Name
Chika Chika Chika
Live In
KualaLumpur,Malaysia
  Date Of Birth
21 April 1986
  Education
Degree In Architecture, UKM
  Love
Colors
Shopping
CRV
Hyundai Coupe
Wise Peoples
Food
Graphics
  Loath
Cats / Animals
Homework
Kids
Alarm
Stupid Peoples

Chika's Twitter:


Youniverse Personality Test

Hit Counter
Hit Counter

Since 20 May 2005



Thursday, November 17, 2005

Budak-Budak

Jujur - Radja

duhai kekasih pujaan hatiku
dapatkah kau memberiku satu arti
sedikit rasa yang bisa ku mengerti
bukan sumpah atau janji

* buktikanlah bila kau ada cinta
setulus hatimu bisa menerima
sebatas kejujuran yang kau miliki
bukan sekedar bersama

reff: jujurlah padaku bila kau tak lagi setia
tinggalkanlah aku bila tak mungkin bersama
jauhi diriku, lupakanlah aku

jujurlah padaku bila kau tak lagi setia
tinggalkanlah aku bila tak mungkin bersama
jauhi diriku, lupakanlah aku selamanya

Skang... aku tengah suka ngan lagu ini. Menepati halwa telinga aku. Dan skang, aku tengah dilanda bencana alam MAWI. ekekeke... akulah sebahagian dari peminat MAWI yang melambak kat luar sana. Kenapa aku suka MAWI? Sbb muka dia meraih simpati aku.... dan seolah-olah meminta supaya aku meminatinya, *Alasan jenis tak beretika*. Puaih la aku dok belaja nyanyi Aduh Saliha.

"nanti...ada gak orang sanggup taruk nama anak dia Saliha.Walopon nama dulu2 demi MAwi.... mesti ada gak yg sanggup," boleh lak ma terpikirkan benda alah ni time tgk semi final muzik-muzik.

Sebut pasal Muzik2... wallah..aku ngan mak aku dok vote mawi!rugged tak kami? inilah kali pertama aku buat keje-keje tak berpaedah ni.Merugikan kredit, tapi menguntungkan jiwa aku. Sbb Mawi dapat masuk final! Eleh, aku nyer vote tu x hantar pon tak apa.Sah, Mawi ttp akan menang.Byk lagi jari-jemari tak reti dok diam asyik nak vote encik mawi tu. Aduh.......Saliha! uikkks....

Semalam aku mengamuk kat bebudak yg ada kat umah ni.Biasala, umah aku ni destinasi peberet sepupu-sepupu time cuti sekolah.Walopon dorang gerenti akan kena tengking 24 jam sehari ngan aku, tp ttp jugak berkenan nk dok kat umah aku.

Semalam aku mengamuk.Rasa nak telan sorang2.Nina mmg dah nak nangis time aku tengking dia.Nazrul plak mmg aku rasa nak baham je semalam. Dorang dok sepah kan umah, makan tak reti nak kemas, makan ais krem tak henti2. Sudahnya aku tampal note besar2 kat ice box.

JANGAN MAKAN AIS KRIM

JANGAN MINUM AIR!

Jadinya dah 2 hari ni x de sorang pon berani mkn ais krim.Ma tak kata apa aku buat camtu.Bila ada yg nak makan ais krim je, ma pulak dok ingatkan kat dorang.. "ha..nanti ayong ko ngamuk lagi...,"

Disebabkan aku mengamuk sepanjang hari semalam, budak2 ni langsung takot ngan aku.Bila nampak je aku, dorang mula tak sennag duduk.Selalu bukan main byk cerita si Nina tu.Dah 2 hari ni takut-takut je nak ckp ngan aku.

Bila hati aku dah sejuk, aku koyak note tu pagi tadi.Bila aku kenang balik kes aku mengamuk pagi semalm, aku rasa terkilan pulak.Sayup hati aku.Kesian pulak kat bebudak ni kena marah.Sampaikan nak makan apa2 pon dorang dah takot.

Aku bukan marah dorang makan.Aku marah sbb dorang sepahkan plastik ngan pembalut makanan kat atas lantai.Bila aku tanya sapa yang punya perangai buat camtu, tak ngaku.Sib baik aku tak piat-piat telinga dorang.

Moralnya dari cerita ni, ibubapa tak seharusnya menghantar anak-anak di bawah penjagaan aku. Gerenti akan dilayan secara kasar dan tak memuaskan.

Tapi serius tau.Aku sayup bila tgk bebudak ni asyik kena marah ngan aku. Sedih plak bila ingat camner aku tergamak tampal note kat ice box. Sebnarnya aku geram pon ada.Si Nina tu, nasik sikit pon tanak makan. Tapi kalau ais krim, coklat, gula-gula ngan keropok, bukan mian lagi.MAkan tak henti-henti.Aku masa kecik dulu, mana berani mkn keropok. Mmg kena marah ngan ma kalau ma tau aku beli keropok kat sekolah.

Sayang kat korang.Tapi tolonglah jgn runsingkan aku sbb bila aku runsing, aku dah tak kira alam dah. Lagipon aku tak biasa hidop ngan bebudak kecik.Ditambah plak ngan tangan aku ni yg suka melepuk, suka cubit, pastu mulut aku ni kuat membebel. Buat kata dek kal, "kwn dek kal pon tak jd dtg klu ayong ada. Takot," uhuhuhu....

memandangkan Opera tak fully support blogger.com ni, aku rasa nyampah nak tulis lagi. Biasanya aku guna IE.Tapi entah pesal mengada-ngada plak IE aku malam ni.Dah terencat akal kot.Slow sangat.Tak pon IE aku kena parkinson. Pc ni pulak slow cam kena down sindrom. Ha, amek ko!Sumer penyakit da kuar.Kenapa la wahai Encik SyncMaster 151s? Encik? ternyata pc aku ni berjantina lelaki. ekekeke.... saya sayang kamu, encik pc.Tapi apsal slow sangat??? Nak guna laptop, dah pulak nak connect internet bukan skit punya payah. Sumer pakat nak mereng.
 

19 Congteng-conteng:

Anonymous Bla Bla Black Sheep -jvipes2- conteng...
Dtg bulan ke???
Hahhahhha.......
Kesian bebudak tu.....

take care...
:p
2:08 AM  
Blogger ChikaDior conteng...
klu nak marah, bukan kira dtg bulan ke tak....... bulan x dtg pon leh marah2 gak... Jullian x dtg bulan ke? ekekek
2:59 AM  
Blogger Siti Aisyah conteng...
Terima kasih datang blog. Selamat bercuti! Lagu Radja best ke?
10:49 AM  
Blogger ChikaDior conteng...
lagu radja sumer best!
12:43 PM  
Anonymous Bla Bla Black Sheep -jvipes2- conteng...
Hahhaha.....of coz tak!!!
Sebab tu I tak marah org.....
4:34 PM  
Blogger tOTiN conteng...
Radja tu da lama da popular kat cni.. Baru smpai mesia ek.. tapi takpe..Radja memang beshhHh.. cume orangnye je tak encem.. bak kata abg akue (en.Nashrex), cam 'muke die cam Achik Spin hisap dadah je' .ekeke..
6:59 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
terok btol nash.... ekekekeke.... tabaik tol dia menyamakan radja camtu. =)) *eh, aku gelak...cam sokong je*
7:30 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
Jullian sure ker....?
7:31 PM  
Anonymous Anaz conteng...
aiyoo...camner leh garang ngan bebudak nih? takkan mak ko garang ngan ko kot mase kecik2 dulu? naseb baik la ko dapat architecture..kalau dapat pendidikan, kena plak ngajor bebudak tadika...abihla student2 ko tu mati dek kena terajang ngan ko..huuuu
9:22 PM  
Anonymous Bla Bla Black Sheep -jvipes2- conteng...
Eh.......
Mestila sure' ;p
Tak penah marah u kan'...?!
11:58 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
tak penah meh?
12:13 AM  
Anonymous Bla Bla Black Sheep -jvipes2- conteng...
Pernah ke???
1:27 AM  
Blogger ChikaDior conteng...
ahaha... even i pon tatau camner bley buat u marah... but can i? ekekeke...menarik jugak kalau sekali-sekala...
2:02 AM  
Blogger NaSh conteng...
Radja buruk ar.. slekeh je...

Opera sapot ar... lain ar mozilla... mozilla ada sesetengah page yg x sapot..
tapi aku lagi suka mozilla.. sbb laju kut..

ko jgn laa guna IE... macam2 leh jadi kat pc ko nanti... amaran ni..
10:53 AM  
Blogger ChikaDior conteng...
da tak pakai pon IE. support heh? ke...pc ni yg gila? pc ni lembab sebnarnya. Byk yg lambat kuar @ tak kuar2
4:21 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
APSAL NASH ASYIK KATA RADJA SELEKEH???! *memang pon* tapi lagu dorang sedap hingga jilat-jilat ibu jari. Mmmmm... ko jeles la tuh sbb ko tak seselekeh dorang. Tp btol pon dorang selekeh. Cam nak sekeh je rasa.
7:18 PM  
Anonymous Azrul conteng...
Komen sket pasal pc awk.. - rsnye kene clear registry, xpon cb defragment dua bulan skali....
12:50 PM  
Anonymous Azrul conteng...
P/s Nash , IE lg slamat, built in tuk sume platform windows,cookies control die lbh ketat sket compare ngan software len..
12:55 PM  
Anonymous Anonymous conteng...
best regards, nice info Weight loss adipex overnight florida Acne 2btreatment Porn or pornography impotent or impotence Skeleton slots quit smoking http://www.inkjet-catridges.info blackjack
2:20 AM  

Post a Comment

 


This is a personal weblog. Fully monitored by the owner. Before you proceed, please be informed that you are now under a DICTATOR rules.

"dictator" is generally used to describe a leader who holds and/or abuses an extraordinary amount of personal power, especially the power to make laws without effective restraint by a legislative assembly.
Source : Wikipedia.org

  Is your mental functioned well? Okay, proceed. And err... welcome.


 


 

THEWARDROBE

The Engagement

 



 

Klasik

www.flickr.com

Copyright Reserved
Created by : Chikadior  Date : 7 June 2008
"... the rest is still unwritten ..."