Name
Chika Chika Chika
Live In
KualaLumpur,Malaysia
  Date Of Birth
21 April 1986
  Education
Degree In Architecture, UKM
  Love
Colors
Shopping
CRV
Hyundai Coupe
Wise Peoples
Food
Graphics
  Loath
Cats / Animals
Homework
Kids
Alarm
Stupid Peoples

Chika's Twitter:


Youniverse Personality Test

Hit Counter
Hit Counter

Since 20 May 2005



Sunday, September 09, 2007

Tick - TAG - Toe

Budak kereta kuning suruh saya jawap soalan-soalan strukturnya yang tiada markah ini. Demi persahabatan, saya malas nak berkira sangat. Layan...

4 jobs I’ve had in my life
1. a big money spender
2. a bad and a good daughter
3. an undefined architecture student
4. architect wannabe

4 movies I can watch over and over again
1. Kuch Kuch Hota Hai (no joke! serious man...)
2. Ali Setan (u can say I sound funny but ... )
3. My Bestfriends Wedding
4. Eiffel I'm In Love

4 places I’ve been on vacation to
1. Bandung + Jakarta (sweet like chocolate)
2. Singapore + JB
3. Terengganu + Lumut
4. Brunei ( Brunei truly for Malays!)

4 of my favorite dishes
(this is the latest)
1. Nasik Lemak Rendang Ayam (Bangi Kopitiam)
2. Bihun goreng singapore (The Pelamin)
3. Chicken Blackpepper (Bangi Chicken House)
4. Nasik goreng (Bangi Village View) <---- suasananya seru!

4 places I would like to visit
1. Dubai Dubai Dubai (agak cacat kalau architect tak teringin nak lihat kemajuan architecture Dubai)
2. Saudi Arabia (rindu Tanah Suci Mekah + Madinah + Jeddah + Thaif)
3. Bandung again (nak beli kasut dua bagasi)
4. Shanghai

4 most overused words
1. Ye er?
2. Stupid
3. Gila
4. Cinabeng (ya ampun! arti sebenarnya saya tak pernah tahu. Kalau artinya adalah lucah + jijik + biadab... sila nyatakan. Aku sumpah akan hapuskannya dari mulutku)

4 TV shows I love to watch
1. manjalara
2. one three hill (pretty boys always turn me on. Come on, huk huk!)
3. spongebob squarepants
4. 3R

5 things found in my bag
1. Purse Roxy yang sangat BERMAKNA. Tanpanya duniaku gelap. One, tiada money pasti ku mati. Second, tanpa matrix card, aku umpama banduan lari dari penjara)
2. Sony Digi Cam
3. Kunci kereta + kunci room
4. Handphones aku yang klasik lagi antik itu.
5. Lotion


5 things found in my wallet
1. DUIT !
2. Resit belian yang jumlahnya lebih tebal daripada duit.
3. Kad Madrix + I/C + Lesen +ATM cards
4. Gambar saya dan adek Dell (sori dear. You picture is on the way. Ngee )
5. Business cards

5 favorite things in my room
1. katil saiz permaisuri + Choki
2. Study desk di alam fantasi
3. meja solek
4. aircond (kematian tanpanya)
5. PC yang tua bangka

5 things im currently into
1. shopping
2. money
3. assignment + townhouse (wuuuuu...)
4. foods
5. dear

people im going to tag
1. My dear (ni qu na li?)
2. you
3. my readers
4. you
5. my readers



Fast track.

Festival Senibina IV -
Maafkan aku. Festival ini tidak best. Paling tidak best yang pernah terjadi dalam sejarah JSB. Kenapa mereka tak faham bahawa festival ni sangat penting dan semua orang nak dia jadi happening???? Okay, I better button my lip.


Retail Therapy - Sabtu dengang Ahad (pagi tadi) pergi beli belah. Sebuah terapi jiwa. SANGAT banyak stuffs yang diingini berjaya dibawa pulang.

Sungei Wang
  • 6 pasang baju
  • 2 bubble necklaces in red and white
  • 1 pvc belt in white
  • 1 handbags in glamorize black
  • 3 pairs earings
Berjaya Times Square
  • Black Bag from Momoe for Bunda.
Metro, Kajang
  • Blueberry Cheesecake for Bunda's birthday
  • T-shirt for my leng zai
  • T-Shirt for Bunda
Shopping.Completed.My.Day.

Makan - Kami dah buat persetujuan. Tak akan ulang makan di restoren-restoren yang sama. HARUS berusaha keras setiap kali meal mencari lokasi makan baru. Aku suka, aku suka!Good idea kan? Oleh itu, dalam masa seminggu ni je dah merata-rata tempat kami try sekitar Bangi. Bila dah selesai ekspedisi makan kami di Bangi nanti, mungkin akan ke destinasi lain pulak. Seremban ke, Melaka ke, Terengganu ke... Alor Setar ke..... Alor Setar? Satgi kena pelempang percuma dengan ibubapa pandai-pandai makan sampai ke Alor Setar. Kami bookmark Village View. Mungkin akan pergi lagi lebih kerap. Dan goodbye to Yankies Hut and Rimbun Klasik. Alahai... kenapakah makan itu best? Lagi best, lagi banyak duit diperlukan. Makin stress aku dibuatnya. AHAHA! Saya nak duit banyak! Saya nak makan yang enak-enak.... (baik ke cakap macam ni?)


5 September - Hari lahi Bunda. Selamat hari lahir, ma! With lots of loves and hug and kisses and cares and Ma, you are fantastic! I know the Virago always makes you happy. You rock!


Works-Bucket
Minggu ni ada DUA presentation sekaligus. Memang seronok. Hingga mencuit hati. Teori dan Rekabentuk Senibina // Kemahiran Menulis. Bercakap tentang Kemahiran Menulis, entah apa jenis subjek lah kami dah terjerumus ni. Subjek wajib U pulak tu. Dan tak lama lagi submission untuk floor plan, section and elevation untuk townhouse. First design floor plan aku sudah dikrit. Maksud aku, sudah dihentam dan banyak amendment perlu dilakukan. Amendment? Lebih baik aku cakap.. aku kena susun plan balik. Seronok! Memang seronok gila. Gila pon tak seronok seperti ini.


Gambar-gambar cantik, indah dan lawa akan dimasukkan kemudian hari. Kerna aku sudah mahu berhenti melakukan kegiatan tidak berfaedah ini. Jumpa lagi.... minggu depan. Atau minggu depan yang lagi satunya. Atau... bulan depan. Biar waktu yang menentukan.

Labels: , ,

 

11 Congteng-conteng:

Blogger fara-D conteng...
haha!jwb gak ek! baru je nak tinggalkan pesan bahawa abaikan saja tag tu kalo bz...ehek!

shopping sakan seh!hina-s!!! huh!
xpe xpe....i tekad menguburkan hobi yg satu itu (shopping) sbb nak semaikan hobi baru!wakakak!!!

nnt kan nak p johor utk measured dwg....bwk passport anda weh! kiter singgah s'pore jom? haha!
2:26 AM  
Blogger sYaFa~ conteng...
baru rs u dah 'come back'...eh...ke i yg ketinggalan ni..huhu
10:55 AM  
Blogger ChikaDior conteng...
farah - JB? singapore? yuhuuu... semestinya. Boleh ronda2 bugis st pulak. Tp takleh lawan alun-alun... wakakak

syafa - ye. mmg baru 'come back'. ehehe
12:06 PM  
Blogger :: f a r :: conteng...
u... village view besh eh? makan ape besh? cepat2 bgtau :D
2:20 PM  
Blogger Nashrex conteng...
5 September - Hari lahi Bunda.

lahi?
hahaha

makan mmg best.. tp puasa lg best.
huhu
9:04 AM  
Blogger Totin Tralala conteng...
jom dtg jogja plak shopping2 sini
hahaarrrrrr..
ko bile nak shopping2 ngan aku ek?
mesti huru hara!
ahhaa
5:58 PM  
Anonymous Qaiyum conteng...
Selamat Berpuase..
9:57 AM  
Blogger sYaFa~ conteng...
good~ *winkz*
12:11 PM  
Blogger Tenno Miyake conteng...
apa ending manja lara ek?

Selamat berpuasa
6:21 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
far - nasik putih dan lauk2 dia not bad. try la.

nash - ooo.. aku salah sket je dah nmpk. ko neh memang!

totin - bilakah? oh. i loike the idea.

qai - selamat puasa!

syafa - wink!

tenno miyake - nak i citer ke? ehehe... happy ending. manja finally dgn Is. Sahara mati dibunuh Karim. Mm... thats all in short. itu yg mak saya cite la. sbb saya pon tak tgk last episode
9:04 PM  
Anonymous aiza conteng...
wahai kawan kesayangan..
apekah ade cite leng zhai yg aku xtau nieh??
best btol sopping..
ngapelar sy tak punya banyak wang seperti kamu???(tak baiknye ckp camnih)..
bile kite nak gi s.alam tuh kan??
11:50 AM  

Post a Comment

 


This is a personal weblog. Fully monitored by the owner. Before you proceed, please be informed that you are now under a DICTATOR rules.

"dictator" is generally used to describe a leader who holds and/or abuses an extraordinary amount of personal power, especially the power to make laws without effective restraint by a legislative assembly.
Source : Wikipedia.org

  Is your mental functioned well? Okay, proceed. And err... welcome.


 


 

THEWARDROBE

The Engagement

 



 

Klasik

www.flickr.com

Copyright Reserved
Created by : Chikadior  Date : 7 June 2008
"... the rest is still unwritten ..."