Name
Chika Chika Chika
Live In
KualaLumpur,Malaysia
  Date Of Birth
21 April 1986
  Education
Degree In Architecture, UKM
  Love
Colors
Shopping
CRV
Hyundai Coupe
Wise Peoples
Food
Graphics
  Loath
Cats / Animals
Homework
Kids
Alarm
Stupid Peoples

Chika's Twitter:


Youniverse Personality Test

Hit Counter
Hit Counter

Since 20 May 2005



Saturday, October 15, 2005

Demam Peperiksaan atau Demam Nak Periksa?

Xm is coming. Hey, nurul! Xm is coming! Yes, yes....xm is coming la. C' mon la weih, wake up la.Study la. Don't lazy-lazy la.Cannot not study maa. Must study! wake up! *used to this slang while i was in primary skewl*

Ahad ni aku akan mula exam. Ngeri ja bunyinya exam.Bagi aku, ye! Sangat ngeri.Tapi aku pon tak tau la ape benda la ngan kepala aku ni.Dah jadi kebiasaan.Time nak exam, time tu lah jantung aku cam nak luruh.Tapi aku maintain ja relax. Aku rasalah kan, aku ni bila dah terlalu tensen, aku akan jadi sgt relax dan tenang. Pe benda la camtu....

First paper ialah Komunikasi. Dush! Dah 3 kali berturut-turut tak pi klas. Okay, terus terang aku cakap, aku sebnarnya mmg kuat ponteng kelas. Masa sekolah lagi aku dah ada perangai buruk ni. Tapi bukan ponteng sekolah.Aku punya attendance mmg full time sekolah dulu.Tapi aku suka tak masuk kelas terutama lab.Boleh dikatakan cam jadi satu tabiaat (sindrom kot), aku rasa cam hepi bila skip klas. Cam baru sempurna kisah hidup aku sbg sowang student. Betul ni. Serius aku mmg fikir camtu.Bukan je waktu aku sekolah, tapi dah terbawak-bawak sampai skang.

Sepanjang minggu ni, semua kelas pagi aku tak pegi. Langsung tak! Imagine la hebat tak hebat penangan ponteng klas aku ni.Aku tak rasa memonteng tu satu tabiat jahat. Aku rasa tu normal tuk student yg HYPERBOLA. Uhuhuhu...

Okay, sebnarnya aku tak pergi kelas pagi langsung sepanjang seminggu ni sbb aku tak boleh nak bukak mata. Tido pukul 3, 4 pagi. Pulak tu aku rasa sangat banyak bergerak waktu siang.Penat tau. Sbb aku tak reti dok diam. Bila aku dok diam, aku rasa cam tak sehat pulak. Rasa cam pasif. Aku tak suka nampak pasif.Walopon aku ni tak lasak (aku kan ANAK PEREMPUAN - as wut my frens told me) aku ttp ja aggresif.Lagi-lagi mulut aku. Wakakaka...

Pasal ponteng lagi. Aku suka ponteng ke? Bukan suka.Tapi tu dah jadi cam sebahagian dari aku. Selain ponteng, aku suka gak masuk lambat. LAMBAT tu mmg dah sebati sgt ngan aku. Yang ni terus terang aku kata, aku mmg SUKA. Mmg aku sgt suka lambat. Biasanya pon mmg aku sengaja lambat-lambatkan diri. Lagi-lagi kelas Design.Selagi tak kul 1, kul 2, mesti aku tak sampai studio lagi. Aih... tapi aku tak rasa nak berubah. Sbb aku bahagia camni. Aku tau nak manage.... walopon aku skip klas, walopon aku lambat, aku tau how the system should be. Ignore me....

S H E L T E R - Benda yg paling kuat dalam kepala kami buat masa ni. Alhamdulillah, akhirnya setelah 7 model yg aku tunjuk kat lecturer direject, dah approve jugak model ke 8 aku.Cuma kena ubah sket ja lagi dan boleh proceed. Punyalah aku rasa yg aku boleh bernafas cam normal balik. Fuh....


Image hosted by Photobucket.com

Ni model 'main-main' aku yg blom complete sepenuhnya. Tapi dah approve. Kalau nak compare 1st model aku sampai model ke 8 ni, mmg obviously lain. Tapi ngan kedegilan aku, akhirnya aku dapat gak buat shelter guna form bulat walopon lecturer x berapa suka aku guna form bulat. Ehehhe... degil! kata lecturer, Nak... jugak bulat... Dan aku suka section toilet dia.Sbb konsep toilet yg open.Ngeh ngeh.... *cuba bayangkan....*

Sakit kepala la. Semalam dah migrain.Tak boleh jadi ni.Ahad nak xm. Oh...ha! Sebut pasal xm, gumbira hatiku bila farah bitau yg dia ada kete sepanjang bulan puasa ni. Kete tu esok parents dia hanta kat ukm. Baguih la sgt.Leh kita carik makan sesakan-sakannya.... jugak boleh kita menjelajah satu ukm tu sambil melakukan aktiviti tak bertamadun cam biasa.

I don't wanna miss a thing !

 

8 Congteng-conteng:

Anonymous anaz conteng...
ah kau..monteng2 pun, pale otak geliga. gud luck 4 ur xm aa...susah2 tiru org seblah
9:42 AM  
Anonymous Ly conteng...
caiyo! caiyo! caiyo! kekek

jawab peksa tue elok2 k :D

takign care.. muahss
11:48 AM  
Blogger ChikaDior conteng...
Anaz sukati ja ang ajar meniru naaa.... tak supan btoi la

Kak Ly tq.... *_^
12:28 PM  
Blogger NaSh conteng...
aku kalau monteng.. mesti tak reti nak study.. ko bijak, kira okey laa tu.. baik x yah dtg trus.. ekekeke
11:41 PM  
Blogger TimYohannon conteng...
ahhhhh ukm dpt cuti dulu. tak buleh jadi camnihhhh!!
9:36 PM  
Anonymous Anonymous conteng...
Now you could find Classes for a multitude of subjects on your area , like find old class mates and they could be found by visiting find old class mates
5:10 PM  
Anonymous Adian conteng...
ola, hooo pemonteng skrg jadinye. ape nak jadi ni! bukak api ke?! heheheh.
4:56 PM  
Anonymous Anonymous conteng...
Cool blog, interesting information... Keep it UP Company health care plan Tenuate review Staley auto insurance fitness girl Norton internet security 2005 oem version registration Glendale mo jeep dealership accounting jobs in minnesota new skin care product Uniden flip phone and answering machine Simplex fire alarm hacking Martinsburg plastic surgery cheap zyrtec syrup Network 2 computers how to recognize my graphic card forthcoming pc video cards pregnant mature slut with big pussy lips
11:34 PM  

Post a Comment

 


This is a personal weblog. Fully monitored by the owner. Before you proceed, please be informed that you are now under a DICTATOR rules.

"dictator" is generally used to describe a leader who holds and/or abuses an extraordinary amount of personal power, especially the power to make laws without effective restraint by a legislative assembly.
Source : Wikipedia.org

  Is your mental functioned well? Okay, proceed. And err... welcome.


 


 

THEWARDROBE

The Engagement

 



 

Klasik

www.flickr.com

Copyright Reserved
Created by : Chikadior  Date : 7 June 2008
"... the rest is still unwritten ..."