Name
Chika Chika Chika
Live In
KualaLumpur,Malaysia
  Date Of Birth
21 April 1986
  Education
Degree In Architecture, UKM
  Love
Colors
Shopping
CRV
Hyundai Coupe
Wise Peoples
Food
Graphics
  Loath
Cats / Animals
Homework
Kids
Alarm
Stupid Peoples

Chika's Twitter:


Youniverse Personality Test

Hit Counter
Hit Counter

Since 20 May 2005



Wednesday, December 05, 2007

yawning yawning yawning

Aku mahu tulis.
Yang pendek.
Fikiran macam tak berapa baik.
Ada kontradiksi dalam sistem otak.
Juga rembesan hormon jahat.
Seakan-akan menghasut aku untuk bermalas-malasan.


Sekarang sejuk amat.
Penghawa dingin + hawa selepas hujan.
Macam dracula menggigit tulang.
Sangat ngilu.


Pada malam yang tidak berapa seronok ini,
aku merasmikan upacara ...
pengistiharan COUNTDOWN.
Dan bermula dari malam ini,
kita mula mengira dari angka
5
 

28 Congteng-conteng:

Blogger lindosh conteng...
nape 5 chika? 5 hari ye?? eheh!
12:53 AM  
Blogger Adian conteng...
UUU TAKUTNYEEE...
12:54 AM  
Blogger Totin Tralala conteng...
4..
3..
2..
1..
AHHAHAHAHAHAHHAHAAAAA
1:33 AM  
Blogger Nyetok conteng...
yawning yawning yawning..
Ya 5..4..3..2..1.. anggap je 5 hari tu mcm 5 seconds.

yawning yawning yawning..
pegi mandi dan smayang subuh. Smayang smbil lutut menggeletar..
yawning yawning yawning..
6:09 AM  
Blogger Nyetok conteng...
This comment has been removed by the author.
6:17 AM  
Blogger Masy conteng...
5? amalkan 5M dlm pemakanan?
8:43 AM  
Blogger Tok Rimau conteng...
When was the last time you did smtg for the first time?

Do things. Go places. Meet people.

These will cure your boredom.
8:44 AM  
Blogger sampulnak conteng...
5 apa???
9:42 AM  
Blogger Darling conteng...
5 tu utk apa? 5 hari lg nak ke Johor ek?

jgn tensen2. apa kata pergi JJ Maluri. hari ni ada sale utk member card.. hehehe
10:43 AM  
Blogger Tenno Miyake conteng...
hi chika,

kenapa hidup ini sangat sedih

-izham-
11:19 AM  
Anonymous mrozaidi.net conteng...
YawnignYawnignYawnignYawnignYawnignYawnignYawnignYawnign
11:20 AM  
Anonymous Qaiyum conteng...
Giler Aper Ady Oi..
12:28 PM  
Blogger fara-D conteng...
oops? nak cari mende membunuh kebosanana?? aaa...ini bukan kes bosan! ini kes tensen masa semakin hampir.....


adoi nurul...rasa cam tgh tunggu hukuman mandatori je nih!!at least, aku sangat merasakan spt itu! *sigh*

weh...aku enul pakat lepak studio je mlm 9hb tuh...supaya takyah rush sangat morning 10hb tuh! hukhuk!
12:48 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
LINDOSH - 5 tu menghitung hari naik pelamin. wakakaka.

ADIAN - bukan setakat takut ja, bai! semua rasa yg tidak seronok dah bersarang kat jiwa yg tak berdosa ni. tahiii tahii!

TOTIN - cubit mau ka?

NYETOK - kau yawning jugak ar? apapasal? kalau 5 hari macam 5 second, aku lagi rela mati wo.

MASY - tak da. tak da. tak suka kempen kerajaan. kempen kesihatan semua. tak da, tak layan. ahahaha. ni countdown yg lagi besar ertinya kpd diri sendiri.

TOK RIMAU - kalau jumpa orang yg membosankan. tempat membosankan. macam manakah bisa mengurangkan kebosanan??

SAMPULNAK - 5 hari. 5 hari yang sedih tapi kena enjoy kasi seronok.

DARLING - sale? member card? card tak da. member apatah lagi.

IZHAM - hidup ini sedey kalau kena kerja waktu cuti dan kerja waktu kerja.pendek kata, kerja memang sedih.

MROZAIDI - terima kasih sbb panjangkan tajuk entry. toche toche...

QAIYUM - bukan gila tu. itu senaman mulot. biar la dia. kita kena support member

FARAH - woi, my fren! sangat tekanan jiwa aku ni. Dah la KT asyik banjir. sialan. kalau aku kena kes banjir, siap ar aku call parents suh amek aku balik. pi mampos la depa. aku nak bitau ni, kau jadi saksi. AKU PI SANA NAK BUAT MEASURED DRAWING SAJA. KALAU BANJIR KE APA, AKU TAKNAK TERLIBAT. Serius cakap ni. oooOoooO... nak lepak studio eh? aku balik pagi2 buta tu nanti. abah hantar. buduh buduh buduh! dah la tak well-planned. suka hati je bawak kita tah ke mana, tak tau tempat, menginap, apa semua. buduh.
1:55 PM  
Blogger fara-D conteng...
betul betul betul!!!!saya setuju!!

waaa.... tak ske la bekerja dalam keadaan berbelah bagi... aku excited nk wat measured dwg ni...tp jd menci bila pengurusan tunggang langgang! dem!!

WELL....positif nurul! positif! it does not matter where we go, it's with who we go... cheer up, dear! it wont be that bad! *kata2 motivasi utk kwn ku serta diri sendiri! chaiyok!!*
2:53 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
FARAH - ayah aku naik marah dah sebab dia kan jenis yg particular. kalau nak cerita kat dia mesti detail. ni, nak cerita detail pon tak tau. Yang aku tau, kena pegi KT, 10dec. Punya hot ayah aku. kau tahulah parents aku ni jenis cemas. dorang asyik pikir aku tinggal mana, sapa jaga, area mana, semualah... mmg bagus sgt la aktiviti ni. PALING BEST! BEST NAMAMPOS.
3:02 PM  
Blogger fara-D conteng...
tak yah tunggu ayah ko...aku pon dah naik berang gilos! mana tak...dia ingat kita tak risau ke kat mana kita nak dicampakkan... ye ah...nak prepare2 tu sume, kena gak tau tpt nye....ulu utan ke... tgh bandor ke...tgh laut ke... kalo nak kite cari sendiri umah tu, kabor awal2... nak bawak apa, siapa pemantau apa sume...sume tuh tak penting ke??? waaa...hangen!!
3:10 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
FARAH - tu ar dia. aku tekad dah. klu cam lintang pukang ja tempat tinggal nanti, aku cabut masuk hotel. pi lantak org lain aku tammo tau dah. dia ingat suka-suki ke nak dok umah org. paling tidak kena confirm awal-awal... takkan dah sampai baru nak sttle semua. tak ke kena maki seranah ngan tuan rumah. Bukan dua, tiga org. sampai nam, tujuh org. benda simple ja...
3:13 PM  
Blogger Asnor filza conteng...
birthday ke dik???

5
4
3
2
1

pastu.. ape jadik???

saspen nihhhh... huhu
3:45 PM  
Blogger Asnor filza conteng...
birthday ke dik???

5
4
3
2
1

pastu.. ape jadik???

saspen nihhhh... huhu
3:45 PM  
Blogger Darling conteng...
ooo nk kena gi KT eks..

aler JJ tu esok pun leh gi. arini sah macam 'ulat taik' org yg datang. semalam me sempat gak mencilok 2-3 barang. yg best bila dah tampal 50% or 70% walaupun arini baru start sale utk member card tapi semalam me dh dpt potongan tu. walaupun salegirls tu kata "kak, ni esok br stat" me dok angguk2kan je.. hehehe

yg penting cashier tu bg potongan macam yg tertampal kat tag harga kan.. :)
4:28 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
ASNOR FILZA - kalau bday seronok sgt, kakak! ni bukan bday. bukan...bukan... ni ala-ala tunggu hari berakhir keseronokkan la.

DARLING - end-year sale mmg best. kalau la setiap hari dianggap end-year mmg la seronok. lagi byk perayaan, lagi bagus. patotnya hari2 suku kaum sabah sarawak tu kasi sale jugak sama kita! ahahah...
4:41 PM  
Blogger Darling conteng...
a'a kan.. kalo tiap2 ari mmg best. sbb kalau tensen je boleh gi soping. cuma takut nnt kita lak yang kena sale hehehe

me tgh pk nk beli beg baju pierre cardin yg roda 4 tu.. so lps ni tolak je tak payah nak seret sebab ada 2 tayar je.. tgh kira worth it ke tak.. hihi (tiba2 jd mcm baik lak)
4:57 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
DARLING - i suka pierre cardin punya jeans. comfy. ayoo.. ari2 pergi sale, lama2 kita kena sale sama. lagi sedey. ahaha. Beg roda 4 senang eh? bukan roda 2 lagu senang eh?
5:39 PM  
Blogger Darling conteng...
kalo 4 roda tak payah senget2kan beg bila nk tarik.. bleh tegakkan je beg tu..

me dah test dah tolak beg tu semalam *wink2*
6:04 PM  
Blogger cepotet conteng...
hikhik.. dah siap countdown tu. kalau skrg tak besh, kat sana nanti mesti besh. percayalah!

err.. tapi kalau tak besh, jgn blame akak tau. hikhik. *peace*
7:10 PM  
Anonymous ultragirl ast3 conteng...
banzaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....
jgn risau.;p
9:20 AM  
Blogger ChikaDior conteng...
DARLING - o yea? mmm... nampak cool ke tak tolak2 beg. seret-seret cam lagi cool ja. yg penting cool! cool! :p

ernisuhana - klu tak best, carik kakak ar. mintak duit byk2. tebusan. :p

astri - apapasal sms pagi2 sebot makaroni? jom makaroni esok. kat rumah engkau! :p jom ar woi. last day oi. ahad kena kemas barang sampai pengsan
12:45 PM  

Post a Comment

 


This is a personal weblog. Fully monitored by the owner. Before you proceed, please be informed that you are now under a DICTATOR rules.

"dictator" is generally used to describe a leader who holds and/or abuses an extraordinary amount of personal power, especially the power to make laws without effective restraint by a legislative assembly.
Source : Wikipedia.org

  Is your mental functioned well? Okay, proceed. And err... welcome.


 


 

THEWARDROBE

The Engagement

 



 

Klasik

www.flickr.com

Copyright Reserved
Created by : Chikadior  Date : 7 June 2008
"... the rest is still unwritten ..."