Name
Chika Chika Chika
Live In
KualaLumpur,Malaysia
  Date Of Birth
21 April 1986
  Education
Degree In Architecture, UKM
  Love
Colors
Shopping
CRV
Hyundai Coupe
Wise Peoples
Food
Graphics
  Loath
Cats / Animals
Homework
Kids
Alarm
Stupid Peoples

Chika's Twitter:


Youniverse Personality Test

Hit Counter
Hit Counter

Since 20 May 2005



Saturday, June 14, 2008

tranXXit : 20th architectural workshop

good morning, darling =)

Chika sudah balik! Membawa mukanya yang merah berbintik-bintik dan kulit yang sedang peeling. Sudah habis enam hari di USM.


Mula-mula, congratulation to USM sebab sudah pon selamat menjadi host untuk 20th architectural workshop. Err... aku tak rasa nak komen apa-apa sebab tengkuk aku sangat sakitlah waktu neh. Seharian suntuk di dalam bas. Pasti tulang pon sangat terseksalah bukan. Tapi aku rasa, lebih baik tak payah dikomen sangat tentang TranXXit event ni sebab aku bukannya apa-apa sangat pon. Setakat menjadi observer yang semacam biskut. Err... i mean, trip to Penang this time bukan semacam menghadiri architectural event tapi semacam pergi vacation lah. HAHA. Sebab aku sikit pon tak da join aktiviti. Dan sangat jarang turun tengok activity kecuali waktu installation. Sebab sangat panas lah aku tak tahan.


Disebabkan entry ini dihasilkan secara tanpa rela, iaitu sekadar sebagai tanda yang aku sudah balik, aku tak berapa ada hati mahu komen apa-apa. Lagipon nanti mulut aku tajamlah. HAHA. Err.. sebab aku memang dilahirkan menjadi insan yang bercakap secara terus dan tepat. Tapi marilah tengok sikit-sikit perkara major yang aku aku nampak secara personal. Ini pandangan personal. Iaitu mungkin tak berapa boleh digunapakai untuk diaplikasikan ke atas umum. Atau jangan berani kata aku macam baguslah okeh sebab ini pandangan personal. Err... pergi baca di sebalah atas, kanan. Polisi blog menyatakan bahawa aku bebas mengutaratakan apa-apa pandangan aku pon di sini dan engkau kena telanlah okeh. HAHA. Apa? Walau pon sudah enam hari garing duduk di sana aku masih ingat polisi ke-diktator-an tersebut. AHAHA.

  • Sebenarnya USM did good job. Congrats. Err... especially on food lah. HAHA. Semua meal memang best terutama ketika dinner.Pandai;ah mereka pilih menu from Eden. Sedapnya. HAHA. And tq USM's crew sebab serve makan secara baik punya dan tak ada masalah tempat makan. Tahu kah satu perkara? Aku sangat hangin kalau di suruh makan secara bersepah iaitu duduk-duduk di tepi longkang, di atas tanah atau di mana-mana selain proper seats. Tapi event this time sangat bagus. Setiap kali meal pon ada tempat makan yang proper. HAHA. Dan yang penting, bersih. Tak ada nampak perkara-perkara geli dan jijik sekitar tempat makan. Nanti muntahlah aku!

  • Kenapakah tak baca doa sebelum makan masa grand dinner? Sebab mahu menjadi grand kah? Maka tak payah doa lah bukan? Err... please be more sensitive sebab yes we did. Grand tak grand, baca doa makan bukan susah ma.

  • TranXXit ni in term of local cultural sensitivity dia better lah than Olympiarch in UTM. Sebab UTM tu dah macam wild party sangatlah aku rasa. Tapi TranXXit ni ada slow sikitlah. Tapi apa nak wonder sangatlah bukan. Bukankah architectural event semua pon begitu. ArchiDEX pon macam tu. Cuma aku yang tak berapa tahu bersosial lah. Dan mungkin sangat takut disambar petir (macam Kak Mar ajar) HAHA! Bukan mahu compare antara dua host tersebut. Masing-masing ada kelebihan dan kekurangan cuma UTm punya event sangat happening tapi melampau-lampau. U got me?

  • Aktiviti seharian di tepi pandai Feringgi adalah aktiviti paling jahanam. Aku pon tak tahu kenapakah aku turun ikut ke beach pergi menggoreng diri. Punya sakitnya hati aku disuruh duduk di tepi pantai yang sangat terik, menerima pancaran tenaga suria secara tegak di atas kepala. Muka aku jadi merah macam badut sarkas. Kaki aku terus jam sebab terlalu panas. Bibir aku luka tanpa sebab tapi mungkin sebab terlalu panas. Balik-balik je, terus migrain. Apalagi, aku tidurlah sampai tak ada join makan malam dekat Gurney Drive. Seriously, gila punya aktiviti tepi pantai! Jangan berani buat-buat event tepi pantai lagik! Err... pantai was totally not my cup of tea. Kalau swimming pool aku sukalah. HAHA! Kesan dari aktiviti goreng diri di tepi pantai tersebut, aku terus demam dan sakit tekak. Ishk. Memang mati-matian aku mengadu dekat parents. Selepas itu aku bersama junior dan senior pon melakukan sweet escape mencari tempat yang sejuk dan menyejukkan hati. Kami pon naik bus RapidPenang (yang selalu aku tersasul menyebutnya as RapidKL). Yeay! First time aku naik bus Rapid neh! HAHA. Sangat jakun sampai Zaid suruh aku diamlah. memang jakunlah, stupid! Sebab aku mana ada naik bus di KL. Sampai Masjid, kami pon berehat, mandi dan solat. Lagi bagus mencari perlindungan di masjid dari membuat aktiviti tak tentu arah di tepi pantai dan kepala pon pening mendengar bunyi-bunyian supersonik yang tak berapa perlu.

  • Err... pengacara untuk almost of the program sangat teruk. Sorry, no offense. Tapi memang macam tulah. Kami sangat blur lah kenapakah mc grand dinner tersebut sangat skrip-ful.Bosan tahu kah? Lebih baiklah mengambil budak lelaki gila-gila yang ramai itu menjadi host. Mereka lagi menghiburkan. Pengacara semua failed. Untuk sesebuah program, pengacaralah paling penting. Bila berlaku technical problem, host bukannya menjadi batu atau tugu negara di atas stage. Say somethinglah selain bertanya kami dah makan atau belum. Err... sangat bosanlah bukan?

  • Lagu tema TranXXit best! Penyanyi dia best! Penyanyi tersebut lagi pandai menjadi mc lah aku rasa. Oh ya, aku suka jugak surrounding USM. User friendly. Cantik. Senang merayap (erk?), dan mudah untuk ke shopping mall like i did last Tuesday dengan Kak Mar and Farah. HAHAHAHAHAHAHAHAHA. Dan juga, T-Shirt TranXXit pon cantik. Aku suka warna baju observer. Tapi kenapakah saiz S tersebut sama macam saiz L? HAHA.

  • Crew dia best. Makanan dia best (aik? Bukan sudah cakap kah? sebab sangat best, jadi kena dicakap secara berulang. ahaha) Stage dia cantik. Opening gimmic dia sangat menarik. Aku suka! Dan semua performance from USM sangat menarik terutamanya JAKI. WAKAKAKA. Tapi yang penting, crew dia memang sporting!


Tahutak? aku sepatutnya jangan komen apa-apa. Sebab aku bukan siapa-siapa. Dan aku tak tahu menahu pon tentang workshop this time. Kali pertama aku tengok official theme TranXXit ialah pada hari sebelum bertolak ke Penang. Aku tak pernah tahu apakah performance from UKM. Tak pernah tahu. Aku tak pernah tengok banner UKM. Aku tak tahu apa-apa even from UKM sendiri. Tiba-tiba junior suruh aku jadi make-up artist untuk fashion show. Aku pon menjadi bidan terjun. Err... bidan? HAHA. Aku sangat tak sangka aku pandai mekap muka orang. Sebab selama ni aku tahu mekap muka sendiri sahaja. Barulah aku tahu yang aku sebenarnya bukan sahaja macam artist, tapi macam mekap artist jugak. HAHA. Yucks! Gelilah bukan statement neh? Aku pergi secara redah ajer! Err... banyaklah pulak nak dikatakan tapi semacam malaslah. Aku nak cakap pasal junior neh. Tapi nantilah okeh kalau aku berasa ada keinginan. Sebenarnya aku sangat penat. Aku rasa nak muntahlah dari semalam. Sebab tak berapa sihat. Duduk dalam bus memang satu azab.


My dear Kak Marlissa... tq very much. We love you. Cepatlah turun KL. Nurul bawak Kak Mar jalan pulak. Cheaaa. Macam Kak Mar tak pernah turun KL la pulak kan? HAHA. Err... i mean, Nurul belanja Kak Mar makan pulak. Ehehe. Sporting sangat Kak Mar neh tau sampai malu terblushing-blushing i. HAHA. Tapi well, Nurul sebenarnya tak tahu malu. HAHA :p


Hari ni tak jadi teman Aizar keluar ke kota metropolitan. HAHA. Satu, aku penat. Dua, duit aku kering sudah semuanya! HAHA. Aku sudah shopping habis dekat Queensbay. Sebab tu aku tak ada nafsu nak ikut mereka pergi Gurney Drive atau ke Georgetown sebab nanti nafsu aku naik. Aku pasti akan mengeluarkan wang yang banyak lagik. Jadi pada hari mereka keluar ke Padang Kota Lama, aku duduk di hostel membuat thesis. Wah. Chika kah itu? HAHA. Err... macam yang aku kata. Aku bukan boleh tengok duit penuh dalam purse neh. Aku berasa ghairah nak belanja. Maka, habislah kesemuanyanya. Sekarang sudah kering kontang. Jadi Aizar, janganlah ajak aku keluar minggu neh. Tunggu minggu depan. Iaitu sampai aku sudah mendapat wang lagik. HAHA. Miskin. Miskin. HAHA.



Cookie Monster? Kenapakah chika tak dapat 'menegur' beliau. HAHA. Kepada Cookie Monster, saya ada comment. HAHA :p
 

92 Congteng-conteng:

Anonymous fernando tores conteng...
saya, no comment.
hehehe.
10:02 AM  
Blogger Chika Chika conteng...
hey hey!
:p

bukak komen!
bukak!
:p
10:04 AM  
Anonymous fernando torres conteng...
err, bukak komen?

suruhla bukak baju nak mandikkan ka. err, buka mulut suapkan ka.

kenapa bukak komen plak?
hahaha.
10:06 AM  
Blogger Chika Chika conteng...
bukak komen dulu.
haha.
komen dulu.
komen dulu.

haha
:p
10:07 AM  
Anonymous fernando torres conteng...
err,
tahukan apa maksud menunggu?

1000 tahun pun ditunggulah?

neikan pulalah beberapa hari nei.

hahahaha,
err, tiga hari lagik comment parkway akan dibuka.

okekka?
gagaga :p
10:13 AM  
Blogger Chika Chika conteng...
This comment has been removed by the author.
10:16 AM  
Blogger Chika Chika conteng...
waaaaa.
kena tunggu kah?
dah lama tunggu.
tunggu lagik.
6 + 3 = 9
macam lamalah bukan?
ishk.
haha.
err... bukak lah.
bukaklah.... haha. merayu pulak.

:p
10:17 AM  
Blogger TimYohannon conteng...
aku nak buat lirik lagu bukak-membukak lah.
4:28 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
ceh.
motif?
4:50 PM  
Blogger TimYohannon conteng...
haha
5:31 PM  
Blogger curseshadow conteng...
budak ini sudah pulang.. waaa
6:23 PM  
Anonymous fernando torres conteng...
err,
baru 9 days.

gagaga.
err, berehatlah dulu.
penat bukan.

mentype verify word bukankah kerja yang sangat berat?

hahahahah.
6:47 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
tapi words verification tu err... my besfren. AHAHA. err... saya rindu dia. err.. ye lah. i mean, saya rindu dia lah. HAHAHAHA :p word tersebut. ngeee :D
7:43 PM  
Anonymous fernando torres conteng...
world verification tersebut sangat bijak. dia mungkin ingin mentambahkan kapisiti kerinduan tersebut, kepada lebih kuat.

gagagaga, gate comment tutup tiga hari.

err, bukankah sangat selesa macam tersebut? gagagaga. pemikiran yang lapang setelah penat dalam perjalanan tersebut.

bukankan blog saya sangat genius dan baik hati? gagaga :p
7:50 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
tapi macam kesianlah bukan words tersebut pasti sangat rindu sayalah. haha. err... erk? haha. lepas tiga hari melepas rindulah. pasti sangat sanggop melakukan kerja-kerja berat tersebut err...demi rindulah. apa saya cakap neh? macam sangat sukarlah difahami. haha.



err... sekarang dah main solar pulak kah? haha.
7:52 PM  
Anonymous fernando torres conteng...
solar system.

bukankah tersebut permainan orang genius?

gagagagag.

itulah sebab tersebut, kalau hari nei saya buka terus. tentu sangat takda feel bukan, chicka harus mentanti di hadapan pc. macam orang yang sangat mentungu.

jadi sangat fanatic kepada saya. bukankah sangat mahal macam tersebut?

tidakkah kelihatan sangat comel? gagaga :p

now, percayakah saya memang genius? hahahaha :p
7:55 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
err...apa tadi? 1000 tahun pon kena tunggu?

saya mendedikasikan sebuah lagu kepada insan yang berkelakuan kejam secara comel tersebut. Yang entah sejak bila pandai bermain dengan solar system pulak. Nah, lagu .

SERIBU TAHUN.
relaku menunggumu..
seribu tahun lama lagi...
tapi benarkah hidup..
aku kan selama ini....




haha.
errk?
macam sedihla bukan? macam sepatutnya bukak komen sekarang lah. haha! sebab err... cubalah tengok lirik tersebut. gagagaga :p
8:00 PM  
Anonymous fernando torres conteng...
gagaga.
bukankah selama nei solar system selalu bermain dengan kita. err, suka hati dia jek nak hujan, nak winter or something.

so, turn kita pulaklah yang bermain dengan solar system. bukankan macam tersebut sangat adil dan genius?

hahahahaha.

err, sangat kasihanlah lagu tersebut. but btw, takkanlah terus cair dengan lagu yang kesian tersebut. bukankah tujuan belum tercapai lagik tersebut? hahahaha.

'membuatku terpuruk rasa ingin mati'

hahahahaha :p
8:06 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
aik? lawan lirik ke? haha
owh. tak cair eh.
okeh okeh.
chika sambung lagi sket.

Biar berputar ke arah selatan ku tak putus harapan
Sedia setia

Relaku mengejarmu seribu batu jauh lagi
Tapi benarkah kaki ku-kan tahan sepanjang jalan ini
Biar membisu burung bersiulan terlelah gelombang lautan
Ku masih setia



aik? tapi macam pasrah dan kalah pulak la bukan? err.. kita kembali ke lirik pertama tadilah. sebab ayat tersebut sangat baguslah. cuba lah mendalami lagi. pasti sangat kesian dan terbuka hatilah untuk kesiankan saya. haha.
8:10 PM  
Anonymous fernando torres conteng...
err,
biar saya membuat secara mencipta lyric baru baru challange.

relaku ditunggumu,
seributahun lama lagik,
tapi kalau tak hidup selama, tersebut,
tak payahlah tunggu lagik.

biar berputar kearah selatan,
kalau kau dah putus harapan,
tak payahlah setia.

relaku dikejarmu,
seribu batu aku pun lari,
kita pun jadi sehat sebab bersenam selalu.

biar burung bersiul tentu
sangat comel bunyinya tersebut,
gelombang dilautan datang membawa
kapal terbang aku terbang kesana,
membawa kau datang ke sini,

setia di toronto airport.

hahahahah.

bukankah sangat berterabur-tabur dan sangat comel bunyinya tersebut? hahahahah.
8:15 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
hahahahaahahhahahaha.
jap jap.
kasi saya gelaklah kejap.
hahahahahahahahahaha.
gila punya liriklah. hahaha.
eiiiii!!!
hahaha. geram arght lirik neh.
8:17 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
wahahhahahah.
saya dah baca tiga kali.
cuba nyanyi tapi tak berapa jadi.
sebab sangat gelaklah tak boleh nyanyilah.

hahahahahahahahahahahhahahaha (infinity)
8:18 PM  
Anonymous fernando torres conteng...
gagagagaga.

err, bukankah sangat genius menjadikan lagu sedih bertukar genre? hahaha :p
8:22 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
tapi macam main kotor lah kan?
hahaha :p

'derita yang mendera kapan akan berakhir?'

err... tiga hari.
ishk.
8:25 PM  
Anonymous fernando torres conteng...
gagagaga.

hanya engkau yang mampu mentakluk hatiku.

hehehe. berehatlah dulu tersebut, relek relek. merokok merokok dulu. bila sudah dalam keadaan yang cool barulah mengkomen blog saya.

bukankah blog tersebut terlalu perfect dan kemas tahap kimak untuk diconteng secara terburu buru oleh orang yang masih penat?

gagagaga.

'membuatku terpuruk rasa ingin mati'
hahahahaha :p
8:31 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
bluek :P
nanti saya dapat, saya rosakkan dia secara burok! har har har *gelak ultraman lah*


aik? kenapa merokok sekarang? bukankah merokok pukul 2 atau 3 pagi? sekarang bukan tidur kah? err.. see, pandaikan? saya sudah boleh adjust pikiran dengan time zone di sana. haha. err...mungkin waktu breakfast lah.
8:34 PM  
Blogger Julia ♫°♪ conteng...
korang pindah kat sini plak ehh.. kekekeke

yg benar,
artifact
8:40 PM  
Anonymous fernando torres conteng...
err, bukankah sangat cliche?

bukankah time chicka tengah rindukan internet, adib pun ada. walaupun tidak dapat dikomen di dalam blog adib pun datang secara disini sendiri pada waktu yang sangat imposible.

bukankah tersebut sangat cliche? disamping blog yang ditutup tapi di stable dengan ada pada waktu yang terkejut. bukankah tersebut sangat comel dan tindakan tersebut orang yang genius tahap babi punya?

gagagagaga :p
8:41 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
aik?
hai!


err... entahlah sejak dia pandai bermain solar system neh, dia pandai suruh orang tunggu lah. mungkin kesan solar. tapi macam lagu tersebut di atas. chika pasarah je. hahahahaha
8:42 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
ye lah.
kemunculan pada waktu yang luarbiasa. sebab tu chika pon rasa adib memang dah terkena kesan tenaga solarlah. itulah. bermain dengan solar tak ajak saya. hahahaha.

nasib baik muncullah di sini.
hahahahahaahhahahaha :p
8:45 PM  
Anonymous fernando torres conteng...
gagagag.

tapi sangat sekejap dan akan keluar hang outlah sekejap lagik.

err, bukankah sudah lama bermain dengan system solar? takkan takda ingatkah? atau 6 hari sudah bertukar jadi 6 light-years? hahaha.


p/s

err, takda rindukah nak makan asteroid goreng dari planet jupiter? hahahaha.
8:50 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
errr.
sebab rindu la neh!
aik?
memang tak faham kah dari pagi tadi?
bukankah kata genius?
hahahahahahahahahha.
errr... cuba kira berapa kalikah disebut rindu di atas.
sebab lama tak makan menu galaksi la neh.gagagagagagaga
8:53 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
bukan lupalah.
tapi kan saya cakap kenapakah main tak ajak. hahahaha. bukankah main bersama dan makan bersama? err... macam perbuatan yang tak berapa baik atau dikata sombonglah kalau bermain solar secara sendiri. bukan ke? hahaha. :p err.. lepas tiga hari baru akan ajak bermain solar system? err... betul ke? haha
8:56 PM  
Blogger fara-D conteng...
erk....aku nak komen ttg tranxxit tp terasa semacam termasok chat room. erk! silap ruangan kah aku?

xpe lah.....eden komen kat entry den ajo lah!!
9:00 PM  
Anonymous fernando torres conteng...
gagagaga.

bukankah sangat comel bermain solar system secara sendiri.

mentengok pun dijeles secara bermain solar system sendiri pun kelihatan sangat cumellah bukan?

err, bukankah bila orang kata rindu orang genius akan bertindak seperti tidak ada response langsung?

hence, kelihatan sangat cool dan semacam rindu tersebut adalah nothing. bukankah sangat mahal. bukankah sangat cumel. saya memang sangat comellah bukan? hahahahah.
9:01 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
haha.
errr... aik?
haha lagi.
dan lagi.
dan lagi.
9:02 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
oh... rindu tu nothing eh.
erk. okek. tak pe tak pe.
tak pe.
tak pe.

ada ubi ada batas,
ada hari saya balas.

ini pantun. haha. :P
9:06 PM  
Anonymous fernando torres conteng...
gagaga.

well, tak berapa berminatlah main rindu-rindu nei. gagagaga.

chicka aku dah nak keluar dan hang out. lepas tersebut nak mentengok bola.

err, cariklah orang lain tersebut yang banyak boleh dirindu secara suka. gagagaga.

kalau nak rindu aku jugak, tak apalah tapi. err $8278. gagagagaga.

yahuuuu. weekend. aku datang! enjoy dan minum tahap babi punya. gagagaga :p
9:10 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
aik?
kan dikata tadi.
rindu pada Verification Word ma.
hahahahahahahahahahahahahahahaha.
errr...cubalah baca.
scroll up.
and err..bukankah jugak bercakap tentang asteroid goreng?

:p

ok ok.
bye bye
9:13 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
eleh. adib pon hutang berapa ribu dolar tak da bayar. haha
9:14 PM  
Blogger Totin Tralala conteng...
41!
9:47 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
42.
hak hak.
weh. ingat weh.
200 reserved aku punya.
9:53 PM  
Blogger cepotet conteng...
terkujat!

bak kata fara, macam chatroom lah sini. akak simpan komen utk entry esok lusa plak lah.

/lalulalang depan semua sambil tunduk tanda hormat mintak lalu.. :p
2:15 AM  
Blogger Chika Chika conteng...
hak hak.
lintas langsong.
ya lah.
semua pon takut komen,
haahahahahahaha!.
korang memang kelakar okeh :p
2:21 AM  
Blogger yOnnA conteng...
erk..
nk komen ke x eh?
jadik cm ade msjbox lak kat cni :))
ahahah...

ouh chika comel berada di usm ka :p
ahaha..
x suka pantai ka?

tp yonna sgt suka pantai :p
lagi panas lg bagus..
tp kite ttp leh kawan kan ;p
hahaha..

ok!
terlebih suda :p

xde pic ke :p
4:46 PM  
Anonymous fernando torres conteng...
hutang?
6:30 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
yonna, chika tak suka pantai.
haha
7:06 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
fernando torres (wah!),
haha.
hutanglah.
:p

kita bukan saling hutang-berhutang?
:p
7:07 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
manakah fernando torres?
:s
7:13 PM  
Anonymous fernando torres conteng...
err,
tidak boleh chattingkah disini?
7:19 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
sapa cakap ?
err.. tak ada dalam polisi
7:20 PM  
Anonymous fernando torres conteng...
o,
saya ingat i miss the signboard.
yang ditutupi oleh something.

gagagaga.
ada ayam bbq.
mahukah gagagaga.

$833- 1 wing. gagagag :p
7:23 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
oh tak ada. policy tersebut tidak ada. admin kata tak ada. haha.

bbq? kamu ber-bbq kah? err.. punya mahalnya harga 1 wing. tadi chika makan kfc tak sampai RM10 pon. Sangat cekik darah la bukan? :p
7:26 PM  
Anonymous fernando torres conteng...
murah jek.
tapi bila sudah ditangan saya.
memang automatic harga dia pun melambunglah.

gagagaga.

dapat bunga daripada pakwa?

romantic tahap babi wo. hehehe.
7:29 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
haha.
kalau tak romantic, apa best? pasti sangat tak best lah. haha

err...
completely blanked.
saya sangat blank.
7:31 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
tapi best lah dapat bunga.
hahahahahahahhahhahahaha.
chika sukalah bunga.
walaupon tak boleh dimakan.
tapi sangat cantiklah.
dan nampak indahlah.

aik?
:p
7:35 PM  
Anonymous fernando torres conteng...
itulah tersebut. salah bagi hadiah. typical hadiah.

bagilah sesuatu yang sangat suspen dan terkejut sedikit.

contoh dia bagi anak cheetah. bukankah sangat cumel? hahaha.
7:36 PM  
Anonymous fernando torres conteng...
err,
bukankah salah waktu membagi?

bukankah patut dibagi bunga diwaktu bila pada waktu dah dapat?

bukankah belum dapat? bagilah sesuatu yang memberangsangkan sedikitlah. hahahahah.
7:38 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
ih ganasnya adib.
haha.
kalau belum-belum dapat lagi dah bagi anak cheetah lagilah tak nak. haha. err... bacalah di atas. chika tak suka animals. ngeh ngeh :P

err... kalau ada orang hantar anak lipas okeh ka kat adib? hahahaha.

*err... chika tahu adib nak jawap apa*
:p
7:40 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
hep.
manakah fernando torres?
hep!
7:43 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
hahaha....
tapi kalau cinta punya pasal, cheetah on cheetah la kan.
haha.
err... sanggopkah?
ishk.
sangat sukar menerima anak cheetah. anak kucing pon chika boleh pengsan, dapat naak cheetah pasti mati-matilah
7:45 PM  
Anonymous fernando torres conteng...
anak cheetah yang dibagi secara sendiri dengan muka yang sangat cumel.

diajar secara sangat cumel supaya tidak menjadi takut kepada anak cheetah tersebut.

dengan ucapan semoga boleh menterima saya seperti boleh menterima anak cheetah nei tersebut.

err, semoga hubungan kita lebih laju dan berani semacam anak cheetah tersebut.

dan err, semoga aku dapat mentengok anak cheetah nei membesar bersama ko.

bukankah sangat cliche dan sangat cumel?

gagagagaga.

p/s

dan err, semoga cheetah nei tidak menjadi anak yatim piatu. hahahahaha.
7:49 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
hubungan laju tu macam mana adib?
chika tak faham lah.
hahaha.
atau tak boleh abyangkan hubungan yang laju
hahahahahahahahaha
:p
7:55 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
macam-macam je dalam kepala adib neh. sampai anak cheetah pon ada. haha. tapi anak cheetah comellah bukan semasa bayi. tapi bila dah remaja, atau sudah tua pasti sangat buas dan berperangai buruk. mungkin akan memakan tuannya.

err...
pastilah menjadi satu tanda percintaan yang terancam, buas dan ganas. HAHA
7:57 PM  
Anonymous fernando torres conteng...
laju for genius.
laju for fun.
laju for perfect.

bukankah,
lambat for bodoh.
lambat for bosan.
lambat for unperfect?

hahahahahha.
7:58 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
tapi hubungan yang laju macam ada dua makna.

1 : laju menuju ke destinasi yang diimpikan seperti bercinta, melamar, bertunang, berkahwen, beranak dan mati.

2 : laju menuju ke perpisahan atau pengakhiran. end.


hahahah.
8:00 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
haik.
8:04 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
salah nama lah!
8:05 PM  
Anonymous fernando torrres conteng...
anak cheetah telah menjadi tersebut symbol cinta kita tersebut.

hahahahah.

bukankah sangat fun. tidak berapa typical dan sangat lain? hahahaha.

p/s

err, bukankah anak cheetah sudah menjadi jinak apabila tersebut dilatih biasa dengan orang yang memmelihara tersebut?

bukankah sangat cliche dan symbolic? hahahaha.
8:06 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
anak cheetah menjadi simbol cinta dan kekuatan cinta. wah. bunyi sangat hebat. tapi hakikatnya pasti sangat berat. sebab simbol cinta tersebut sangat berisiko. atau apakata kasi suntik anak cheetah supaya menjadi kecik dan tak besar-besar.

err... comel.
cuba imagine.
ada kotak cantik siap ribbon berwarna merah. semacam ada teddy bear / cake / bunga.

bukak-bukak je, ada anak cheetah memandang dengan mata yang bulat dan kesian.

haha
sangat luarbiasa lah bukan.
8:08 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
ada kad di kepalanya.

"saya anak cheetah dihantar sebagai hadiah cinta. sayangilah saya. jagalah saya. dengan penuh keberanian dan keikhlasan"


ngehehehehe :D
8:10 PM  
Anonymous fernando torres conteng...
err,

adakah akah menjadi terjatuh cinta?

gagagagaga.
8:11 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
bukan setakat terjatuh cinta.
hati, jantung, malah termasuk badan pon jatuh terkejut dapat anak cheetah sebagai hadiah percintaan.

wahahaha.


barulah nama dia 'falling'
haha
8:12 PM  
Anonymous fernando torres conteng...
err,

tambahlah lagik ayat card tersebut.

janganlah membuat saya menjadi anak yatim yang sangat yatim secara kasihan kimak babi.

terimalah papa saya tersebut. dan mempeliharalah saya secara bersama dan gembira.

gagagaga.

p/s

err, siap dengan lebel vitamin j pada di bahagian pada telinga anak cheetah. dilekat tersebut. gagagaga.
8:14 PM  
Anonymous fernando torres conteng...
babibabi. asek salah jek. gagagaga.
8:15 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
aik? papa?
maknanya anak cheetah tersebut berstatus 'anak' lah? haha. sangat menakjubkanlah bukan? belum apa-apa ada anak. tapi anak cheetah. yang akan memanggilnya papa dan mama. AHAHA.

bagi minum susu,
mandikan,
suapkan,
tidurkan.
wah.


HAHA.
label vitamin j? memang tak boleh blah. Gila kelakar ar. Macam tag pada toys la bukan? siap harga. haha
8:17 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
ishk. mana ada babi lah kat sini. kita kan tengah membincangkan tentang anak cheetah. hahahaha :p
8:18 PM  
Anonymous fernando torres conteng...
label harga pulak takda mempunyai bernumber. ada gambar shape hati jek. bukankah sangat comel dah cliche?

gagagagaga.

err, babilah dah letak name dengan url tapi keluar profile aku. macam sial. gagaga :p
8:20 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
tag : $♥♥♥♥♥♥ (Vitamin J®)

haha.
copyright reserved
8:23 PM  
Anonymous fernando torres conteng...
Chika Chika said...
aik? papa?
maknanya anak cheetah tersebut berstatus 'anak' lah? haha. sangat menakjubkanlah bukan? belum apa-apa ada anak. tapi anak cheetah. yang akan memanggilnya papa dan mama. AHAHA.

bagi minum susu,
mandikan,
suapkan,
tidurkan.
wah.



HAHA.
label vitamin j? memang tak boleh blah. Gila kelakar ar. Macam tag pada toys la bukan? siap harga. haha

8:17 PM

err, macam mentarik. but kalau ditambah dengan berlatih bermain bersama. bergurau dan bercakar cakar secara comel dan lembut. bolehkah kita mengikut tersebut bersama? bukankah macam sangat comel perbuatan yang tersebut? gagaga :p
8:23 PM  
Anonymous fernando torres conteng...
yaya. sangat perfect lah tag tersebut bukan.

therefor, kalau berminat nak membeli tersebut. kenalah dibayar dengan ♥.

bukankah sangat cumel tersebut? hahahaha. gila kimak tahap cumel dia. gagagag :p
8:25 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
bertenang bertenang.
haha.
itulah.
policy menggunakan service YM yang sangat ketat.
di samping bertindak sebagai seorang yang Misteri dan istimewa memang macam sukarlah. ekekeke :p
8:26 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
but kalau ditambah dengan berlatih bermain bersama. bergurau dan bercakar cakar secara comel dan lembut.

dia tahukah bergurau secara lembut? Tapi chika nak ajar dia satu je. Kalau hendak bermain, bermainlah dengan anak-anak jiran sebelah. HAHAHA. err... setuju tak? :)) kahkahkah!
8:27 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
tapi nantikan...
papa dan mama anak cheetah berasa bahawa kehadirannya sangat comel secara perfect.

tapi jiran-jiran pon akan kata..

apalah orang sebelah neh. sangat stronglah mental dan fizikal mereka. apa tak da permainan lain kah? sanggop adopt anak cheetah. jangan kawan merekalah. mereka neh alien la mungkin

haha
8:31 PM  
Anonymous fernando torres conteng...
gagagagaga.
sangat cumel.

err, macam setujulah. dan pesan lagik. bermainlah secara fair dan permainan kalah mati. kalau memperlu tersebut, boleh menang secara sepakan penalty.

hahahahaha.
8:33 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
kalau bermain kalah mati, pastikan menang. sudah menang, mama dengan papa bawak bermain di kampung. di sana terdapat banyak ayam-ayam hidup. bolehlah di makan sebagai hadiah kerana menang bermain dengan anak jiran.

haha.

kasi kalah semua anak jiran.
okeh!
8:37 PM  
Anonymous fernando torres conteng...
err, nak kena keluar lagik.
baru balek tak tidur bbq diajak keluar lagik. memang weekend tahap kimak nei.

gagagaga.

btw, anak cheetah tersebut mungkin berminat memakan asteroid goreng dari planet jupiter.

sekurang tersebut tidaklah bosan sangat berdua jek di planet saturn. bukankah dia boleh dibawa bersama bukankah tersebut macam tersebut?

bukankah sangat romatic berdua dan mempelok sambel melihat anak cheetah sedang bermain di planet saturn?

gagagagagag.
8:39 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
ishk.
nak keluar lagik ke?
tak payah la keluar. haha :p
bawaklah anak cheetah sekali berweekend. sebab macam comellah ditengok oleh kawan-kawan.
haha.


nanti bermain solar bersama dialah okeh. nampaknya sudah ada orang ketiga join bersama. err... tapi bukan orang. HAHA. anak cheetah.


okek.
jumpa lagik.
tipikal lah bukan ayat neh?
:p
8:43 PM  
Anonymous fernando torres conteng...
err, tersebut belum berapa typicallah.

okek babai.
take care.


hahaha bukankah macam tersebut lagik typical? hahahahaha.
8:47 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
haha.
err...
take carelah

:p

from,
typical chika.
8:49 PM  
Blogger LoVyBoNdLoOvELL conteng...
hai chika,
no biggie deal la jalan2 n blanja makan secara murahan camtu..kak mar tak kisah pon :)

nanti kalau kak mar pg kl kak mar btau k :)
12:46 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
KAK MAR - kakak yang sangat comel, we love you! ehehehe. nanti turun KL bitau tau. kami bawak jenjalan dan belanja makannn. ehehe.
1:27 PM  

Post a Comment

 


This is a personal weblog. Fully monitored by the owner. Before you proceed, please be informed that you are now under a DICTATOR rules.

"dictator" is generally used to describe a leader who holds and/or abuses an extraordinary amount of personal power, especially the power to make laws without effective restraint by a legislative assembly.
Source : Wikipedia.org

  Is your mental functioned well? Okay, proceed. And err... welcome.


 


 

THEWARDROBE

The Engagement

 



 

Klasik

www.flickr.com

Copyright Reserved
Created by : Chikadior  Date : 7 June 2008
"... the rest is still unwritten ..."