Name
Chika Chika Chika
Live In
KualaLumpur,Malaysia
  Date Of Birth
21 April 1986
  Education
Degree In Architecture, UKM
  Love
Colors
Shopping
CRV
Hyundai Coupe
Wise Peoples
Food
Graphics
  Loath
Cats / Animals
Homework
Kids
Alarm
Stupid Peoples

Chika's Twitter:


Youniverse Personality Test

Hit Counter
Hit Counter

Since 20 May 2005



Saturday, June 28, 2008

Masa Kita Muda Dulu ...







Muka kita semua mentah.
Ilmu kita; duduk sama rendah, berdiri sama tinggi.
Belum ada yang 'hustler'.
Belum ada yang 'weak'.
Kita tidak bosan-bosan dengan seni bina.
Kita creative.
Lecturer kata ; kita tak semestinya akan menjadi arkitek.
Kita kata ; kita NAK JUGAK jadi arkitek.
Semangat kita terbakar-bakar.
Jiwa kita segar.
Minda kita lapang.
Kita berkawan dengan semua orang.
Studio adalah syurga.
Kita tak perlukan tilam, bantal untuk tidur.
Kita lagi suka tidur bawah meja, atas board.
Kita on aircond sampai menggigil.
Sebab kita semua suka nak pakai sweater ...
atau jacket dalam studio.
Kita semua sangat sayang studio.
Pagi-pagi kita semua tidur.
Malam-malam, kita semua hyper.
Kita sanggup naik motor merempuh empun pagi demi sebuah kedai mamak.
Kita duduk lama-lama.
Kita borak-borak sakan. Macam tiada hari esok lagi.
Kita sayang lecturer kita.
Bila bosan, kita keluar mencari hiburan luarbiasa.
Putrajaya jadi saksi.
Kita bergolek atas padang ...
Depan Palace of Justice.


Dulu masa belum berkereta,
Kita rela bermotor.
Aku membonceng Ainul.
Farah membonceng Nuar.
Adian membonceng Mek Ti.
Kami gembira sangat.


Semua tekanan, kita jadikan hiburan.
Semua keseronokan kita nikmati.
Kita tak jemu-jemu pon.
Kita boleh main bawah longkang.
Kita suka main 'berlakon movie'.
Record secara bergilir-gilir, kita buat movie!
Lepas tu kita tonton dan ketawa terbahak-bahak.
Kita boleh main 'hantu-hantu'.
Lepas tu kita takut nak balik hostel.
Kita lepak studio sampai pagi.


Masa belum berkereta,
Pagi-pagi dalam basah embun dara,
kita berjalan mendaki bukit.
Menuju ke hostel.
Jam 4 pagi.
Kita tak merungut.
Kita penat.
Tapi kita bergurau tengah jalan.
Sikit tak jemu.


Tapi, kehidupan studio macam semakin mati.
Sampailah pada akhirnya, ia seakan-akan tidak wujud lagi.
Dan kita semua sangat merinduinya.
:)

With lot of love,
viva forever!


 

5 Congteng-conteng:

Blogger fara-D conteng...
bukan nangis 5 minit,nangis 5 jam!!

waaa...sangat rindu zaman2 itu... gonna miss it sangat amat...
10:10 PM  
Blogger Adian conteng...
This comment has been removed by the author.
11:15 PM  
Blogger Adian conteng...
those were the times
11:16 PM  
Blogger aisyah conteng...
semua org punye blog skrg ni sdg pandai buat org nangis..

marilah buat org gembira pulak.. marilah.. marilah..
12:54 AM  
Blogger MarlissaMusa conteng...
wahhh..terharu..walau cerita tak sama..tapi serupa..hehe..miss archi life :)
1:52 PM  

Post a Comment

 


This is a personal weblog. Fully monitored by the owner. Before you proceed, please be informed that you are now under a DICTATOR rules.

"dictator" is generally used to describe a leader who holds and/or abuses an extraordinary amount of personal power, especially the power to make laws without effective restraint by a legislative assembly.
Source : Wikipedia.org

  Is your mental functioned well? Okay, proceed. And err... welcome.


 


 

THEWARDROBE

The Engagement

 



 

Klasik

www.flickr.com

Copyright Reserved
Created by : Chikadior  Date : 7 June 2008
"... the rest is still unwritten ..."