Name
Chika Chika Chika
Live In
KualaLumpur,Malaysia
  Date Of Birth
21 April 1986
  Education
Degree In Architecture, UKM
  Love
Colors
Shopping
CRV
Hyundai Coupe
Wise Peoples
Food
Graphics
  Loath
Cats / Animals
Homework
Kids
Alarm
Stupid Peoples

Chika's Twitter:


Youniverse Personality Test

Hit Counter
Hit Counter

Since 20 May 2005



Sunday, September 24, 2006

Aku Lampi Ke?

Ramadhan 1.
Nafsu memang jahat. Baru hari pertama puasa, nafsu dah tunjuk taring tajam-tajam. Iblis dah kena ikat. Tak ada suara iblis main cucuk jarum kat telinga. Maknanya, aku mmg jahat dengan sendirinya. HAR HAR HAR! Fikiran aku asyik terkenangkan SR Chocolate Banana dalam peti sejuk. Nyum nyum! Berambus kau nafsu!!


Hari ni sangat plain. Nothing to do i guess. Its either there's really nothing to do or its only me tend to malas-malas sampai petang. Aku sepatutnya tengah main pecah kepala dan pecah jiwa memikirkan design. Final project dah sampai dah. Kali ni kena design Center for cottage industry. Industry yg aku pilih ialah WAU. Sila layarai www.padanmukakau.com. Memang padan dengan muka aku.


Disebabkan terlalu ghairah memilih wau without considering few big things, musibatnya... aku terpaksa bertahan selama satu sem ni survive demi wau. Dari 1st project - product packaging, sampai ke kiosk dan seterusnya center ni, aku kenalah pecah kepala sket pikirkan design yg relate 100% dengan wau. Lebih kurang gali pusara sendiri je aku rasa skang ni. Bukan senang wo nak study wau. Masa product packaging dulu, memang menonggeng la dibuatnya.


Progress aku makin slow. Aku rasa benci dengan semua design yg aku buat. Aku tak krit walau sekali pon lagi dengan lecturer. Sikap ni mmg sgt buruk sbg student architecture. Aku rasa nak meraung kuat-kuat sampai ada orang lempang muka aku sebijik dua.


Nurul, honey.... please be more consistent ok. If u dun help yourself, who will? Nurul, honey... you're really such a childish architect wannabe. Keep in mind, darling. No kids are allowed to involve architecture. No kids can be an architect. You have to be a young lady with brains. Jangan jadi anak kecik yg sukakan taman permainan dan hanya tau nak menangis. You got it, Nurul?

Okay, tamat sesi motivasi diri yang pertama.



Pendidikan Seks Bagi Yang Lampi.
Aku suka lagu Jera nyanyian Agnes Monica. She's hot la, baby. Aku suka aksi-aksi daring dia on stage. Sgt hot and i'm feeling sexy. Oh my! Kenapa aku pulak yg feeling sexy? But frankly said, aku currently agak obses tentang sexuality. I mean... i mean... i always keep on wondering about it. At least i sound normal, am i?Sbb aku rasa terhina bila makin kerap dituduh sbg 'lurus bendul' dan 'lampi'. Bukan ke itu normal bagi gadis 20 tahun kalau dia masih 'lurus bendul' tentang seks? Okay, aku akan kumpul banyak ilmu pasni supaya tidak lagi diperbodohkan tentang itu dan ini. I look stupid asking them about things that everybody already understood. Mana kamu semua tau? Kenapa aku selalu lambat tau? Aku tak normal, atau mereka super-normal?


HAR HAR HAR! Teringat aku kes minggu lepas bila sahabat-sahabat sensasi semua bercakap tentang 'the tutt' dan dorang gelak sakan afta that. Aku pon gelak juga padahal aku tak faham apakah bendanya 'tutt' itu. Lama-lama aku tak boleh tahan gelak macam orang bodoh, aku pon tanya kat sahabat-handai yg byk ilmu ni. Dan OMG! How come i didnt know that such thing really exist in this world???? Fuh...! And suddenly aku rasa dua perasaan. Satu, aku rasa the sexs things hanya buat aku rasa pening kepala sbb aku tak boleh terima byk perkara, but in the other hand aku rasa curious pulak. HAR HAR HAR!

And... aku still a good girl kan walaupon aku mengaku aku menonton American Pie selama beberapa minit? Rumet aku kata cerita tu sgt funny tapi jalan ceritanya jijik sket sbb fully about seks. Sahabat yg lain pon kata benda yg sama. TAPI! Bila je aku tonton movie tu few days back, aku tak rasa apa-apa. Tak rasa funny pon. Jijik apatah lagi. Sbb aku sebenarnya tak faham satu apa pon yg dia cakap dan dia buat. LANGSONG! Thats why bila aku kata movie tu entah apa-apa, dorang tuduh aku 'lurus bendul' dan 'lampi' buat kali yg ke-seratus juta. Lampi eyh aku? Akhirnya aku tengok movie tu tak sampai separuh pon. Mungkin lepas byk ilmu sket, baru aku continue. MIAHAHA! Okay, guys... dun get me wrong. Jadilah lebih open minded. EHEHE....



Orait, talking bout music lagi fun. Jera means... something like sudah pulih. Bye!

Artist: Agnes Monica
Title: Jera

Hitam bukan cirimu
Putih juga bukan cirimu
Semu ku melihatmu
Tak bercahaya
Seperti memudar

Cinta aku mencinta
Kamu yang aku mau
Namun tak tepat waktu
Ku sudah jera dalam percintaan

Salam hangat untuk cintamu
Aku yang kandas dan patah hati
Biarlah orang memandang lama
Aku tak mau bercinta lagi

Engkau yang dulu pernah ku cinta
Namun terlanjur kau bersamanya
Dan ku terluka oleh cintanya
Kini kau hadir kusudah
Jera

Cinta aku mencinta
Kamu yang aku mau
Namun tak tepat waktu
Ku sudah jera dalam percintaan

Salam hangat untuk cintamu
Aku yang kandas dan patah hati
Biarlah orang memandang lama
Aku tak mau bercinta lagi

Chorus 2x

Engkau yang dulu pernah ku cinta
Namun terlanjur kau bersamanya
Dan ku terluka oleh cintanya
Kini kau hadir kusudah
Jera

 

11 Congteng-conteng:

Blogger jarri conteng...
oih.
bulan puasa pon nak cakap pasal sex? kurus pahala puasa weh.
5:21 PM  
Anonymous mohdismail conteng...
ko lagi cepat jarri..haha..
*hehe..dia bukan bercakap straight pasal sex..cuma aku rasa dia bercakap tentang pengalaman dia dituduh lampi kerana sex..hikhik..semuanya dikaber dengan satu statement - "Okay, guys... dun get me wrong. Jadilah lebih open minded."
5:38 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
haaa... pandai pon east. ni bukan entry lucah ye....
8:10 PM  
Anonymous neeziee conteng...
aku tak paham.huhu.
9:56 AM  
Blogger ChikaDior conteng...
lagi la lampi
12:20 PM  
Anonymous mrkay conteng...
sian chika... tgh pk2.. mcm mana aku tau semua benda2 tuh? ade kah aku super normal? tidak kot, byk membaca majalah dan internet... jgn tersalah jalan plak nnt.. huhu.. ops, lagi satu, buat lepas raya.. kang kurang pahala puasa sbb dok imagine bebukan lepas tau.. huhuhu..


*budak nakal dah comment*
2:34 PM  
Blogger NaSh conteng...
ngko kan miss porno..
aku x eran.. haha
4:26 PM  
Blogger syaff conteng...
ahaha..
kojgn lak pk bnyk2 psl 'da sex thing' tu chika..
kang gersang ko tetibe tgh2 ko posa tu nnt..
bahaya!!

haishh... tetiber aku ter'horny'.
hepp!!!!!
miahahaha...
8:16 AM  
Anonymous ~JviperS2~ conteng...
:p
1:44 AM  
Blogger NaSh conteng...
dasyat aaa ko syap~
9:32 PM  
Blogger Nyetok conteng...
Ade saper2 leh explain pasal bunting pelamin? Aku pon blur gak ni huahua...
1:21 PM  

Post a Comment

 


This is a personal weblog. Fully monitored by the owner. Before you proceed, please be informed that you are now under a DICTATOR rules.

"dictator" is generally used to describe a leader who holds and/or abuses an extraordinary amount of personal power, especially the power to make laws without effective restraint by a legislative assembly.
Source : Wikipedia.org

  Is your mental functioned well? Okay, proceed. And err... welcome.


 


 

THEWARDROBE

The Engagement

 



 

Klasik

www.flickr.com

Copyright Reserved
Created by : Chikadior  Date : 7 June 2008
"... the rest is still unwritten ..."