlah pergi tengok kalau nak. Price range? Aku boleh katakan, semua kedai pon kasi service dengan harga yang lebih kurang. And one more thing, tiada yang harga ala-ala Vincci (unluckily )

  • Tom Shuz Boutique, Bangsar (03-20942339)
    Atau nama kedainya disebut Thomas Chan. Dulu ada butik dekat Pavilion tapi sudah ditutup dan hanya terdapat di Bangsar Shopping Centre. Very recommended. Aku sudah try beberapa kasut dia dan sangat comfy. Tak de sakit-sakit belakang tumit. Dan agak boleh dipercayai on the beadings thingy. (I guess la berdasarkan displayed design dia). Dan setelah browsing dekat internet pon, didapati ramai orang recommend di dalam forum-forum.

Itu yang aku sudah pergi. Selain itu, anda boleh pergi tinjau ke Lewre, Jimmy Choo dan designer lainnya. (of course if you have extra RM you can go to see them and pay for RM thousands)

Kasut Chika? Tengok tu, sangat kedekut. Dah sampai nak perenggan penutup dah neh. Tapi takda dikasi tahu pon. HAHA. Chika buat dengan Thomas Chan. Aku akan tuliskan kemudian secara terperinci (of course without gambar ) apabila aku sudah ambik kasut tersebut kelak. Kalau okay, aku akan recommend kepada anda. Kalau tak okey, anda berusaha sendirilah. Haha. Bukanlah. Nanti kalau ada informasi berguna, kita kongsi lagi. Aku tahu ramai readers sedang membridal juga. HAHA. Kalau anda ada cerita dan informasi wedding menarik pon, marilah berkongsi. Atau yang sudah berkahwin pon boleh berkongsi pengalaman anda. Tetapi janganlah dikasi nasihat-nasihat tradisional seperti pantang larang aneh chika sangat tak nak. HAHA. You know, I do not interested in ritual practice yang aneh-aneh kecuali if it is islamic. Hehe.

Penutup : my weight is xkg. Hooray!


www.nurulism.com

 

2 Congteng-conteng:

Blogger Princess Liyana conteng...
huhu...dear, kasut yang ditempah smua mahal2 ooo....mesti grand wedding nanti..tak mau jmpt kancil clan ka?hahaha
1:05 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
eh opkos la i nak kancil clan datang. tunggu je address dihantar ke email ni. LALALALALA.

jangan tak datang, awas.

HAHAHAHAHA.

meh la bagi addressssss
3:41 PM  

Post a Comment

 


This is a personal weblog. Fully monitored by the owner. Before you proceed, please be informed that you are now under a DICTATOR rules.

"dictator" is generally used to describe a leader who holds and/or abuses an extraordinary amount of personal power, especially the power to make laws without effective restraint by a legislative assembly.
Source : Wikipedia.org

  Is your mental functioned well? Okay, proceed. And err... welcome.


 


 

THEWARDROBE

The Engagement

 



 

Klasik

www.flickr.com

Copyright Reserved
Created by : Chikadior  Date : 7 June 2008
"... the rest is still unwritten ..."