Name
Chika Chika Chika
Live In
KualaLumpur,Malaysia
  Date Of Birth
21 April 1986
  Education
Degree In Architecture, UKM
  Love
Colors
Shopping
CRV
Hyundai Coupe
Wise Peoples
Food
Graphics
  Loath
Cats / Animals
Homework
Kids
Alarm
Stupid Peoples

Chika's Twitter:


Youniverse Personality Test

Hit Counter
Hit Counter

Since 20 May 2005



Monday, May 08, 2006

Brengsek Lagi

Yang brengseknya....
Aku tidak bercuti sempena final break.
Yang brengseknya...
Aku kena stay ukm untuk preparation ke UTM.
Demi sesuatu.... bernama Olympiarch.
Teraniaya aku yg tak berdosa.
Yang brengseknya...
Tak dapat aku bercanda macam raksasa kenyang kat umah...
Sambil goyang kaki atas sofa....
Dan tersenyum kambeng macam wakil rakyat menang pilihanraya.
Tiada Poya-poya, tiada pesta lova-lova!
Itulah yang brengseknya!


Daripada aku brengsek banyak-banyak, baik aku terus conteng apa yang patut. Contengan yang brengsek aku blom selesai lagi. Masih banyak yang brengsek perlu aku tenyeh ke muka Beylo. Beylo tidak brengsek. Tidak sesekali pernah brengsek. Sbb Beylo seorang lelaki yang sentiasa patuh dengan aku. Buahahaha...


Siapa paling TIDAK Brengsek?
Beylo!


Siapa paling brengsek?
Wanita Itu!


IsuSatu - Soup Opera Musim Baru.
Ada seorang wanita. (Atau seekor? segugus? Sebijik? Seutas? - tiada penjodoh bilangan yang tepat utk wanita itu). Wanita itu sesungguhnya sgt brengsek. Berani dia attack aku! Apa masalah dia? Aku sgt bengang bila dia ajak aku bercakap, tapi bila aku tengah bercakap apa yg aku rasa pada dia, dia boleh berambus macam raksasa kena fire. Hey, wanita! Tak adillah macam ni. Tak ada sikap memberi dan menerima. Who do u think u are? and who do u think I'm? Memang salah orang ar yang ENGKAU serang! Maaf. Aku bukan miss diplomatic. Nak ajak berbincang, berunding, berbicara mata ke mata dengan begitu ayu dan anggun sekali, pergi ajak Farah Diana! Sbb Farah, yes! I look at her as one of my most diplomatic girl. Nak ajak bercakaran, bertegang urat saraf, meh sini! Its my big pleasure to get involved. Sangat bongok la wanita itu. Dia pikir dia siapa? Siapa dia? Siapa dia untuk serang aku dan kawan-kawan aku. Dun mess with my frens. Kan satu studio dah tau kami ni JAHAT! Kami ni TOXIC! When u tried to settle this 'stupid-unknown-prob' down by urself, this is wut happen la. Lain kali jgn pandai-pandai nak attack aku. Since aku kan suka bercakap. Bila diajak bercakap, mmg aku suka sgt. Rasa nak kasi pelukkan hangat dan ciuman mesra sbb mengajak aku bercakap. Tapi tau-taulah. When somebody came to u... asking you... "apa masalah kita ni? aku rasa kita cam gaduh je... Ko pon cam nak marah je kat aku. Aku tak faham lah,"


Hello, buk! Huh, kayak anak kecil 12 tahon yang hingus meleh-leleh. Maaf kiranya semua contengan aku berbaur anti-diplomatik. Yes, I'm. Aku masih ingat kata-kata abah. Aku bukan pemimpin yang baik. Aku tak akan layak menjadi pemimpin sbb aku bukan diplomatik orangnya. Aku pon tak kempunan nak menyandang gelaran Miss Diplomatic. *Miss world tak pe gak*. Aku kan Miss Emotional. Aih, wanita itu!


Dan paling brengsek sekali, aku benci kata-kata dia dlm mesej yg dia hanta ke Frenster Farah. "Aku tak boleh terima korang serbu aku bila aku dah minta maaf. Aku dtg sini sbb nak belajar, aku tak kesah tak ada kwn daripada aku dibenci". *baca sambil beraksi seperti mau muntah darah 3 kawah*


Dan sekali lagi dia membrengsek melalui surat kanak-kanak spastiknya yg dia hantar ke Mek. "Aku nak jadi budak alim, tapi kalau korang buat macam ni membenci aku, macam mana aku nak jadi budak alim,"


Dengar sini, aku Si-Budak-Tak-Alim nak kuarkan sikit ilmu agama aku yang tak seberapa tinggi ni. Kealiman seseorang itu letaknya dalam diri kita sendiri. Keimanan tu kan merupakan keyakinan, kepercayaan yg teguh yang wujud dari dlm diri kita sendiri. Perlu ke ada unsur lain mampu menggoyah iman dia kalau dah mmg keimanan dia kuat? Dia berkata macam kami ni syaitan-syaitan jahanam yang menghasut dan merosakkan kealiman dia. Hanya sbb aku tak berstokin ke kelas? Hanya sbb aku berseluar jeans ke kelas? Hanya sbb aku tak pakai baju kurung pagi petang siang mlm like she did... kami dikira syaitan yang menghalang jalan kealiman dia? Cam tuh?


Alim ke bila suka bermasam muka? Alim ke bila suka bersusah hati dan jarang ceria? Alim ke bila asyik berdua-duaan dengan sang kekasih (si arjuna, rangga, romeo dia tu). Alim ke bila asyik terasa hati dengan setiap perlakuan manusia dlm studio tu? alim ke bila setiap hari menghambur kata-kata lembut tapi sangat menusuk hati org yg dgr? Aku tak boleh terima kata-kata dia tu. Kami bukan penghalang dia jadi alim! Aku suka kalau dia betul-betul menjadi alim. Aku gembira dia ada cita-cita setinggi tu. Cita-cita yang aku semakin lalai dan jauh aku tinggalkan dek keterujaan aku pada dunia. Tapi jangan buat aku terasa macam diri aku ni bertanduk iblis. Sorry, aku benci kau! Harap kau baca sbb aku nak kau tau. Aku sgt benci kau walaupon kau adalah wanita paling kelihatan sempurna dan sopan dlm kelas tu. Bukan aku sorang benci ko, semua orang benci ko. Hanya sang kekasih hati ko yang seperangai dan seagenda dgn kau je yang mampu cintai ko. AKU SGT BENCI KO! *sangat yang amat sangat.*

aku tak rugi seposen pon tanpa kau.
aku jugak tak untung berjuta-juta ringgit dengan adanya kau.
So, wut is the point?
Ayuh, terus membenci ko!


IsuDua - Kami suka siar-siar.
Minggu lepas, tamat je paper akhir, petang tu terus ke Mines. Tak mau bebel byk pasal ni. Yang aku tau, aku sgt tak puas shopping waktu tu. Bila tak puas shopping, aku geram! Mesti gantikan shopping aku yang incomplete tu.




IsuTiga - Exam No More!
Exam da bes! Boleh melompat si katak lompat. Boleh humban nota... (tapi aku tak suka lakukan perbuatan ini). Boleh makan banyak-banyak dengan lebih tenang lagi.


IsuEmpat - Olympiarch, UTM
Disebabkan architecture workshop kat UTM bukan depan, kami pon tak dpt cuti. Aih, bayangkan perasaannya terkorban cuti 2 bulan? 2 bulan, darling! Bukan 2 hari. Sayangnyer... tapi apa nak dibuatkan. As long as aku bersama MEREKA yang aku CHENTAI, aku tak kesah lakukan apa-apa pon. Very sure to enjoy the whole of our time spending together. Beylo, tak dapat conteng ko rakus-rakus lagi. Ko dok diam-diam. Berehat puas-puas.


IsuLima _ Saya sayang sahabat saya.
Semua Sahabat saya sayang.
Farah Diana - Thanks 4 always being my girl. Thanks sbb selalu support aku. Thanks for all the money, time, perhatian etc yang kau bagi. Vitagen yang kau belanja terasa 3 kali lebih sedap dari biasa. Secret Recipe menjadi bertambah indah waktu ko membayar semuanya di kaunter. Air mata sedih aku, jadi air mata riang dengan motivasi kau. Tido aku yang selalu terlajak dgn ghairahnya selalu disedarkan oleh ketukkan pintu dari kau. Aku tak perlu berpanas selalu dengan adanya Kelisa kuning hitam kesayangan ramai itu. Very lap you la. Cinta mati sama kamu!




Ainul Adibah - You are my beloved little angel. Terhibur everytime u are there beside me. Bila musim final projek, aku pasti carik ko.Demi mendapatkan komedi-komedi spontan dari aksi-aksi lucu ko. Mmg ko sorang penghibur hati paling bermakna bagi aku. Lap you sangat lah, Inul! AHAHAHA.... Walaupon ko selalu tipu aku. Walaupon ko selalu tikam aku dari belakang dengan kenakalan yang sgt hebat tu, aku tetap sayang ko. Walopon jugak ko selalu tabur gosip dan jadi kawan makan kawan, aku ttp sayang ko!!!! Ko mmg gadis paling nakal dalam alam semesta nih.


Adian - You too. Kawan yang selalu ada dengan aku through thick and thin. Thanks sbb bila dtg perangai mengada-ngada aku yg suka sgt menyusahkan orang ni, ko tak kesah disusahkan. Selalu terjebak dengan kemengadaan aku berinternet. Assignment aku pon, bila ja berkaitan dgn grafik, mmg kau selalu jadi my 1st attack. Sapa suh ko hebat ilmu komputer? Thanks jugak sbb selalu izinkan aku tiru assignment ko yg sgt berjaya tu. Sorry if byk yang terkasar bahasa sepanjang frenship ni. Honestly... u've been tagged as among my most wanted fren.


Anuar - This boy...really i cannot resist his existance. Sgt menghiburkan kesemua kami. Walaupon u are 'jambu-jambu air sometimes' but still sgt boleh diharap. Walaupon dia seorang yang sgt cerewet... lagi2 ketika shopping, still i like the way he manage himself. Dia sentiasa tau apa dia nak. Sgt high taste plak tu. Apa? Nak perempuan mata bulat??? Funny you! Just simply love ur movement. Sexy awww! Miahahaha....


Mek Ti - Lap you! Dia sgt waras among us. At least dia menghalang kami dari berlaku lebih extreme seperti menyerang Amerika Syarikat.Wakakaa...


*Malas tulis nama dia* - You are my bes B***k eva! Enjoy my whole time spending with you. Like talking with you. This is just my appreaciate. Thanks for everyhing u've spent to me. Promise to enjoy our life together yeah?


To HIM - thanks for the past. Ia buat aku belajar a lot about love and life. Thanks jugak sbb pergi jauh from me. It cud give some spaces to somebody else....maybe. Thank u for everything. Mengingati kamu... sangat menyakitkan. So, i choosed not to remember u anymore. Tak pernah membenci. Just that... wanna stop loving u. I cant imagine how can i stop this since u are the one who kept on starting. Its ok. I'm ok now. Past is past. I'm nobody to u now. We started with frenship, we went throught it..... with lot of love inside me... then now? we are not befriend anymore. Tak kenal kamu lagi. Bye bye... I AM OKAY NOW!




Apa pon yang dah berlaku, tanpa mempedulikkan masa silam yang lingkup, aku tetap bahagia sekarang ni. Aku ada semuanya! Tak ada yang kurang lagi. Satu yang aku selalu bangga dengan diri aku, aku tak pernah berlakon bahagia. Sbb bila aku kelihatan bahagia, mmg aku sedang berbahagia! Kalau aku buat muka huduh paling menakutkan dan menggelikan tu, maknanya mmg aku tgh sedih. I dunno how to pretend - being happy while u are in trouble. Oleh itu, semua keceriaan aku adalah asli! HAHAHAH!


Beylo, honey!
Aku nak pulang ke ukm sebentar lagi.
Jgn tak rindu aku!
Rindu aku, plis!


To all readers...
Tolonglah jangan ikut perangai si Totin tu.
Jgn suka buat-buat rusuhan ke aku.
Tak payah... tak baik... tak ada maknanya...
Hupp!
 

19 Congteng-conteng:

Blogger Nyetok conteng...
yay..!!! 1st. Sebok nk jd org 1st, entry pon blom baca lg.
2:53 PM  
Anonymous mohdismail conteng...
haha..aku 2nd..entry tak baca lagi..panjang siot..
5:08 PM  
Blogger NaSh conteng...
aku 3rd.. baru blk ni.. x larat nak bace!!
5:43 PM  
Anonymous c4stello conteng...
aku ingat aku sorang jer malas nak baca... betul la org mesia mmg malas nak baca ekeke

tapi ok la, rajin... ada join gengjurnal eh!?
5:55 PM  
Anonymous ast3 conteng...
walopon aku pembaca kelima.. aku da habeh bace seme :D
hidup ni mmg banyak cabaran.. tp bile da lepas seme.. bile saatnye kite akan ingat kembali saat2 yang 'durjana', 'gembira' dan sebagainya.. pasti kite gelak gak..
7:29 PM  
Anonymous thefoxers conteng...
apa tu..brengsek ?
pelik....
comment mine
10:15 PM  
Blogger TimYohannon conteng...
blog pendek sgt. boleh tulis cerpen da hantar kepada akbar metro. aku tengok kau dah makin tembam. makan apa? oh mungkin tidak... agaknye browser aku silap dan paparan nya sewel. baru-baru ini aku ke Ukm. hajat jumpa kawan. ya ya pak guard nya sangat peramah. terima kasih encik pak guard kerana menunjukkan aku jalan keluar.

black shirt dan torn jeans. mungkin dia fikir aku black mental. hahahaha
3:05 AM  
Anonymous chii conteng...
ampeh..chii abih da bace..tp agak kurang phm sgt jln citer..yg paham..chika x dpt nak berpoya2 selama 2 bln sebab terlibat ngan sumthing..pastu citer org yg ampeh lg sengal..hakhak <--jgn tiru perangai ini..
3:20 AM  
Blogger Jeego conteng...
Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website peluang perniagaan di rumah. Peluang peluang perniagaan di rumah di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)
5:22 AM  
Blogger NaSh conteng...
aku br abis baca...
serius.. kenapa ar ko gado2 ngan pmpuan tu.. dia sbnrnye nak berkawan ngan kau je.. jgn laa buat dia tersisih sgt.. ngko tu berpengaruh, cuba ko jd dia. mesti ko terpinga2... * tak baik saling membenci sesama muslim

*malas tulis nama dia* - eleh.. tulis je ar nama Nash tu.. xkan malu2..

Miahaha
9:59 AM  
Anonymous Wizurai conteng...
w/pun dah cuti, Kausar a.k.a Za'ba masih ramai org lagi...
asal aku merempit kat situ, ada jek orang...
bukan ke sem 3 blom start lagi?
3:02 PM  
Blogger Adian conteng...
la, ni entry baru rupenye. nampak tajuk cam same je, lambat plak aku bace. nasib baik farah bgtau. huhu... wah, terharu aku. rase cam ucapan nak grad plak. haha (walhal entah brape paper kene repeat pun xtau. heheh...). hmm *malas tu tulis nama dia* dan HIM, hmm cam tau yang tak tau je. haha.. nanti kalu ade timbunan masa yang banyak, aku plak wat ucapan2 terima kasih kat bebudak studio dlm blog. kekeke..
2:34 PM  
Blogger diane conteng...
"Nak ajak berbincang, berunding, berbicara mata ke mata dengan begitu ayu dan anggun sekali, pergi ajak Farah Diana! Sbb Farah, yes! I look at her as one of my most diplomatic girl."
adeh...nama sejibik cam nama aku la plak tp perangai lain trusS ;p
5:04 PM  
Anonymous mrkay conteng...
To all readers...
Tolonglah jangan ikut perangai si Totin tu.
Jgn suka buat-buat rusuhan ke aku. ---- ni mcm utk aku je.. ekeke.. sowie ye... alar... korban cuti dua bulan.. dpt gak cuti sebulan kan? kiterang ni cuti 3 minggu je... lebih dari cukup dah rasa
7:50 PM  
Anonymous dinswok conteng...
mak aii.... panjangnye isi ati ko.. huhu~ Anyway, Selamat Hari Ibu kepada kak chika selaku bakal ibu nanti. Hakhakhak~!!!
2:58 PM  
Anonymous Anonymous conteng...
Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. volvo 850r racing buy link online.better.ws xanax Pamela anderson photos nudes sharp 32 lcd tv Discount xenical big lots furniture Lesbians eat out granite table top dining room furniture 2000 toyota tundra colors Zocor medication and alcohol shampoo for acne scalp prices meridia low http://www.bondagesex9.info/oldercouplesphotosexreviews.html
10:32 AM  
Anonymous Anonymous conteng...
Enjoyed a lot! Syracuse rhinoplasty Canada from insurance travel http://www.potter-26-brumfield-circuit-breakers.info/accutane-chemical.html Manga gratuit sex boutique fluoxetine accutane lawyers geneva fix toyota Toyota prius backup camera travel plaze insurance auto Lebian threesome on couch floor care product skin ten top 1996 camry review toyota http://www.tattooremovaloakland.info/Insurance.html Cumshot bookmarks Acuvue color contacts two.com Long island divorce lawyer Farmers insurance and cbeyond communications distance learning mathematics degree suzuki outboard mantinence
9:12 PM  
Anonymous Anonymous conteng...
Very nice site! »
3:03 AM  
Anonymous Anonymous conteng...
What a great site whirlpool refrigerator filter Instrukcja obsugi renault laguna proactiv skin care system Oregon lasik specialist casino baccarat cheap laptop Free internet access banner learn online craps
2:05 AM  

Post a Comment

 


This is a personal weblog. Fully monitored by the owner. Before you proceed, please be informed that you are now under a DICTATOR rules.

"dictator" is generally used to describe a leader who holds and/or abuses an extraordinary amount of personal power, especially the power to make laws without effective restraint by a legislative assembly.
Source : Wikipedia.org

  Is your mental functioned well? Okay, proceed. And err... welcome.


 


 

THEWARDROBE

The Engagement

 



 

Klasik

www.flickr.com

Copyright Reserved
Created by : Chikadior  Date : 7 June 2008
"... the rest is still unwritten ..."