Name
Chika Chika Chika
Live In
KualaLumpur,Malaysia
  Date Of Birth
21 April 1986
  Education
Degree In Architecture, UKM
  Love
Colors
Shopping
CRV
Hyundai Coupe
Wise Peoples
Food
Graphics
  Loath
Cats / Animals
Homework
Kids
Alarm
Stupid Peoples

Chika's Twitter:


Youniverse Personality Test

Hit Counter
Hit Counter

Since 20 May 2005



Tuesday, August 11, 2009

Menu Makan Malam


Beef steak HALAL.

Heh macam selama ini santap yang tidak halal pula. Sebenarnya kami terpesona sebab Coles jual daging halal. Walaupon buat section kecik sahaja dengan pilihan terhad sampai macam tak boleh buat pilihan sebenarnya T___T Tapi kami berbesar hati sebab Coles ada hati nak jual daging HALAL. Terus beli sebagai tanda sokongan kepada produk Halal. Walaupon harga dia mahal melambung kalau dibandingkan dengan butcher sebelah jalan dalam 40 tapak sahaja dari Coles tersebut. Tak apa. Kami sokong produk halal walaupon mahal sikit. Kami sokong. Walaupon mahal kami sokong. Damn gila aku ulang cakap banyak kali sebab nak bagi engkau semua terlalu faham apa yang I tengah cakap ini. I ulang ; Kami sokong produk halal walaupon mahal sikit. Harap next time semua daging dalam Australia pon halal. Tapi tidak berharap ada bacon halal gila kau Al-Quran cakap haram, haramlah jangan ingkar Allah murka.

Itu perkara pertama ; Daging halal Coles jual. Heh I macam excited. Memang pon excited. Perkara kedua. Senang saja nak masak beef steak I pon boleh buat. Sekarang dah rasa macam terror gila dah memasak. Semua masakan yang selama ini I rasa macam WTH (H ialah hebat) sekarang dah rasa macam ... hek eleh engkau masak steak? I pon boleh buat. Engkau masak kari? I pon boleh buat. Okey fine Chika, kau boleh semua kau boleh.


Kubis masak lemak

Masakan kekampungan yang I bet ramai orang suka makan masakan ini. Siapa tak suka memang ah dia belum cukup makan garam (belum cukup makan garam tu macam kalau engkau baru nak hiduplah HAHAHAHA) Sukahati saja aku cakap engkau baru pandai nak hidup HAHA.

Saya gemar kubis masak lemak. Selama ini selalu pandang tinggi dengan masakan ini. Rasa macam orang terror saja boleh buat. Sebab kena pakai santan lah. Ada ikan bilis lah apa semua tah. Sekarang dah pandai dah masak masakan macam ini. Dah tak pandang tinggi dengan orang yang boleh masak kubis masak lemak. Macam kacang. Menyesal dulu pandang tinggi dekat orang yang pandai buat kubis masak lemak.


Tempeh Goreng

In English disebut TEMPEH. Ceh tak ada beza. Kalau dah mengalir darah jawa dalam diri memang jangan gatal nak mengaku tak kenal tempeh.


Ayam masak merah.

Masakan terbaik from Chika with love. HAHA. I rasa inilah dia menu terpaling I master. Kira kalau masak tutup mata pon boleh. Err. Tak tak. Masak kalau tutup mata siapa-siapa pon tak boleh. HUAHUAHUA. Okay I nak angkuh sekarang ; Ayam masak merah I tak pernah fail. Sentiasa sedap. Sewaktu makan mesti dalam hati tak putus-putus puji diri. Tapi masih tak percaya apsal aku boleh buat ayam masak merah sedap macam ini. Mungkin kebetulan.

Nurulism.com buat hal lagi. Tapi I dah malas nak histeria dah.

Labels:

 

18 Congteng-conteng:

Blogger izwan7 conteng...
wah3..sgt sedap itu beef steak!
1:10 AM  
Blogger middle heart to wrote this.. conteng...
miss malaysian foods.. hohhh
5:45 AM  
Blogger Gadis n Frank conteng...
chika...nak resepi ayam masak merah....cuya slalu jugak buat, tapi setiap kali buat setiap kalu tu kaler dia cm lain2...tapi rasa boleh tahan...pe kata bagi resepi chika pulak...yumyum...
2:54 PM  
Anonymous Anonymous conteng...
sangat menarik, terima kasih
9:17 PM  
Anonymous Anonymous conteng...
Terima kasih untuk blog yang menarik
9:17 PM  
Anonymous ContengPapan conteng...
Salam ziarah,very nice blog.Ricky Martin seorang gay ? nak tahu klik sini http://merdayka.blogspot.com ,ok bye
1:15 PM  
Blogger comel conteng...
masak la banyak siket
kang hantau kat aku
lapor ni!
ngheeee
10:58 PM  
Anonymous hazanis conteng...
bulan2 puasa nie tngok lama2 asa mcm nk gigit je screnn lappy nie hheehhe... eh jom follow blog saya plk http://kakiblogger.mygeng.org/#s01
5:15 PM  
Anonymous Anonymous conteng...
With havin so much written content do you ever run into any problems of
plagorism or copyright violation? My website has a
lot of unique content I've either written myself or outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over the web without my permission. Do you know any methods to help protect against content from being stolen? I'd really appreciate it.



My weblog :: bock of ra kostenlos spielen
1:39 AM  
Anonymous Anonymous conteng...
geotorelxzp debt consolidation
consolidation loans
4:20 PM  
Anonymous Anonymous conteng...
I do not even understand how I finished up here, but I thought this post used to
be great. I do not recognize who you might be however definitely you are going to a well-known blogger for those who are not already.
Cheers!

Here is my blog :: fast weight loss diets for women
6:43 PM  
Anonymous Anonymous conteng...
What a stuff of un-ambiguity and preserveness of valuable knowledge on the
topic of unpredicted feelings.

my web-site eating-for-energy.com
9:27 PM  
Anonymous Anonymous conteng...
Can I just say what a relief to uncover an individual who
genuinely understands what they're discussing online. You actually know how to bring a problem to light and make it important. A lot more people should look at this and understand this side of your story. I was surprised that you are not more popular because you most certainly possess the gift.

My web site :: http://eating-for-energy.com
5:41 AM  
Anonymous Anonymous conteng...
However, it is also because of this negative thinking which is the primary cause of their weihgt problem.
The more weight you use the more muscle fibers you will work in your muscle the more muscle you will gain.

How to gain weight for skinny guys is about attitude, exercise, nutrition,
and rest.

Also visit my site ... how to gain weight naturally for men ()
6:08 AM  
Anonymous Anonymous conteng...
Great post. I was checking constantly this blog and I'm impressed! Very useful info specially the last part :) I care for such information a lot. I was looking for this certain info for a long time. Thank you and good luck.

my web site :: Updates On Solutions Of asthma symptoms
8:43 AM  
Anonymous Anonymous conteng...
However, it is also because of this negative thinking which is the primary cause of
their weihgt problem. The more weight you
use the more muscle fibers you will work in your muscle the more muscle you
will gain. Make sure your kitchen is fully stocked
with the foods you need to eat.

Also visit my web-site :: tips on how to gain weight fast ()
12:50 PM  
Blogger Lo Lo conteng...
Jordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan University
http://www.ju.edu.jo/home.aspx
Jordan University
[url]http://www.ju.edu.jo[/url]
8:46 PM  
Blogger Lo Lo conteng...
Jordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan UniversityJordan University
http://www.ju.edu.jo/home.aspx
Jordan University
[url]http://www.ju.edu.jo[/url]
8:46 PM  

Post a Comment

 


This is a personal weblog. Fully monitored by the owner. Before you proceed, please be informed that you are now under a DICTATOR rules.

"dictator" is generally used to describe a leader who holds and/or abuses an extraordinary amount of personal power, especially the power to make laws without effective restraint by a legislative assembly.
Source : Wikipedia.org

  Is your mental functioned well? Okay, proceed. And err... welcome.


 


 

THEWARDROBE

The Engagement

 



 

Klasik

www.flickr.com

Copyright Reserved
Created by : Chikadior  Date : 7 June 2008
"... the rest is still unwritten ..."