Name
Chika Chika Chika
Live In
KualaLumpur,Malaysia
  Date Of Birth
21 April 1986
  Education
Degree In Architecture, UKM
  Love
Colors
Shopping
CRV
Hyundai Coupe
Wise Peoples
Food
Graphics
  Loath
Cats / Animals
Homework
Kids
Alarm
Stupid Peoples

Chika's Twitter:


Youniverse Personality Test

Hit Counter
Hit Counter

Since 20 May 2005



Saturday, May 13, 2006

Esok nak mengandung


Hari ibu datang lagi.
Dengan ingatan tulus ikhlas....
Selamat hari ibu buat bunda...
You're such a supermom of mine.
You rox, ma!


Hari ibu datang lagi...
Seperti sambutan2 yg lepas, aku menyambut hari ibu tanpa apa-apa dari anak-anak.
Tiada ucapan selamat hari ibu.
Tiada hadiah bungkus-bungkus atau balut-balut,
Tiada dinner sponsor,
Tiada apa-apa pon.
Semuanya sbb aku blom ada anak.


Gila ar! Kecik-kecik dah pikir nak anak. Kang dapat anak betul-betul kang, sapa nak jawap? Miahaha... memang tak berpatutan fikiran aku sejak kebelakangan ni. Semua benda aku nak bawak main. Takkan soal anak, beranak dan terberanak pon aku nak bawak main? Tapi sebot-sebot pasal anak, aku teringat jenaka encik azan malam isnin lepas. waktu tu kami di Dectar, brief utk performance sempena Olympiarch bulan depan. Encik Azan tu cekgu muzik kami yang sungguh bijak pandai berkata-kata. Kalau tak silap aku, sorang sahabat aku bernama Ainul sedang mengidolai encik tu. Sgt berpatutan. Encik Azan sesungguhnya seorang bapa yang comel. *upps!sekarang aku bawak main laki orang pulak? sah sgt aku semakin tidak konsisten*


Kata encik Azan, Dectar kena tutup dalam pukul 11 malam. Semua orang wajib kosongkan Dectar dan Panggung Seni. Nanti pak guard UKM yang ramah tamah lagi berwibawa itu akan halau semua yg ada utk kosongkan Dectar. Alasannya, selain takutkan gangguan makhluk Allah SWT yang lain, mereka juga takut student buat project utk dapat 'A'. Mulanya aku lampi kejap. Ayat tu bunyi semacam. Agak porno. Lama-lama aku dpt tangkap ertikata sebenar yg mewakili 'A'. Ramai jugak sahabt handai yg masih suci pikiran mereka. Malu aku sbb punyai pikiran yang pantas ke arah pornography.


Tak lama tu... semua gelak sakan. Aku puas. Bukan aku sorang yang mampu berpikiran porno. Maka encik Azan pon dengan comel sekali bersuara... "ek eleh, berlagak innocent la tu," kami gelak lagi! Dan hingga sekarang, aku selalu teringat-ingat. Student suka buat projek utk dapat 'A'. Sesekali aku jadi innocent jugak bila aku cuba kaitkan projek dapat 'A' dengan design kami. Kami juga merupakan student yg buat projek pagi ptg siang mlm utk dapat A. Tapi kami mengejar 'A' yang bukan ke arah pornography. Faham ke apa aku bual ni? Aku bukan berbual isu porno. Aku sekadar conteng dan istilah itu adalah paling sesuai dan berpatutan utk digunakan. Kamu semua jangan berlagak innocent. Aku yakin, pembaca aku ada juga terdiri drp mereka yg porno. Sekali lagi, student suka buat projek utk dapat A! wakakaka!


Berbalik pasal ibu dan tinggalkan 'P' word itu. Aku janji tidak akan conteng 'P' word itu lagi pada Beylo. Jijik!


Hari ini, YM aku berfoto ibu mengandung. Ada SEORANG ni kata, perempuan mengandung nampak comel. Aku pon nak mengandung suatu hari bila perlu nanti. Sekarang aku belum perlu mengandung lagi. Tapi aura dan rasa ingin seperti sudah ada. Aku rasa bahagia bila mengandung. Biarpon nanti aku tau penangan mengandung sangat durjana. Tak boleh pakai jeans low cut lagi. Tak boleh bergaya sesuka hati. Tak boleh tido dengan pelbagai aksi, tak boleh makan secara sukarela dan paling sengsara, terpaksa pikul beban 9 bulan. TApi aku suka! Aku nak rasa semua tu. Aku nak tgk macam mana rupa aku bila pikul beban 9 bulan nanti. Pasti aku kelihatan seperti sebijik belon. Mungkin juga seperti seorang badut sarkas yang gemuk. Atau mungkin juga seperti seorang wanita obesiti yang tidak pedulikan berat badan. Tentu tidak langsing. Biar tidak langsing. Aku tetap mau merasa berjalan-jalan di khalayak umum sambil membawa beban itu. Pasti keren banget!


Tapi buang masa je bebual pasal tu. Macam tak ada keje lain. Macam aku tak ada masa depan lagi. Macam aku tiada pilihan kedua kecuali mengandung esok hari. Ishk, masih byk masa utk menuju ke arah itu. Jgn mengandung lagi! DAn yang paling penting, jangan kawen lagi. Aku masih remaja. Aku mau 'gila-gila remaja' dulu. Baik hentikan semua angan-angan seposen aku tu. Tak de maknanyaaaaaa.


Kepada semua ibu dalam dunia, Selamat Hari Ibu. Gembira tak mengandung?
 

34 Congteng-conteng:

Blogger diane conteng...
waaaa...xsabar nk jd ibu~
mase pregnant musti sexy abes :p
12:37 AM  
Anonymous chii conteng...
idup mesti diteruskan..masih gile2 org besar..dah bkn remaja lg..huhu..ade gak kengkadang terpk..kan best kalo ade anak skrg ni..sebab tgk ramai sgt budak2 comel..tetapi seb baik cepat tersedar...mungkin lambat gik..
study x abih gik..
cita2 pun tercapai gik..
*camat hr ibu wat semua ibu di dunia..*
12:41 AM  
Blogger ChikaDior conteng...
diane & chii - amboih amboih... angpa bila pasai mengandung, laju ja komen eyh? wakakaka...
12:49 AM  
Anonymous mrkay conteng...
aku blom abes baca lagik... seperti tidak percaya chika update laju.. ekeke.. tp aku dpt tangkap satu ayat ni --- pasti aku kelihatan seperti sebijik belon... =)) sungguh lar... chika kan tinggi.. takkan lar nampak mcm belon... chika2.. ehem.. :"> gatai dah aku.. ekekekekeke.. :p
2:40 AM  
Blogger ChikaDior conteng...
chika tinggi? pendek ar!!! memandai jaaa
2:52 AM  
Blogger NaSh conteng...
chika itu tinggi? wakakakakkakkakaa!! (dr gelak seorang jejaka ketot)

chika nak ngandong? meh aku ngandong kan ko!!! Grrrr grrrr..
4:31 AM  
Anonymous mrkay conteng...
ye ke? dlm pic2 tuh nampak tinggi gak..

nash : ko gilo ko apo? baik aku je yg tolong.. :p
5:53 AM  
Blogger ChikaDior conteng...
hey! brengsek btol..... sukati jaa
1:39 PM  
Blogger Nyetok conteng...
Promosi hebat sempena hari ibu..!!!! Daftar segera. Nyetok & Co ltd menyediakan khidmat percuma utk mereka yg ingin mengandong. Pelanggan bertuah akan mendapat anak kembar. Nama bayi di'bin'kan dgn nama Nyetok. Tertakluk kepada terma dan syarat. "Nyetok, kilang membuat anak pertama di dunia"
4:27 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
weh, lelaki ni mmg pantas ja buat offer. kang bila bebetol ada anak, lari tanggungjwp.... syuushhh!
7:29 PM  
Anonymous Anonymous conteng...
hahahhaa.. ayat nyetok mmg porno abis..
10:43 PM  
Blogger Adian conteng...
wah, prono gile ruangan komen kita kali ni. heheh...
11:29 PM  
Blogger myadlan conteng...
hurm.. tp ade je yg mengandung tp xnmpk sgt perut die membesar..

slmt bercuti ye..
1:12 AM  
Blogger wan conteng...
gembira bila dapat tahu mengandung

gembira bila tahu jantina

gembira bila tahu bayi sihat dlm kandungan

gembira bila melahirkan

tapi, tak semuanya gembira dek oii, sengsara pun banyak juga.. hehe but worth it
10:16 AM  
Anonymous ast3 conteng...
tasabanyeh aku mentunggu ngko mengandong.. erkerhkerhkerhkerhker..
11:28 AM  
Blogger syaff conteng...
waduh... kok n3 kamu arini begini kok??
sewel amat kamu yach?
kamu juga sgt kelakar!! :p
5:34 PM  
Blogger NaSh conteng...
syaff.. mau ngadung nggak?
7:09 PM  
Blogger Asmadi conteng...
EHEH SEMUA ORG NAK MENGANDUNG KE?
7:00 PM  
Blogger syaff conteng...
nash... gue juga mau ngandung sich..
tp pastinya tidak ama kamu!!
pastinya anak saya ngga ganteng jika bapanya ialah kamu..
hahahaha...
9:32 PM  
Blogger NaSh conteng...
miaahhaha! byk ar ko syap..
1:30 AM  
Blogger Nyetok conteng...
nak ngandung kontek je nyetok. kita usahakan cara halal
2:01 AM  
Blogger ChikaDior conteng...
syaff - cukop hebat ko mereject nash.... mmg mahsyuk ar cara reject tu. Aku sukaaaaaa.... miahaha....
5:02 PM  
Blogger Khairul Nizam Zainon conteng...
Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website peluang perniagaan di rumah. Peluang peluang perniagaan di rumah di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)
3:59 AM  
Anonymous fais conteng...
haha.. sekali sok bgn dr tdo tau2 ko da mengandung.. jd cam siti mariam... hakhakhak
2:17 PM  
Anonymous c4stello conteng...
uiks siap gambo ngandung!?
4:42 PM  
Anonymous mohdismail conteng...
seronok..kamu rasa la satu hari nnt..indahnya dunia waktu mengandung..hehe..
*chika..bila mau dtg ke rumah aku?
11:43 PM  
Blogger Karl Hiunzm conteng...
Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website kerja dari rumah. Peluang kerja dari rumah di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)
4:30 AM  
Blogger NaSh conteng...
ada apa2 ke mail ? siap ajak dtg rumah tu...


*jeleshhh..
9:58 AM  
Blogger ChikaDior conteng...
fais - ishk.. saya tak sehebat, sebaik maupon setulus siti mariam...


east - pehal ajak dtg umah ni???? takot aku arr... *cabot!*


nash - ko jeles nape? ko je la gi umah dia.Tgk apa dia nak buat.... ngaaaaa!!!!
1:48 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
c4stello - bukan gambar saya tau... :D
1:49 PM  
Blogger Karl Hiunzm conteng...
Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website cara mudah buat wang. Peluang cara mudah buat wang di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)
5:00 AM  
Anonymous mohdismail conteng...
halamak..salah paham la pula mereka ini..
da..da..cepat klik kat nama aku..
11:15 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
cuba btol kan kesalahan fahamn tu...
2:57 AM  
Anonymous Anonymous conteng...
Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. Cheap cost butalbital online free christmas card graphics Celebrity cruise line website eyeglasses pain relief http://www.zyban-6.info Suny student loan What can cause hair loss Cost effective laser printers
4:25 AM  

Post a Comment

 


This is a personal weblog. Fully monitored by the owner. Before you proceed, please be informed that you are now under a DICTATOR rules.

"dictator" is generally used to describe a leader who holds and/or abuses an extraordinary amount of personal power, especially the power to make laws without effective restraint by a legislative assembly.
Source : Wikipedia.org

  Is your mental functioned well? Okay, proceed. And err... welcome.


 


 

THEWARDROBE

The Engagement

 



 

Klasik

www.flickr.com

Copyright Reserved
Created by : Chikadior  Date : 7 June 2008
"... the rest is still unwritten ..."