Name
Chika Chika Chika
Live In
KualaLumpur,Malaysia
  Date Of Birth
21 April 1986
  Education
Degree In Architecture, UKM
  Love
Colors
Shopping
CRV
Hyundai Coupe
Wise Peoples
Food
Graphics
  Loath
Cats / Animals
Homework
Kids
Alarm
Stupid Peoples

Chika's Twitter:


Youniverse Personality Test

Hit Counter
Hit Counter

Since 20 May 2005



Friday, June 29, 2007

Friday is Friday.

Friday adalah hari favoriteku. Monday adalah hari disasterku. Sejak sekolah lagi aku sudah sedap menggelarkan Monday sebagai Monday Monster. Sememangnya bencana kehidupan sering berlaku pabila Monday. Dan Friday pula aku suka gelarkannya sebagai Freaky Friday. Hari yang sentiasa aku nanti-nantikan setiap minggu.


Kenapa aku suka Friday?

  1. Friday mendatangkan Saturday. Saturday adalah hari liburan dimana aku boleh duduk atas sofa sedap, tanpa perlu menyumpah-nyumpah kepada kerusi kantor yang tidak sedap.
  2. Friday hari liburan ayahanda. Friday juga Zirul balik rumah. Maka, keluarga menjadi sempurna. Kesempurnaan menerbitkan kebahagiaan (ini ayat iklan komersial produk pelansing badan tempatan)
  3. Friday kebiasaannya merupakan hari yang lapang, selesa, tidak sebok dan semuanya tenang.
  4. Lelaki Islam akan pergi solat Jumaat. Bukahkah ini sangat istimewa? Kerna kita tidak akan dapat merasakan peristiwa berkumpul beramai-ramai itu pada hari selain Friday.
  5. Friday adalah hari 'makan besar' buat keluargaku.
  6. Friday adalah hari merancang program bersiar-siar bersama keluarga
  7. Friday adalah hari keluarga!
  8. Kalau di sekolah, Friday balik awal. Kalau di kampus, Friday kelas separuh hari sahaja. Selebihnya boleh merambu-ramba bersama sahabt handai, rakan dan taulan. Kalau di kantor? Friday dapat lunch break 2 jam rather than i jam pada hari-hari lainnya. Seterusnya... apabila lunch break menjadi panjang, kaki pon tiba-tiba terpanjang... maka... terjadilah ini :

yaaa... selepas bersantai di A&W, singgah menyinggah dari kedai ke kedai pula. Dan oleh kerana aku memang suka mengayakan orang (bak kata bunda), aku membayar RM15 (sahaja) untuk sehelai short yang kupikir imut sekali dipandangan mata.


buat pengetahuan semua, aku adalah pencinta ribbon.Selain aku tertarik dengan warna coffe short ini, aku pastinya sukakanya ribbon sebesar gajah afrika itu. Tetapi, aku musykil. Bilakah aku akan memakainya? Kerna jikalau aku memakainya ketika bersiar-siar, pasti kaki aku dikerat 18 oleh ibubapa. JIka aku memakai di dalam rumah, pasti cupingku nipis dileteri seisi keluarga. (Akta rumah menyatakan anak perempuan tidak boleh berseluar pendek di hadapan adik-beradik lelaki) Tak apa. Aku boleh gantung seluar ni dalam almari. Bila aku rasa teringin, aku akan bukak almari dan membelek-belek sampai juling.


________________________



Dearie, Farah Diana
Selamat Berusia 21!
(30 June 2007)


________________________



LAPORAN LALU LINTAS

Tadi petang aku hanpir melanggar sebuah motosikal. Semalam petang juga aku hampir merempuh sebuah motosikal. Kerana apa? Kerna mereka buduh. Mereka pikir motosikal mereka ada jaminan nyawa. Mereka pikir kehidupan yang nyata ini adalah sama seperti dunia di alam video game, dimana mereka boleh main cilok-cilok dan mengumpul points setiap kali berjaya memintas. Mereka tak sayang nyawa. Mereka juga buduh kerna menganggap pemandu wanita boleh dibuli. Oh, nak buli aku? Sekali aku kejar semalam... melezup hilang.Ketika dia berada di sebelah kenderaan aku, dia toleh memandang ke lain. Langsong tak mau toleh ke aku. Nak jugak aku buat miming laungan 'buduh' beberapa kali kat dia. Tapi tak berkesempatan.


Kepada semua penunggang motosikal, sayanglah nyawa. Dan pikirkan sekali betapa pemilik-pemilik kenderaan (seperti aku) sangat takut kalau keretanya dicalarkan kerna tergesel dengan motor engkau. Aku bukanlah sayangkan sangat nyawa engkau. Tapi aku sayangkan keretaku.Maaf. Aku serius emosi tinggi petang tadi.

Labels:

 

33 Congteng-conteng:

Blogger Nashrex conteng...
Kebanyakan penunggah tidak berhemah ini sebenarnya tidak pernah merasai bagaimana memandu sebuah kereta. Mereka tidak tahu bagaimana cara kita hendak membelok, hendak memecut dan lain2..

Aku bawak kereta.. dan aku bawak motor. Bila aku bawak motor, minda aku akan berfikir tentang bagaimana kereta di hadapan, disisi, di belakang aku.

Rasanyer JPJ patut buat satu undang2 baru. KEna amik 2 skaligus. Baru mereka paham bagaimaana cara memandu dan menunggang dengan elok.

*aku pertama lagi. kah kah kah
2:34 AM  
Blogger ChikaDior conteng...
nash - ye la. aku rasa ISMAIL btol. ko tdo kat blog aku ni eh? AHAHHAAH!

ok, pasal motorsikal. Btol ckp ko. Doang x consider pon pemandu kereta ni betapa kecut perut tgk lagak ngeri dorang atas tar. Dia relek je. Dia x tau tu dia punya risiko berganda-ganda. Nyawa pon nk bwk main. Kdg2 aku stress btol ngan dorang ni. Ada side mirror, buang. Pastu sebok tertoleh-toleh bila nk overtake. dorang tak takot ke??!

aku harap bila ko bawak moto tu, ko pk la byk2 kali semua benda yg bakal ko buat. Jgn bagi risiko kat org lain, dan jgn risikokan diri sendiri. Nnt jd mcm depa ni menyusahkan pemandu kete je.
2:47 AM  
Anonymous WaWa conteng...
ok~ aku hampir saja meninggalkan blog ko selepas membaca entri tanpa meninggalkan komen.

tiba2 aku lihat gambar seorang farah diana. yeah! katakan happy birthday kepadanya. katakan juga, seorang "kembar" yang memberi ucapan. haha. bezanya.. err.. dia tua setahun.

yeah~
4:14 AM  
Anonymous anasxz conteng...
- jumaat hari raya.. patutla kena raya.. sebab tu ramai2 pegi masjid.. semayang raya kan.

- seluar pendek ko tu adik ko minat.. nanti dia nak.. ko hadiahkan kat dia untuk birthday dia esok. ko mana boleh pakai.. pi argentina boleh la melayan pakai seluar tu.

- pemandu motor saja nak wat eksyen. mentang2 dia kecik. rilex chika.. bahaya pemandu motor skang.. silap2 keta ko calar.. istighfar mengucap banyak2 la.. perangai budak2 memang macam tu.. sama la cam ko pon.. huhu.
6:29 AM  
Anonymous mohdismail conteng...
chika.. err.. blog kamu ni ada bilik kosong tak? aku tak puas hati sama Nash! ha ha ha..

tidak mahu cerita banyak tentang calar balar kereta, semalam kereta aku remuk melanggar buntut kereta orang lain.. siot je!

sayangi crv kamu ye?
11:43 AM  
Blogger ChikaDior conteng...
wawa - kalau mcm tu, selamat hari lahir ke kamu juga :)

anasx - oppss.. dah tentu sy tak memakainya. Sia-sia kena halau dari rumah pulak. Bagi adek lelaki? mmm.. terjebak pulak adek-adek aku jadi lembut. mm.. sy budak-budak eh?

mael - sy ingat nk bukan rumah tumpangan ar tak lama lagi. Tak payah tulis entry, bukak bilik kosong je biar semua tdo kat sini. ahahahhaha! close bloggersy kasi discount.


kereta remuk? kamu melanggar ke, atau dilanggar? oh. fobianya aku kalau mengimaginasi kereta aku remuk... oh, jangan! jadilah pemandu berhemah. Jgn reckless. *pandai aku nasihat org*
12:01 PM  
Blogger Adian conteng...
hai, bleh berkenalan?

ehehe... 1 MINGGU LAGII!!!! YAYAYAYYY

buku log!!! AAAA
update blog!!! AAAA
abiskan download!!! AAAA

Banyaknye tugasannn...
2:22 PM  
Anonymous ast3 conteng...
ade skalik gak nashrex tidak berjaya menjadi pengkomen pertama..

ayuh.. kita adakan lomba pengkomen pertama.. ngahahha.. tah pape jek

motoris eh// kete aku slalu hamper2 merasa kecalaran sebab mereka2 ini.. tp mmg penah kene la.. pakcik bawak tong kat blakang moto die kona nak ke depan .. ketang bunyiknye.. hahhahahaha// akugelarkan perihal itu, tragedi lampu merah..
4:24 PM  
Blogger Nashrex conteng...
eleh. nak lumba2 plak..
ni semua dengki sama aku..
4:28 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
adian - nak kenalan? nama sy nurul. nama pendek angelina jolie. f/21/kl. asl pliz... wakakak!

aku kecut perut la. aku takot wooo... kita dah final yr wooo... ya Allah... takutnya aku. Yes lah, byk tugasan blom dilangsaikan.

as3 - berani ko nk ajak lomba. Kau tak tau penagan si nash tu. Kdg2 aku baru publish dua minit, tgk2 da ada komen dia. Kami skang tengah buat andaian ni ttg bagaimana ini terjadi. Andaian pertama, Ismail mengutarakan kebarangkalian dia tdo kat blog ni. ehehe... kau nak ke? Aku sediakan bilik tdo. :D eleh, kereta ko aku tgk dah berlekok-lekok waja tu. langsi ko eh. agaaggagaa!

nash - tgk... dia ni pantas ja respon. xyah lomba-lomba la. angpa semua kalah. dia ni mesti menang.Dr dulu sampai kini.
6:48 PM  
Anonymous ast3 conteng...
buktinye.. satu entri bukan die pengkomen pertama.. ahayhaha// tatau la yang sebelom2nyeh// sebab lepas tuh mmg nama die je.. ekrhekhkerher...

bilek tido disediakan tilam empuk yang ziana zain jd dutanyeh tuh?? aircon yang kurang CFC?? toilet ala2 toilet hotel 5 bintang beserta bathtub, shower dan jamban?? kalo xde.. kensel lah.. ngahahhahaha

xnak ah lomba ngan nashrex.. udah mcm kucing garong// hahahaha// bunyiknyeh mentakotkan

mane dengki nash oii.. hahaha.. kitorang punye kekimiaan ngan haizum kurang pure kot.. jd tatau biler die submit entry baru... nampaknye nak buatkan saringan minyak 15 kalik lagik nieh...

ey ey, waja da cat oke.. present arwah ayahanda .. stress denga anak die ni ngomel nak waja cantik// kete kesayangan arwah.. hahahahha.. [padahal selame ni yang buat calar pasti org laen tauuu//]
11:15 PM  
Blogger Nashrex conteng...
kucing garong tu haper?
11:24 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
astri - ko ni kan.. contohilah si Nash tu sket. Dia tu dah mcm customer VIP aku yg dah lama menginap kat sini. Tak demand pon tilam Vono lah, aircond tanpa CFC lah, toilet mewah apa sumer. Dia steady je. Menang tetap menang. Yg ko ni plak demand byk eh. Ni hotel baru bukak. Service belom lengkap. HAR HAR HAR! oh, waja dah cantek eh? Bila nk modify kasi nmpk cam BMW?


nash - aku pon wonder jugak psl kucing garong. apa eh?
12:13 AM  
Anonymous ast3 conteng...
haha.. nash mmg steady jer..
aku kan menggelabah sket.. ngahahahaha.. pantas aje korang bedua replai ehhh.

nak kasik nampak mcm bmw?? gilak.. mahal sangat nak renovet.. erkherkherkre.. kasik nampak mcm crv la..baru pawer..

kucing garong.. kesinambungan spreading words yang aku dengar saat dudok di jakarte ni.. lagi dangdut yang ngetop.. untung je aku x denga lagi.. kalo tidak pasti berguling2 ktawe
12:42 AM  
Blogger ChikaDior conteng...
astri - aku rasa, modify waja jd BMW tu logik lagik. waja nak ke CRV tu... mmg tak masok akal!!! muahahahaha.... Bayangkan waja ada tayar kat belakang dia cm CRV. Tak ke huduh kete ko kang! =)) wakakakkaa!


ko ni dah kena badi jakarta eh. Tu ar, lama sgt dok sana. Abes ar tak lama lagi ko gila dangdut, ayok.. aku tak tau...
1:44 AM  
Blogger Nashrex conteng...
jom as3...
dangdut ngan i...
auuw!
8:13 AM  
Blogger ChikaDior conteng...
makkkkkkk! geli aku !!!!
10:52 AM  
Blogger fara-D conteng...
oh nurul...sampaikan hepi besday to wawa itu (eh...belated)

owh.terkezut i tgk muka chomel itu! *wink!*time kaseh wahai kekaseh hati ku!ehek! thx 4 da wish!!Muah muah!! smlm kan... gila aku merambu dari jam 9.30 pagi sampai ....mlm. ntah jam gila.hari aku turn 21y.o.adalah ahri pertama aku merambu kl nek kete.sampai sesat2 bagai...siap lalu trowong smart...jakun gila! isk. tp bes!! XD

dan saya pengen liburan kaya kelmarin sm temen2 di studio pula....aih!! chenta mati sama km semua!aihh!! mishing mishing lah!1 week lah!! walala!!

again...thx 4da wish n thx mengonline mlm tu!!ehehek. terharu i! ;)
5:39 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
farah - aku dah agak dah ko mesti BUSY-SANGAT-SANGAT these two days. Org celebrate bday la katakan.. ada special guest lagi... :P

its ok la psl the flea market tu. AKu pon plan nk merambu-ramba bila ada masa lapang.ekekek..lapangla sgt kan.. Nnt ada chance kita g eh. Kat Monkt Kiara, Amcorp Mall, and 4sure la... pegi Sg wang lagi! ehehehe... And lowyatt. wooo... byknya tmpat nk pegi. :D
6:10 PM  
Blogger fara-D conteng...
haha!dah atur lokasi nampak....maiahaha!!!

yah yah.special guest mana yg ko maksudkan ni?? ketujuh2 org yg datang smlm sgt special dan sporting! best sgt lah!!
jgn terkejut baca update aku on reU smlm tu nnt. (hek. kalo rajin nak update...)haihh...suda stat rindu sama mereka!
8:49 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
farah - aaaa... siapakah mereka???
9:44 PM  
Blogger aiyeza conteng...
wahhh..jdlah aku pengkomen utk tangga berpuloh2..memang berpuluh2 bace sume komen ngan cerita mu..
aku suke short camtuh!!pakai dlm bilek apabila tidur,seperti haku..jd xde sape nampak..wahahaha..
faghah,hepi besday ke 21..sengal giler blog aku terlambat wish ko ats sebb sengal mlm tuh!!
11:34 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
aiza - cuba ko bitau aku.. waktu bilanya ko tak sengal? wakaka... kalau nash slalu menang 1st commenter. Ko leh menang commenter paling corot. Kalau kau lah jd 1st commenter, mmg aku tepok tangan sampai bengkak. HARHJAHAHAR!
11:46 PM  
Blogger Nashrex conteng...
ok. aku pengomen 1st, dan aku pengomen last. ok aiza? hahaha
12:10 AM  
Blogger fara-D conteng...
siapa?aha...tunggu liputan khas dari wartawan ini!! jeng jeng jeng!!!
1:24 AM  
Blogger diamante conteng...
chika...mane beli itu short...meh a..jual sama org..hikhik..*smlm ke the curve nmpk suar cantik..tp dilarang membeli..kuciwa*
9:34 AM  
Blogger ChikaDior conteng...
nash -a haaha... ko bukan pengkomen last!

farah - buat aku cemas ja.

diamante - mana boleh jual. sayang. lgpon susah nk dpt yg murah camtu.... :p
8:07 PM  
Blogger fara-D conteng...
sekali sekala cemas..ok wat...
"cemas ku dalam dakapanmu...tidak kusangka kau begitu.."

eh...cemas? bkn lemas? ih
12:37 AM  
Blogger sYaFa~ conteng...
eh mne u beli short 15 ringgit tu?i punye collection shorts camtu sme i terpakse kuar aroung 40 -50 utk 1 short..wif 15 ringgit bley angkut 2 trus tuh..menarik *winkz*
10:20 AM  
Blogger ChikaDior conteng...
farah - lekas update tu. byk songeh pulak dia.

syafa - i terjumpa kat satu gerai from thailand fest. (or wuteva the name is... but that one from thailand tu). surprisingly i note the price. apalagi, grab je walaupon i tak sure when to pakai.
8:36 PM  
Blogger sYaFa~ conteng...
where's the gerai..venue?hehehh..mind to tell?
10:56 AM  
Blogger ChikaDior conteng...
actually that one ... yg from thailand tu slalu ada kat depan2 mall... now dekat tmn connaught pon ada. in front giant. tak sure bila akan habis sbb dia biasanya sekejap je.
11:11 PM  
Blogger sYaFa~ conteng...
owh dekat situ..herm..dekat ngn my house..thanx dear ;)
9:35 AM  

Post a Comment

 


This is a personal weblog. Fully monitored by the owner. Before you proceed, please be informed that you are now under a DICTATOR rules.

"dictator" is generally used to describe a leader who holds and/or abuses an extraordinary amount of personal power, especially the power to make laws without effective restraint by a legislative assembly.
Source : Wikipedia.org

  Is your mental functioned well? Okay, proceed. And err... welcome.


 


 

THEWARDROBE

The Engagement

 



 

Klasik

www.flickr.com

Copyright Reserved
Created by : Chikadior  Date : 7 June 2008
"... the rest is still unwritten ..."