Name
Chika Chika Chika
Live In
KualaLumpur,Malaysia
  Date Of Birth
21 April 1986
  Education
Degree In Architecture, UKM
  Love
Colors
Shopping
CRV
Hyundai Coupe
Wise Peoples
Food
Graphics
  Loath
Cats / Animals
Homework
Kids
Alarm
Stupid Peoples

Chika's Twitter:


Youniverse Personality Test

Hit Counter
Hit Counter

Since 20 May 2005



Sunday, March 16, 2008

Sebelum Cahaya

Ku teringat 067.gif image by klasikhati
Yang bertabur mimpi
Kemana kau pergi 067.gif image by klasikcinta067.gif image by klasik
Perjalanan sunyi
Engkau tempuh sendiri
Kuatkanlah hati 067.gif image by klasikcinta067.gif image by klasik

Ingatkan engkau kepada
Embun pagi bersahaja
Yang menemanimu sebelum cahaya
Ingatkan engkau kepada
Angin yang berhembus mesra
Yang kan membelaimu 067.gif image by klasikcinta067.gif image by klasik

Kekuatan hati yang berpegang janji
Genggamlah tanganku cinta067.gif image by klasik
Ku tak akan pergi meninggalkanmu sendiri
Temani hatimu067.gif image by klasik cinta067.gif image by klasik

Ku teringat hati
Yang bertabur mimpi
Kemana kau pergi 067.gif image by klasikcinta067.gif image by klasik
Perjalanan sunyi
Engkau tempuh sendiri
Kuatkanlah hati 067.gif image by klasikcinta067.gif image by klasik


101.gif image by klasik

No idea. Kenapa bila mendengar Sebelum Cahaya, berasa melankolik. Bukan semua parts of the song yang bagi kesan melankolik, tapi pada part dia menyebut Cinta. Sebab melodi dia kot. Meng-autoCAD sambil mendengar Sebelum Cahaya. Betul-betul menyentuh hati. Berasa sedih. Sebab kena buat autoCAD! AHAHAHA. Itu saja yang sedih. Dot.

Siapa pernah tengok drama Jepun, berry.gif image by klasikStrawberry On The Shortcake? Lakonan Hideaki Takizawa dan Kyoko Fukada. Siapa ada soundtrack drama ni, bolehkah berbaik-baik hati menghantarkan kepada saya? Dan juga soundtrack Sweet Spy lakonan Danny Oh (Gila manis dia ni Manis macam gula-gula kapas). Erk? Tadi mintak satu, sekarang sudah menjadi dua. Alang-alang meminta, biar meminta secara banyak. Kalaulah boleh memberi, hantarkan di sini bbs_02mail1.gif image by klasik : Tulip_glowing@yahoo.com. Send mp3 saja ok.


Semalam petang, line telekom di rumah menjadi hilang secara magik. Sedang menyakitkan hati seseorang, tiba-tiba terputus lalu aku lah yang tersakit hati kembali. Baru beberapa jam yang lalu line ok. Disebabkan line hilang secara magik, kerja berinternet pon tak dapat dilakukan. MAka, aku ber-autoCAD lah sepanjang malam dan sepanjang pagi tadi. Sangat bagus kalau tiada internet sebab produktiviti kerja akan meningkat. AHA. Dan semalam, tak da lah aku menghadap pc mengalahkan seekor 'mouse'. Aku menghadap laptop membuat kerjaan sampai kepala terpusing-pusing dan tertidur secara tak disangka. Tiba-tiba berasa seperti perut dibakar-bakar sampai panas. Oh, rupa-rupanya aku tidur bersama laptop di atas perut. Sangat dangerous kepada kesihatan.

Pagi tadi, setelah bosan membuat kerjaan autoCAD, aku turun ber-ASTRO RIA. Maklumlah, internet hilang secara magik kan. Tapi bagus juga. Takkanlah hendak menjadi seperti mouse. Setiap hari berada di depan pc. Walaupun orang leave, dia masih di depan pc. Kalau macam tu lagi baik menjadi robot welding. Erk? Aku mencurik ayatkah? worried Aku mencurik kah? HAHA. Aku baru terbaca ayat tersebut tadi, dan berasa wonder. Sangat ajaibkah ayat tersebut. Kerna aku telah terputus internet semalam. Mungkin mengelakkan aku daripada menjadi seorang 'mouse'. AHAA.

Takutnya nak menghadapi hari Isnin. Perut terkecut-kecut. Ketaq sangat ni. Banyak lagi belum solve. Kenapalah sangat slow kepala ni. Bergerak secara perlahan. Pasal apalah sangat slow! Ayuh, menjadi laju! Laju macam mesin potostat! Erk? Mahu meng-copy design di magazine kah? AHAHAH. Mana ada. Aku buat design secara sendiri ok. Walaupun slow dan kadang-kadang buruk, tapi design itu asli. Bila banyak kerja je, aku menjadi fierce. Hati panas terbakar-bakar. Gila bosan hidup ni.

 

13 Congteng-conteng:

Blogger cepotet conteng...
ahahahaha. sorang teman lama kata, kalau kuat tedo, otak jadik slow. jadik, kalau nak otak laju, kena kurangkan tedo yang berlebihan. cuba try! :p

goodluck untuk isnin nanti dik!
3:43 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
saya dah tak kuat tido dah :( saya dah jadi morning person :( saya akan slow kalau saya mmg tgh tak nak buat. tu yg sebenarnya. ahahaha
3:48 PM  
Blogger Hannan conteng...
chika, mane u tau yg mouse tu x pernah tinggalkan pc? malam2 mase semua orang dah tido, mouse tu pergi jumpe ngan rotatuille mintak makanan ;P
hehehe.. tgh dilamun cinta kah cik chika :)

p/s perlukah diriku membuktikan kelelakianku kepada kalian semua?
6:19 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
HANNAN - apsal u hilang lama? jom berkenalan balik nak. sbb u pon dah menjadi blue skang kan. i pon curious ni. AHAHAHA.

oh, chika sentiasa bercinta. life itself is love. ahaha :p u jangan cuba mentakotkan i dgn kisah mouse u tu. mouse i ni mlm2 dia tidur tahu. oh, pasal tu... klu u nak buktikan, nothing iswrong, Dr.Hannan Blue. :))
6:24 PM  
Blogger Wiween @ Awin conteng...
akak sgt suke citer jepun Strawberry on the shortcake itu! :D tp xde plak mp3 nye dik chika.uhuhuhu
6:53 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
KAK WEEN - susah nak dapat :( chika suka lagu intro dia tu.
7:17 PM  
Blogger Wiween @ Awin conteng...
alahai yeke.xpe nanti try carik okeh.;) citer tu unik kan? waaa...lama x tgk citer jepun!
7:25 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
KAK WEEN - dah carik tak jumpa2 jugak. sgt tiada. :( skang tak nak pk pasal cite. sbb tak boleh tgk... sampailah grad nanti. sgt sedih.
7:58 PM  
Blogger Wiween @ Awin conteng...
hehe xpe dik chika.gud luck for ur final project okeh? usah pening2 kepala.pegi swimming kasik bdn cergas & otak makin laju berfikir.hehe
9:49 PM  
Blogger along conteng...
gudlakkkk~!!

soka gak seblom cahaya.
cam telus kata-kata lagu ituh.
lontaran suara yang bisa wat atineh saket ati.

sebab cam da takda cinta.

chewahhh~
10:02 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
KAK WEEN - tq kakak. tengah bertungkus-lumus neh sangat dahsyat dah tahapnya. macam kepala nak bercerai-berai dgn badan. esok pegi klas tammo bawak kepala. Stress ni secara sangat.

ALONG - cinta ada di mana-mana. dalam poket ada wang. itulah cinta. bawah katil ada high heels. itulah cinta. belakang pintu ada handbags. itulah cinta. dlm almari ada baju. itulah cinta. banyak sebenarnya cinta dalam dunia ini. ahahahaha.
10:08 PM  
Blogger Masy conteng...
camne nk ubuh katun2 dlm entry tuh? Toh Puan Chika, pls teach me teacher. eheheh~
11:40 AM  
Blogger ChikaDior conteng...
MASY - skang dah boleh copy paste image. just like that masy :p
11:45 AM  

Post a Comment

 


This is a personal weblog. Fully monitored by the owner. Before you proceed, please be informed that you are now under a DICTATOR rules.

"dictator" is generally used to describe a leader who holds and/or abuses an extraordinary amount of personal power, especially the power to make laws without effective restraint by a legislative assembly.
Source : Wikipedia.org

  Is your mental functioned well? Okay, proceed. And err... welcome.


 


 

THEWARDROBE

The Engagement

 



 

Klasik

www.flickr.com

Copyright Reserved
Created by : Chikadior  Date : 7 June 2008
"... the rest is still unwritten ..."