Name
Chika Chika Chika
Live In
KualaLumpur,Malaysia
  Date Of Birth
21 April 1986
  Education
Degree In Architecture, UKM
  Love
Colors
Shopping
CRV
Hyundai Coupe
Wise Peoples
Food
Graphics
  Loath
Cats / Animals
Homework
Kids
Alarm
Stupid Peoples

Chika's Twitter:


Youniverse Personality Test

Hit Counter
Hit Counter

Since 20 May 2005



Thursday, November 29, 2007

Cinta Kolestrol

Banyak kali tekad.
Tak mahu makan banyak-banyak.
Mahu makan bila perlu.
Dan mengambil makanan dengan gizi seimbang.


Tak guna!
Banyak kali tekad hancur.
Makan tetap banyak-banyak!
Makan walaupun tidak perlu.
Dan makanan berkolestrol,
berlemak,
dan mengandungi perisa tambahan
yang memudaratkan kesihatan
memang best.

Tak guna!
Tak guna!


Nak pergi makan.
 

22 Congteng-conteng:

Blogger Darling conteng...
makan tu kira 1 terapi gak tu selain soping hehehe..

me pun entah berapa kali cakap nak diet tapi ntah zaman bila nak start..

psstt psstt body 'gebus' ni best gak apa hehe
9:45 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
darling - mkn mmg terapi. tp kang dpt sakit tu ini... kena chemotherapy pulak bagai. ahaha.. of course la kena gebu2 dan solid2. tak boleh kurus2 sgt. nanti rasa bankrupt
10:11 PM  
Blogger Adian conteng...
abis la koo btambah debab!!!
11:20 PM  
Blogger Napster conteng...
ololololo...
comel jer
nak makan,makan je k
masih muda+kurang penyakit
so makan selagi ley makan
sampai mase berpantang,maka kita pasti akan berkata nanti "menyesal dlu aku x rase itu dan ini"
ahaha :p
11:45 PM  
Anonymous astige conteng...
either one pon susah nak kate..
kalo makan x berjage dr mude.. da tue nanti rase payahnye..
kalo berjage sangat.. nanti tue da kempunan sme..
ape2 pon.. makanlah sebayek mungkin..asal jangan fast food hari2 sudah..
nak makan slalu bleh.. asal kuantiti skit..
eh,
nanti2.. aku xleh ckp..
sbb kuantiti aku sendrik banyak.
har har har..
ayuh!! dan ayih la kita berusaha makan secara 5M ye ke 5 m.. ermmmm
12:07 AM  
Blogger fara-D conteng...
mari la join aku mengawal kuantiti makanan!! boleh kalau nak! ho yeah!

contohi lah adian...sume pon dia kata berkolestrol...tapi dia bantai makan gak! hampeh!
1:25 AM  
Blogger ChikaDior conteng...
adian - abesla aku debab!nantikan....

napster - o ye yeh! itula antara prinsip makanku. yg blom dikenalpasti baik atau tak.

astri - i guess u're rite. kalau worry sekarang, later dah tua kempunan la jawapnya. kalau tak jaga dr skarang, nnti da tua merana. so better kempunan dari merana la i think. err... aku sgt gusar dan terhimpit dan dilema.

farah - mmg boleh tapi NAFSU AKU NIH! kuat sgt. tak terlawankan.
1:30 AM  
Blogger syaff conteng...
i kuat makan sejak dh single n available nih.
ahahahaha.... :p
4:26 AM  
Anonymous Qaiyum conteng...
Aku Makan Banyak Pon Tak Gemok². Asik Kurus Je. Bosan Betul Jadi Kurus..
9:39 AM  
Blogger cepotet conteng...
alalalala.. comei nye tajuk contengan chika. takpe chika, kena slow slow. i dulu pun, nak diet asyik takleh je. takpe, lelama dah jemu ngan makanan, nak makan pun rasa malas. jenuh dok pikir nak makan apa plak. jadik, makanlah selagi blom jemu tapi kena beringat jugak.
10:01 AM  
Blogger Darling conteng...
so sekali sekala kena le buat medical check-up supaya boleh kontrol sakit, kan?

yeah gebus adalah sangat best hehehe..

me ni walaupun tensen/frust tapi makan tak penah mis..
10:46 AM  
Anonymous cuya conteng...
makan best...sebab tu cuya pun tak boleh tahan...
10:51 AM  
Blogger mr. lee conteng...
pijak sipak kepla beylo. :p
3:54 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
syaff - aku kuat mkn tak kira masa dan status.

qaiyum - ada masalah dgn proses penghadaman kut. :p

erni - i rasa psycho kalau kena diet so i will always say NO to diet.

darling - medi checkup? i x penah buat. sbb i rasa sehat ja. ahahaha....

cuya - semua org pon sukaaa... dan bahagiaa...

mr.lee - hoit. x bley ckp camtu. kita tgh bincang psl makan ni. gegegeggege
4:16 PM  
Blogger Mia Doovey conteng...
huhuhuhu...i pun suka mkn!!!!
8:57 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
mia - who does not??? ahahaha
9:03 PM  
Anonymous Mohd Ismail conteng...
ha ha ha ha haaa.. bersyukur la cuti semester dah di'pendekkan..

cuti pendek=kurang makan+slim melim..

ha ha!
12:12 AM  
Blogger ChikaDior conteng...
ismail - oh oh oh... tidak. salah tu. duk rumah makanan berkhasiat, dan kena ambil vitamin sdb. nanti balik kampus... makan makanan yg sgt sgt tak sehat.. tapi bestttt
12:15 AM  
Blogger wan conteng...
as long as we are cute, size doesn't matter.
11:48 AM  
Blogger ChikaDior conteng...
yeahh... kak wan betul! :p
5:13 PM  
Blogger fara-D conteng...
rosaaaaak diet aku gara2 bercuti ke penang! isk isk isk
6:28 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
farah - aku tak pi bercuti mana-mana pon ttp lingkup. ahaha :p
10:20 PM  

Post a Comment

 


This is a personal weblog. Fully monitored by the owner. Before you proceed, please be informed that you are now under a DICTATOR rules.

"dictator" is generally used to describe a leader who holds and/or abuses an extraordinary amount of personal power, especially the power to make laws without effective restraint by a legislative assembly.
Source : Wikipedia.org

  Is your mental functioned well? Okay, proceed. And err... welcome.


 


 

THEWARDROBE

The Engagement

 



 

Klasik

www.flickr.com

Copyright Reserved
Created by : Chikadior  Date : 7 June 2008
"... the rest is still unwritten ..."