Name
Chika Chika Chika
Live In
KualaLumpur,Malaysia
  Date Of Birth
21 April 1986
  Education
Degree In Architecture, UKM
  Love
Colors
Shopping
CRV
Hyundai Coupe
Wise Peoples
Food
Graphics
  Loath
Cats / Animals
Homework
Kids
Alarm
Stupid Peoples

Chika's Twitter:


Youniverse Personality Test

Hit Counter
Hit Counter

Since 20 May 2005



Monday, February 18, 2008

Sejuk-sejuk panas.



Baru tamat menonton Bukan Bintang Biasa.
Menonton secara biasa.
Dengan perasaan yang biasa.
Menggunakan laptop yang biasa juga.
Dan oh ho!
Sound system juga sangat biasa.
Terima kasih kepada babyblue.
Babyblue : sebuah speaker biru bertelinga dan berongga. Dia juga sangat biasa.

Aku memang seorang yang biasa.

Dua Minggu ini seperti minggu-minggu yang lain.
Sangat sibuk. Sikit lebih kurang macam politician.
Tapi kami tak da buat kempen.
Sebab kami sangat suci walaupun kadang-kadang kotor.
Bila kotor, kami mencuci diri secara sendiri.
Politician tak da mencuci.


Aik?
Tadi cerita filem, tiba-tiba masuk politik.
See, sangat magik.


Filem : Bukan Bintang Biasa adalah sebuah filem biasa. Bella sangat cantik. Ayushita macam biasa, jadi tomboy yang tetap aku minati. Ada seorang watak tambahan, dia adalah lelaki made in Malaysia. Muka ada. Style ada. Tinggi SANGAT ada. Tapi dialog dia sangat tak seronok dengar ma. Dia berusaha berbahasa Indon tetapi dalam slang Melayu. Sangat funny ma.

Aku telah menonton filem secara agak banyak. Tapi tak seteruk dia ni. Aku kan tahap biasa-biasa saja. Aku menonton satu filem satu hari. Dia menonton berfilem-filem dalam satu hari. Dan terbahak-bahak di partition sebelah aku. Sangat sound pollution ma. AHAHA.


POLITIK : pilihanraya umum Malaysia boleh dimetaforakan sebagai ... Kalau Tidak Dipecahkan Ruyung, Tetapkan Dapat Sagunya. Oleh itu, semua duduk rileks gigit kuku saja ma. Keputusan sudah ada ma. Sebab rakyat Malaysia sangat simple. Dapat makan sekeping roti canai dan menghirup Teh Tarik mamak di waktu pagi sudah dikira nikmat yang tidak boleh dipertikaikan lagi ma. See, sangat simple. Aku belum puas. Makan sekeping roti canai dan teh tarik mana cukup. Tapi jangan cerita banyak ah! Sebab lagi panjang cerita, lagi banyak orang yang 'simple' ini akan mengajar aku untuk bersyukur kerna tiada senjata atas kepala. Oh, sangat pathetic. Aku tak daftar mengundi. Sangat tak bertanggungjawap. Tapi lagi baik tak bertanggungjawap dari tak terjawap di akhirta kelak. Huh?! Aik? Dah masuk Agama pulak. Dari filem ke politik. Dari politik ke agama. Selain seorang manusia biasa, aku juga seorang yang seimbang.


Engkau puas hati dapat roti canai sekeping?
Dan minum teh tarik tanpa senjata atas kepala?
Engkau boleh pergi menongkat langit ok.
AHAHAHAHANCUR!

Labels: ,

 

11 Congteng-conteng:

Anonymous Rjuna conteng...
Aik aku baru sewa vcd citer BBB tu nak nonton tgh malam nanti, nampaknya kita mcm ada jodoh wakaka

sama la aku belum daftar undi
11:54 PM  
Blogger Tok Rimau conteng...
Chika,
Hubungi tokrimau@gmail(dot)com dengan tajuk mail JIKA BENAR BAGAI DIKATA. Tok akan bagi details tentang projek rahsia kita.
8:20 AM  
Blogger Masy conteng...
itu pemikiran manusia yg hidup hanya utk hari ni. kesian anak2 dan waris2 dorang, org tuanya langsung x peduli nasib dorang. hahahahah teruskanlah minum teh tarik dan makan roti canai.
2:47 PM  
Anonymous mrozaidi conteng...
Merajuk La Cam Ni..Tgk Tak AJak Orang..Hehhe
3:20 PM  
Blogger nieja conteng...
owh..
i blom tgk haha
3:50 PM  
Anonymous rajautara conteng...
kenapa takleh komen?

test

yezzz..
more interesting..
sgt suka bab politik..
jgn anggap sbb dpt roti canai free klu buat pakai kaki akan ku diam2 telan..
akan ku protez supaya ko lebih berhati2 buat roti canai..
*lapar ler
5:14 PM  
Blogger Wiween @ Awin conteng...
eh beshnye citer baru ayushita blakon! takat ni masih suke Me vs High Heels.Tp nak try tgk gak la yg ni. Yg beshnye si 'Dondon' tu blakon gak.;)
9:25 PM  
Blogger lindosh conteng...
roti canai ngan teh tarik sangat kenyang utk dimakan waktu bekpes ehehehe
11:05 PM  
Blogger cepotet conteng...
adik, kenapa online ym sekejap kemudian dah ilang? sangat sebuk yea adik? kesian adik ini, sangat sebuk je sepanjang masa. tapi, lebih bagus sebuk belajar dari sebuk berkempen. kan kan?

oh ya, thanks for the wish. ;)
1:15 PM  
Blogger P'jay arjuna conteng...
seperti biasa... satu karya seni sastera yg memang best di baca dan difikirkan bersama... IDUP CHIKA!!
9:26 PM  
Blogger Adian conteng...
wah, mane ade aku tgk muvi la. xmain la muvi skrg. skrg tv series je.

xmengundi berdosa, silap mengundi lagi berdosa.

(comment blogger cam fun art, dah 3 hari, 11 kali aku komen baru kuar)
12:01 PM  

Post a Comment

 


This is a personal weblog. Fully monitored by the owner. Before you proceed, please be informed that you are now under a DICTATOR rules.

"dictator" is generally used to describe a leader who holds and/or abuses an extraordinary amount of personal power, especially the power to make laws without effective restraint by a legislative assembly.
Source : Wikipedia.org

  Is your mental functioned well? Okay, proceed. And err... welcome.


 


 

THEWARDROBE

The Engagement

 



 

Klasik

www.flickr.com

Copyright Reserved
Created by : Chikadior  Date : 7 June 2008
"... the rest is still unwritten ..."