Name
Chika Chika Chika
Live In
KualaLumpur,Malaysia
  Date Of Birth
21 April 1986
  Education
Degree In Architecture, UKM
  Love
Colors
Shopping
CRV
Hyundai Coupe
Wise Peoples
Food
Graphics
  Loath
Cats / Animals
Homework
Kids
Alarm
Stupid Peoples

Chika's Twitter:


Youniverse Personality Test

Hit Counter
Hit Counter

Since 20 May 2005



Wednesday, July 23, 2008

nurul love me

Nuruloveme bukan sebuah private blog lagi.
Aik?

Tidak ada satu alasan yang paling tepat tentang kenapakah aku membuka semula blog kepada public. Tapi menjawap entah kepada soalan-soalan merupakan satu tindakan yang menampakkan sifat kurang cerdik. Untuk tidak menjawap entah, aku menyatakan sebabnya secara totally positive.
  1. Bukankah aku mendakwa diri sangat berkuasa ke atas blog aku? Oleh itu, menjadi hak aku secara menyeluruh untuk membuka atau menutup blog. Tanpa berasa terancam dengan siapa-siapa. Dan tanpa notis juga tanpa perlu menghuraikan sebab.

  2. Tiga tahun aku menulis secara bebas, kenapakah harus berakhir dengan menulis semacam pengecut? Perbuatan berciri loser harus dimansuhkan secara mandatori.

  3. Pagi yang gelap, kini sudah terang. Ya. Hari baru. Kehidupan baru. Berubahlah. Sampai bila mahu menjadi manusia tipikal? Jadilah luarbiasa.
Err. Tanpa jaminan. Mungkin pada jam 8.26 malam ini blog terbukak luas. Mungkin dalam jam 9.01 malam, sudah ter-private kembali. Kenapakah? Sebab aku sangat berkuasa. HAHAHAHA. Dan tak berapa bersebab perbuatan ni. Jadi, tiada tindakan bijak yang akan dilakukan secara konsisten. Err. Jiwa remaja. Blog ni pon, sangat remaja. Memang agresif dan sukar dijangkakan.

Mungkin. Jiwa sangat tenang. Sampai hilang kesedaran terhadap perbuatan sendiri. Err. Pendek kata, belum ada sebab yang sangat bersebab atas tindakan membuka blog ini. Tak payah tanyalah.

 

24 Congteng-conteng:

Blogger Mastakilla conteng...
aiya!!
deyyy chika..
sikit jam mau buka..
sikit jam mau tutup..
tapi itu u punya suka la..
wa tarak kisah punya maa...
hahaha..
yang penting wa slalu dapat baca..
betui ka chika??
wawawawa
9:02 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
yaya. anda akan dapat baca walau dibuka atau ditutup. tapi kalau didelete blog neh, mmg mintak maaplah. tak boleh buat apa. hahahahaha
9:14 PM  
Blogger Mastakilla conteng...
adduhh..
jangan cenggituh cik chika..
menggigil + selesema klu xdapat baca..
tapi hasil karya anda disayangi kan?
so xperlu la untuk mendeletenya..
okek kn??cadangan yang bernas lagi bermanfaat..haha
9:24 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
menggigil selsema? anda mungkin overdose. pergilah farmasi carik ubat. sebelom baca, ambik pil dululah okeh.
9:28 PM  
Blogger Mastakilla conteng...
haha..
kandungan metphetamin yang melampau di dalam blog..
menyebabkan gian semacam..
jangan putuskan stock okeh..
9:34 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
dah macam pengedar plak aku neh. haha. boleh kena gantung sampai mati tahu.
9:41 PM  
Blogger Mastakilla conteng...
mandatori??
hahaha..walaupun xda bukti..
tapi ia bekesan..
secara ajaib sungguh..
hihihi
9:51 PM  
Blogger curseshadow conteng...
yeayy.. terbuka sebentar.. ade buat kenduri ke? biskut jagong ade?
9:58 PM  
Blogger fara-D conteng...
wah! bagows...hehehe!



apa yg bagos aku ni? ehek....kepelikan plak ble bukak teros terbukak nuruloveme tanpa perlu sign in...ekekekek
10:11 PM  
Blogger axim conteng...
our blog is our own business kan...??

:D
12:24 AM  
Blogger yOnnA conteng...
ouh chika!!
i lap u so much la chika comel!!
xyh la i taip email ngan paswed i dah hahah!
sebab ade 3,4 yang dah di private selain u huhu..

btw,
tutup ke bukak ke.. tara hal.
janji i boleh baca entry2 u setiap hari ok :)

chill,dear

nnt kalo i da terer main kat FB, kite main baling2 rubbish ok dalam FB? haha
1:07 AM  
Blogger yOnnA conteng...
chika..msjbox da expired huhu..
chika g la renew.
tgh promotion besar2an hee
6:05 AM  
Blogger Masy conteng...
praivet kaaaa pablik kaaa yg penting kita enjooyyy!~
8:56 AM  
Blogger Wiween @ Awin conteng...
ehehhe adik mmg seorang yg berfikiran matang ;) pedulikan saje rubbish & segala mcm anasir busuk nak ngaco..nanti depa akan penat juga bile tersedar bahawa depa telah membuang masa lapang dgn perkara yg tade pekdah.agaggagag :P
10:39 AM  
Blogger Totin Tralala conteng...
gile berkuasa kau.
takot aku
11:47 AM  
Blogger cepotet conteng...
sudah open to public? wahhh.. selamat maju jaya adik. aikss? macam tak kena ja ucapan ni kan? ;)
12:55 PM  
Blogger myadlan conteng...
salam.
yea.. sudah lama jugak tidak melawat..
ingatkan terus je nk private sampai bila2..
hehe..
em.. kalo la ade akta berkaitan blog ni, susah jugak. kne tulis notis la ape2 la..
thanx kerana sudi berkongsi.. :)
2:00 PM  
Blogger 13may conteng...
encik13may@yahoo.com

ingat ID saya yea....jgn lupa tau!

:)
9:12 PM  
Blogger justeFFe82 conteng...
aik...xpyah tulis password lg ke dik..... klu nak private balik jgn lupa akak tau... ;-)
9:52 PM  
Anonymous aizar conteng...
waaaaaaaaaaa..
mmg senangla..
walaupon dah dikasi tahu..
tp bile klik,igt ade magic tadik..
mcm2 aku nih-->bak kate ijat

selamat tido okeh..
1:01 AM  
Blogger Chika Chika conteng...
jaja, bukan dah tumpas ka sepatutnya? hahahhahahaha. ijat memang. semua orang pon dituduhnya macam2. macam dia tak jek. hahaha
1:03 AM  
Blogger kemat conteng...
teruskan dasar blog terbuka ini.. dulu saya kerap mengikuti perkembangan blog ini..tiba2 hilang begitu sahaja.. akhirnya ia kembali..harap terus kekal begini
8:11 AM  
Blogger Chika Chika conteng...
kemat - o. sangat sorry atas kejadian menutup blog beberapa bulan. haha. tq :)
8:48 AM  
Blogger StEnZ! conteng...
ntah la kamu kenal gue atau tak..tapi pape pn congrate sbb dah tunang. org cakap tunang darah manis, tp xtau la yeke tak.kalo manis sedap jugak kan xyah beli gula lagi,maklumlah gula kan mahal. owh xde buat majlis2 eh,standard la tuh tunangan zaman moden,majlis2 kat blog pn bolehkan. nyway tahniah again hope kekal hingga ke akhir zaman.
7:53 PM  

Post a Comment

 


This is a personal weblog. Fully monitored by the owner. Before you proceed, please be informed that you are now under a DICTATOR rules.

"dictator" is generally used to describe a leader who holds and/or abuses an extraordinary amount of personal power, especially the power to make laws without effective restraint by a legislative assembly.
Source : Wikipedia.org

  Is your mental functioned well? Okay, proceed. And err... welcome.


 


 

THEWARDROBE

The Engagement

 



 

Klasik

www.flickr.com

Copyright Reserved
Created by : Chikadior  Date : 7 June 2008
"... the rest is still unwritten ..."