Name
Chika Chika Chika
Live In
KualaLumpur,Malaysia
  Date Of Birth
21 April 1986
  Education
Degree In Architecture, UKM
  Love
Colors
Shopping
CRV
Hyundai Coupe
Wise Peoples
Food
Graphics
  Loath
Cats / Animals
Homework
Kids
Alarm
Stupid Peoples

Chika's Twitter:


Youniverse Personality Test

Hit Counter
Hit Counter

Since 20 May 2005



Thursday, January 08, 2009

Hotter than Hot Guys

Nurulism.com, 10 September 2008

Pagi tadi aku menunggu macam pungguk menunggu bulan. ( to be tradisional la) To be contemporary, aku tidur peluk cellphone. Menunggu Syikin call (Syikin from Thomas Chan) Haha. Chika mentipu anda. Tak ada menunggu seghairah itu. Pagi tadi aku sangat lelap tidur sampai kalau ada raksasa tengah makan rambut pon aku takda sedar punya. Anyway, Syikin tak call. Aku sikit kecewa. Sebab aku sangat ghairah nak mengambil wedding shoes (yang sudah alter sampai sangat ngam dengan kaki yang isimewa ini).


credit picture : http://www.herecomestheguide.com
Gambar hiasan.
Omaigod.
Wedding reception dekat Walt Disney Concert Hall, LA .
Seronoknya. This is Frank Gehry's building.

Okay move on with the stories. Disebabkan butik tersebut takda call, aku pon takda berhati nak call mereka. Kalau belum siap tak apa lah. Kehidupan in the stomach masih berpancaroba. Aku takda hati nak berjalan-jalan. Tapi kalaulah kasut sudah siap, nafsu kasut pasti mengatasi pancaroba in the stomach. Aik. Sukarlah bukan untuk memahami tulisan aku yang sangat berfalsafah neh. Sebab itulah polisi blog ni ada menyebut. Does your mental functioned well? Kalau tidak well, jangan proceed. Nanti anda sangat menyesal.

Baiklah. Semua orang sangat hairan dengan saiz kaki aku. Biar betul Chika neh. Takkan saiz 4 tak muat-muat? Mungkin betullah kaki aku berciri mutant. HAHA. Tapi kaki tersebut tidak menjejaskan aku. Aku sangat sihat di sini malah takda makan hati disebabkan kaki tersebut. Aku malah sangat kesian tengok anda yang kaki besar itu. Sebab sangat tipikal. Tengoklah aku. Sangat istimewa ( meluat bukan?) HAHA.

Kasut-kasut aku ada nama manja. Yang mak aku bagi. Dia panggil kasut-kasut aku sebagai 'kasut kecik'. Kadang-kadang aku kesian tengok kasut-kasut aku. Mereka sangat kecik. Duduk bercampur pulak dengan kasut-kasut lelaki King Saiz. Semacam satu penghinaan. Kadang-kadang kasut kecik terjatuh ke bawah dan tergolek ke tepi pintu. Mak aku pon akan mula berteriak (yang juga berciri penghinaan) ; Ishk kasut kecik ni! Asyik terpelanting je. Dah la kecik. Baik tak payah pakai kasut. Sampai hati mak aku kutuk kasut kecik tersebut. Bukan kaki orang lain, kaki anak dia jugak. HAHAHA.

Aku masih ingat. Sewaktu kami ponteng kuliah dan duduk atas tangga macam mafia (padahal muka sangat comel, mafia tengok pon pasti gelak sampai mati). Kami ponteng kuliah. Duduk atas tangga. Bercerita tentang hot stuff (hot stuff in bahasa melayu ialah barang panas. Or in details, merujuk kepada lelaki yang memanaskan. Na'ah! Aku mana berminat topik barang panas neh. Tapi ikut ja Sarah, Mas dengan Nisa. Haha. Tak bersalah bukan? ) Okay, berbalik pada cerita. Kami pon membuat aktiviti sangat makruh (atau sikit lagi jadi haram). Bual-bual sambil ketawa riang. Anyway, Sarah memang Queen of the story la kalau cakap pasal hot guy. HAHA. Tiba-tiba Nisa teriak ;

Nurul!!! Apsal kaki kau? (aku pon terus memeluk kaki dengan kasih sayang. Yes, tipu) Gilalah kecik kaki kau. Weh, biar betul weh! Aaaa. Cepat bukak kasut tu aku nak tengok kaki kau.

Maka mereka bertiga pon mentengok kaki aku secara sangat kagum dan ajaib. See. Dari kisah hot guy, terus masuk ke kisah kaki kecik aku. Well, my dearest readers. Cerita panjang-panjang di atas sebenarnya ayat-ayat pembaziran saja. Yang aku nak cakap cuma sikit iaitu ; Kaki kecik aku is hotter than any hot guys. Kaki kecik ini lagi panas daripada lelaki-lelaki yang memanaskan. Cool nya aku! Haha. Yes, aku memang pandai manipulasi cerita sampai akhirnya aku jadik watak superhero yang adorable. Aku memang pandai putar belit cerita, dan menulis entry sampai ending dia akan terkeluar conclusion untuk kata diri sendiri sangat cool, hot dan comel. HAHA. ( pergi muntah sekarang)

Dan sms dari Mr.Fiance. Err. MrShakespeare I mean (anda tahukah aku sudah bertunang dengan Shakespeare? Tak tahu bukan? Aku ingatkan tunang aku seorang ****** sahaja, malah seorang Shakespeare juga). The sms :

Try and take your mind of it. Just imagine the glittering white wedding shoes. Your amazingly cute feet enhancing its elegance with each majestic stride. The gentle click with every step, cutting through the almost eerie silence that had enveloped the atmosphere of awe.

Melting kejap aku dibuatnya. Tiba-tiba aku jadi sangat tak sabar nak pakai wedding shoes tersebut sebab nak beraksi secara maharaja. Baca tu. Majestic Stride. Haha. Ayat-ayat cinta sangat memberangsangkan. But at the same time, dangerous betul dapat tunang berciri Shakespeare neh. HAHA. Anyway. You jangan meng-shakespeare secara lelong di luar sana. Ada jugak kang this adorable Chika mengkasi Kungfu Fighting. Ini warning tau. HAHA.


Latest entry at nurulism.com

 

9 Congteng-conteng:

Blogger esraa conteng...
Dear chika

please see those videos

http://www.youtube.com/watch?v=Gvt1M7Xp2Uw&eurl=http://widget.slide.com/version/20090105214456/widgets/fw/adapters/wrapper_youtube.swf?playerUrl=http://www.youtube.com/

http://video.google.com/videoplay?docid=-2451908450811690589&ei=PCBYSZT1M4P6-QHInZC9Cg&q=occupation+101

then help us to publish them

and please vest those blogs
http://nowingaza.blogspot.com/
http://gazatoday.blogspot.com/
http://affendina.blogspot.com/

thank you very much
5:26 AM  
Blogger S h i n o conteng...
Saiz 4 keciknya..
bleh buat key-chain keta sy.. :P
10:19 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
key chain kereta??
T________________________T
sedih
2:28 PM  
Blogger alif-mikail conteng...
lamanya tak datang sini.. wah!
3:26 PM  
Blogger dark_eky conteng...
hahaha..
mmg sgt2 kecik..
banding ngan kaki adik-bradik aku lg la..
tp pmpn kaki kecik la comey..
bole jd cinderella..
hehehe
12:36 PM  
Blogger saudagar gaRAM.. conteng...
orang cina punya definasi cantik bagi perempuan..


berkaki kecik..



but anda bukan cina kan?
kan kan kan?



hahahhaaaa
3:03 PM  
Blogger azmimuslim conteng...
http://azmimuslimpoem.blogspot.com

pls support me....!!!
4:29 AM  
Blogger s.c.h.u.l.t conteng...
dear chika,

I hope a guy would say 'okela sayang, your feet are more adorable than Taj Mahal!' :))

*mental* fine2.. welcome to the club.

you kaki semut,I kaki gajah! :P
2:54 AM  
Blogger ckurus a.k.a. fim conteng...
wah beznye nak kawen da...
congrat yer kak chika...
10:41 AM  

Post a Comment

 


This is a personal weblog. Fully monitored by the owner. Before you proceed, please be informed that you are now under a DICTATOR rules.

"dictator" is generally used to describe a leader who holds and/or abuses an extraordinary amount of personal power, especially the power to make laws without effective restraint by a legislative assembly.
Source : Wikipedia.org

  Is your mental functioned well? Okay, proceed. And err... welcome.


 


 

THEWARDROBE

The Engagement

 



 

Klasik

www.flickr.com

Copyright Reserved
Created by : Chikadior  Date : 7 June 2008
"... the rest is still unwritten ..."