Name
Chika Chika Chika
Live In
KualaLumpur,Malaysia
  Date Of Birth
21 April 1986
  Education
Degree In Architecture, UKM
  Love
Colors
Shopping
CRV
Hyundai Coupe
Wise Peoples
Food
Graphics
  Loath
Cats / Animals
Homework
Kids
Alarm
Stupid Peoples

Chika's Twitter:


Youniverse Personality Test

Hit Counter
Hit Counter

Since 20 May 2005



Tuesday, May 23, 2006

Awan Sembilan

Nite, Beylo....
Nak mengadu-domba sebarang dua pada kamu...


[Aduan 1] - Lampu tido aku kebakaran mentol. Aku kesakitan hati. Aku ketidakselesaan berada di bwh cahaya terang yang tidak romantis ini. Aku terasa mau mengambil beberapa tindakkan susulan. Tindakan pertama yang aku fikirkan ialah memasang shj mentol romantik-melampau yang bunda tawarkan tadi. Tapi cancel! Aku terasa macam keluarga aku tak bayar bil secukupnya dgn mentol yang cahaya segan-segan macam tu. Aku mau mentol cahaya KUNING! Bukan BIRU atau HIJAU. Itu boleh provide kasi disko sana. Dan tindakkan terakhir yang tengah aku pikir... aku nak lastik lampu kecik molek tu kasi berderai. Demmit!


[Aduan 2] - Pagi tadi kan, Beylo... aku bangun pagi sebenarnya. Tapi aku pura-pura tido lagi bila ayahanda teriak-teriak suruh bangkit. Ni lagi satu tabiat aku yang huduh dan sgt jahanam. Aku mmg tak suka bangun kalau orang kejutkan. Aku suka bangun secara sukarela. Demmit lagi!


[Aduan 3] - Bunda tatap wajah seposen aku ptg tadi. Aku tak harap bunda akan memuja-muji aku sebijik dua, tapi aku lagi tak harap bunda akan hamburkan kritikkan yang menjatuhkan. "semakin bulat je. Tak susut pon," Ma... perlu ke? Aku terkesima kejap. Terus tgk cermin panjang yang aku beli secara tak disengajakan beberapa bulan lepas. Oh my god.com.my! Itu bukan kritikan, itu kenyataan. Aku pon lari terkedek-kedek carik penimbang durjana itu. Ya, penimbang itu mmg tak pandai simpan rahsia. Penimbang itu mmg tak pandai jaga hati aku. Aku ingatkan, aku susut 3 kilo... rupa-rupanya aku tidak menyusut. Okay, esok semua orang boleh jumpa penimbang dalam tong sampah besar luar pagar ye!


[Aduan 4] - "awak... kita gemukla, wak..." aku jerit pada Ijat dan Zdel yang tgh main game dgn sgt serius, tak ubah macam ahli korporat tgh main saham. "HAHAHA! Siapa kata awak tak gemuk, wak?," jawapan yang buat aku rasa nak puasa 6 hari seminggu. Terus aku terhegeh-hegeh carik Haikal pulak. "Ayong gemuk ke?," time tu Haikal sebok dgn facial treatment dia. Macam lawa sangat... bluekkk! "HAHAH! Baik lah jaga-jaga sket. Kang tak jadi bertunang bulan 9 kang!," Dan aku rasa meluat. Aku tanya pasal badan aku. Kenapa perlu bercakap pasal tunang-tunangan pulak? Nak sgt ke aku kawen cepat? Ko nak, Beylo?


[Aduan 5] - Farah ajak aku pegi studio esok. Wowowo.... macam la jarak studio dgn rumah aku ni sama dengan jarak studio dgn Kolej Pendita Za'ba kan? Lagipon, esok i ada 'date' dgn Jullian. Jullian gerenti akan tembak aku sampai mati kalau aku tiba-tiba cancel the plan to hang out esok. Ehehehe... Ko mesti tak mau aku mati dulu kan, Beylo? Apatah lagi mati ditembak. SMS dia tadi tu dah menunjukkan bahawa aku tak boleh suka-suki membatalkan 'date' kami esok.


Remember our 'date' tomoro.Dun be late ya! Hahaha.. =p
Ya!Of coz ingatla. But hey, Aiza wan to follow since she wanna go to low yatt.u dun mind kan?
No problem.She has 'forced' me many times to go there to buy computer stuffs. =p see u tomoro.2 pm!hehe... =p
Ok.ok.2pm.I fetch u around ur place.c ya tomoro k.


Beylo honey... u jangan cemburu buta ok. I tak kuar berdua dgn dia. Walaupon kami nak 'dating', tapi kami tak dating berdua. U jgn risau k, honey. Aiza will accompany me. Accompany ker?? Kalau tak sebab nak ke Low Yatt, lom tentu Cik Bodigad tu nak temankan aku. Tapi ok la tu. You jgn worry ok, Beylo. I tak curang ngan you. But I miss to hang out with frens tau. Rasa macam dah lost contact dgn ramai orang. Balik-balik.... jumpa Aiza, Jullian, Astri. Aizar, Jullian, Astri. Astri pulak entah tengah tergolek sakan kat Jakarta sana. Bila dia nak ajak aku gi umah dia kat Jakarta nih? Bila? Bila?


[Aduan 6] - Hari ni aku mengidam karipap. Samdol kan aku? Aku tunda mengidam aku ke hari esok sbb harini, aku tak dapat makan karipap. Dan lupa nak bagitau ke Beylo. Smlm aku makan karipap. Bunda beli kat sorang mamat ganteng ni. Sedap. Tapi tak sure lah kalau kegantengan dia pengaruhi deria rasa aku. Ah! Aku makin samdol!


[Aduan 7] - Aku rimas! Banyak sgt masyarakat setempat yang perihatin ke atas aku. Setiap hari bertanya khabar. Aku malas nak jawap benda yang sama. Apa kata... nanti aku reply begini... 'saya tak sehat. saya cedera parah. bila-bila masa dari sekarang, saya akan meninggalkan kamu buat selama-lamanya. bye-bye....!'..... tapi ayat tu macam ayat pasrah. Macam manusia tak ada motivasi hidup. Ah, aku sehat lah!!!!


[Aduan 8] - Harini aku terasa betul-betul rindukan sekolah. Tadi aku baca blog lama zaman aku sekolah. Zaman hingus meleleh tak ada orang lap. AHAHA...! Blog tu macam bukan milik aku. Tapi faktanya, tetap akulah pemilik blog tu suatu masa lampau. Ayat aku macam kanak-kanak tak cukup makan. Tapi enjoy! Dan tak boleh tahannya, aku pernah mengamok sbb dapat markah agama 88. Aku punya target waktu tu 98. Fuh, mmg berjiwa besar aku ni dari kecik lagi rupanya! *tapi aku rasa macam aku dah sgt dewasa pulak sekarang ni lepas baca blog lama tu. Sbb aku tak lagi menulis blog tentang protes aku terhadap kerja sekolah. Tak ada jugak lagi aku menulis tentang betapa meluatnya aku menyalin nota Biologi dan Sejarah*


[Aduan 9] - Aku selalu jatuh hati pada manusia pada masa yang salah. Salah jatuh cinta. Kenapa aku ni lembab sgt? Kenapa aku selalu suka kat orang tu time aku dah terlambat? Ngok nyer aku. Selagi ada peluang... selagi tu lah aku lengah-lengah. Selagi tu lah perasaan aku kosong pada orang tu. Bila dah berambus orang tu, baru terhegeh-hegeh nak bagitau satu dunia yang aku dah SUKA! Kalau aku berterusan macam ni.... mmg sesi patah hati akan keudara tanpa henti. Sekali lagi, aku mmg samdol terhormat!


[Aduan 10] - cukoplah! Banyaknya mengadu-domba. Beylo pon boleh muntah dengar rintihan rasa aku yang tak abes-abes ni. Macamlah aku ni superstar yang banyak konflik hidup. Malas lah nak mengadu lagi. Naik awan ke sembilan lagi best!


Nite, Beylo. I nak panjat cloud 9.
 

30 Congteng-conteng:

Blogger NaSh conteng...
yeye ! menjadi pertama~!!

*aku da lama tak bace entry merapu dr ko camni.. baru skrg rasa puas akan merengan ko!!

SAMDOL!! Miahhaa
12:53 AM  
Blogger TimYohannon conteng...
O *aku hanya mampu ternganga baca entry ko*
2:26 AM  
Blogger wan conteng...
chika ku cayang,

banyak beno aduan yang kw baca.. mungkin MPP dah tak prihatin dgn bebudak nye kot? HuHu

Anyway, kwan tgh crave eskem.. hari2 beli eskem.. top choc ke.. coneto ke.. eskem potong kacang merah pun jadilah..

Dan aduan ke 7 itu dipersetujui sangat2 memboringkan..
10:00 AM  
Blogger Adian conteng...
kalu syarifah zarina dengan langit 7, ko awan 9 ye. haha... 10 je ke aduan ko, rasenye kebiasaannye cam berpuluh2 je. haha...
2:29 PM  
Blogger syaff conteng...
anad pnye kehidupan mmg sgt pelik..
kadg2 mcm bnyk merapu..
kdg2 mcm penuh fantasi..
aku ske mcm ney..
aku pon kdg2 mcm ney gak..
sentiase sewel..
kite buat team sewel la nk x?
aku ngan ko jd mmber..
ahahahaha...
idop SAMDOL + SEWEL!!
3:38 PM  
Anonymous dinswok conteng...
Kesian kat beylo. Beylo, aku nak ngadu kat beylo gak bole tak?? Bole lar.. hakhak! KAk chika,dun angry yek...huhu~
4:56 PM  
Anonymous Anonymous conteng...
Beylo jgn cemburu buta... chika tak curang pon... mana ada dia keluar bedua... kalau tak kat muka Beylo, kat sape lagi dia nak conteng-conteng...
5:12 PM  
Blogger NaSh conteng...
dimana2 boleh diconteng.. jangan diconteng arang pada mukanya..
5:52 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
nash - ko suka aku merapu je eyh...aku klu boleh da tanak merapu dah dlm idop ni.uhuhu

timyohannon - kenapa ternganga???

kak wan - AHAHA! klakar ar Kak wan ni. Kaitkan MPP plak dia... ahaha... Beylo lagi tangkas dari MPP. makan eskrem? bila nak blanja saya kak?


adian - takot beylo lari dr umah klu aku byk sgt mengadu.

syaff - siyes ko nak tubuhkan club? aku takde hal. Nama cub apa? Sewel ke Samdol? Cepat pikirkan nama dan submit kat aku. ekekeke...

din - boleh.Tapi tak sure beylo layan ke tak aduan orang selain saya..

anonymous - terima kaseh sbb yakinkan beylo saya tak curang. ekeke...

nash - conteng arang kat muka ko leh? leh laaa...
7:13 PM  
Anonymous mrkay conteng...
yesh!! puas dpt baca parpuan chika yg asli!! yeehhhaaa :p
1:33 AM  
Blogger ChikaDior conteng...
bila aku merepek... time tu la korang puas kan? ishkkk...
2:26 AM  
Blogger NaSh conteng...
x pon.. la la la~
3:23 AM  
Blogger ChikaDior conteng...
sbb ko tak senonoh! Lalala~
3:25 AM  
Blogger diane conteng...
yu mmg superb bab merapik la chika :)
3:48 AM  
Blogger dCchEe conteng...
da naik pangkat dari prono kepada samdol.ahak

pesal ko nyer kelebaran bertambah e?
4:58 AM  
Anonymous chii conteng...
adeih..byk tul aduan tuh..
ngadu kat mana eh..
5:48 AM  
Blogger damnlyweird conteng...
hehehe....cuya pun sama tau chika...kalau mak kata cuya semakin bulat, terus tanya adik2..."dik, kak long gemuk ke dik?" kadang2 tu adik tak bercakap benar...."eh tak de lah...kurus je..." cewaahh...

padahal....ahaha
7:32 AM  
Anonymous mE conteng...
aduan ke-11 : banyaknyeh aduan,baya beylo gaji tak untuk aduan2 neh semua? hehe..

take care!
8:59 AM  
Blogger syaff conteng...
SAMDOL + SEWEL
= SASE
= SAMSEW
= DOLSE <<-- mcm dolce & gabbana plak!

Kelab Org2 Sewel & Samdol Yg Kuat Merapu

heh, aku x tau name ape besh..
yg tu aku merapek x tentu hala pg2 buta ney..
ko je la bg name..
ahahaha...
10:38 AM  
Blogger NaSh conteng...
DOL SAID !
10:45 AM  
Blogger TimYohannon conteng...
*berkelip2 mata tgk banner baru kat atas*
5:00 PM  
Anonymous Anonymous conteng...
muahahaha! :D
6:14 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
diane - ai superb forever!

chee - lagi baik jd samdol dari porno... aku lebar ke? itu tandanya jisim aku berkualiti... *btol ke jwp camni?*

chii - ngadu kat beylo ja.Ngadu kat Polis Bukit Aman.. gerenti tak layan der...

cuya - biarla berisi-berisi kan? kurus kering tak best. Nampak tak kukuh dan kurang meyakinkan. wakaak... syok sendirik...

mE - baya pon beylo bukan reti belanja. Dia tak kenal wang. Dia bersifat zuhud.

syaff - pas aku sehat, aku pikir nama yang anggun2 sket.

nash - Dol Nashrex... baik kombinasi ni.

timyohannon - kelip2 tak pe...kenyit2...jangan!

anonymous - miahahaha! :D
7:25 PM  
Anonymous Anonymous conteng...
wah. ko x singgah kat "jabatan pengurusan pelanggan polis" ke hanta aduan ko neh?
ceh. bile korang nak kua 'dating' walo bertige x ajak pon. ceyyy. mcm boleh diajak. hahahaha. nak ke jakarta? mari2. ade paspot sme bleh. tiket pegi balek hanye rm308. sriyes. hehe. seblom 10juni.
oh ye. pesan ayza. sms aku ape yang die nak ritu. ko nak kebaya "indo" kan? nanti ai cube try carikan. kerherkherk. tek k la. dehh

p/s: ko da xdenyeh menyalen nota bio. aku maseh je. hhahahahahha
8:59 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
cik anonymous - cik ni sapa? cik ni pandai2 je kata sy pesan kebaya. Pulak tu pepandai suh sy sampaikan pesan cik ke aiza. Cik pesanla sendirik. Cik nihhh!!!!

wwaakaka... cepat, balik mesya cik!!! ada diva tgh tergolek kebosanan di rumah. har har har! Ingat tau, kebaya tu jgn over sgt sulam dia. Aku nak yg nipis2 sket. *siyes ni* nanti aku pesan ke aiza suh sms kamu.. ya udah.
9:11 PM  
Anonymous mohdismail conteng...
da terlewat berape komen ni aku..haha..
11:28 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
tu la... aku carik gak kemunculan ko... miahah
12:22 AM  
Anonymous Anonymous conteng...
mane nye x jadik anonymous. yang kotak ltk name x kua. cehhhh. hahahaha.
kebaya tu x janji tau. Insya Allah sempat carik. :D
5:23 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
nak jugakkkk!!!
12:28 PM  
Anonymous Anonymous conteng...
Keep up the good work johnson dodge chrysler plymouth jeep Pontiac floor mat Tamiflu without perscription
9:44 AM  

Post a Comment

 


This is a personal weblog. Fully monitored by the owner. Before you proceed, please be informed that you are now under a DICTATOR rules.

"dictator" is generally used to describe a leader who holds and/or abuses an extraordinary amount of personal power, especially the power to make laws without effective restraint by a legislative assembly.
Source : Wikipedia.org

  Is your mental functioned well? Okay, proceed. And err... welcome.


 


 

THEWARDROBE

The Engagement

 



 

Klasik

www.flickr.com

Copyright Reserved
Created by : Chikadior  Date : 7 June 2008
"... the rest is still unwritten ..."