Name
Chika Chika Chika
Live In
KualaLumpur,Malaysia
  Date Of Birth
21 April 1986
  Education
Degree In Architecture, UKM
  Love
Colors
Shopping
CRV
Hyundai Coupe
Wise Peoples
Food
Graphics
  Loath
Cats / Animals
Homework
Kids
Alarm
Stupid Peoples

Chika's Twitter:


Youniverse Personality Test

Hit Counter
Hit Counter

Since 20 May 2005



Thursday, July 17, 2008

Warning : Rumors Perkahwinan Lagi!

Petang tadi dating. Apsal? Nak buat spekulasi perkahwinan la tu. Macamlah anda semua tak berdating. Mungkin anda sudah berdating bertahun-tahun. Aku baru dating kali ke empat. Adil ke nak dibuat spekulasi tu? Ho ho ho.

Macam biasa. Dating bertiga. Kena bawak bodyguard. Kali ni bawak Haikal. Mereka bermain bowling, aku menjadi tugu perhiasan negara. Err. Aku jadi penonton. Aku main bowling kah? HAHA. Aku mana main bowling. Bowling pon tak da memainkan aku. Macam tak berapa kena lah game ni dengan aku. Gila hang. Tadi aku try la membuat balingan pertama dalam seumur hidup. Macam bagus jugak. Well. At least tidak ke longkang lah. Menyumbang 5 points. Okey la bukan? Tapi semacam perbuatan berciri gediklah. Sebab mem-bowling bersama heels 2 inci. Bukankah sangat menyampahkan pandangan public? AHAHAHA. Apa nak buat. Aku kan diva-diva. Ishk. Tempatku bukan di pusat-pusat sukan. HAHAHA.

Anyway. (Siapalah buat aku ber-anyway ni). Anyway, thank you for the day. Hijau. Macam hutan belantara. HAHA. Nanti u guys lawan fishing la pulak ok. And again, I jadi tugu perhiasan negara. I tak kisah. I steady saja :p And oh. Adek ajak you fishing. Dia dah kecik hati sebab semacam tak dipedulikan. Dah naik masam muka budak tu. Nanti you guys pergilah fishing pulak. Tapi jangan suruh I terbabit. Jadi tugu pon okeh jugak.



Itu cerita dating. Ni cerita berciri rumors pulak.
KONTROVERSI ADA DI MANA-MANA.

Ingat tak semalam pasal sms dari my studiomate, Hafiz? Tapi Adian dah jelaskan yang sebenarnya itu hanya usikan secara random. Oh. Baguslah kalau betul. Aku pon mula berasa sangat okey. Gurau-gurau kasar sesekali apa salahnya. Tapi muncul beberapa perkara yang membuat aku terkesima, terkedu dan pecah kepala.

Petang tadi, sampai rumah je dapat sms dari ... err ... Okay. Biar aku tulis dulu sms tersebut.

Hey, how r u? I got some questions to ask. Hav u heard that ... one of the girl in our studio wanna get married? I just wanted to know... is that you or ... not?

Cuba kalau engkau dapat sms macam tu secara tak semena-mena? Apa tak terkesima ka? Teka siapa yang sms? Hmmm. Mr Lim. CAN YOU IMAGINE? Can you? My ex boyfriend asked me If I wanted to get married. Setelah sekian lama la jugak tidak bertanya kabar atau menghantar 'hi', tiba-tiba muncul soalan gergasi macam ni. Ala-ala jantung ni dikait sampai gugur ke bumi dibuatnya. Mana dapat idea neh????

Huh?! I dunno. Me? What? I dunno why they asked me. Sapa buat rumors?

Ada sikit explode di situ.

I dunno. Your besfrens. And wut i've heard, that girl will get married at the end of August. But only parents not agree now.


Aku terus reply secara marah:
Huh? I dunno. Don't get me involved. Funny things. I have no idea at all.

What the hell was that? Kelakar pon ada. Siap tarikh tu. End of August?? Okay. Mula-mula rasa nak marah. Bengang pon ada. Lama-lama... aku rasa ... jeng jeng jeng. Mungkin ini bukan rumors. Mungkin memang ada somebody nak kawen. Kalau tak, mana pulak keluar rumors ni. Masalahnya, ada dua soalan sensasi aku nak tanya ni.

Satu : Siapakah insan yang dimaksudkan? End of August? Dapat halangan keluarga? Okay. Ada kisah yang sedikit detail.

Dua : Apsal aku antara yang menjadi suspect? Serkap jarang ke? Atau memang kepala gilakah cuba bergurau kasar dengan aku? Atau ada yang cuba memutarbelitkan isi blog aku? Macam mana sampai Mr Lim pon boleh terfikirkan aku? Atau memang ada orang pengaruh fikiran dia ke? Jawap!


Hell to the yeah I have no idea and I don't give a damn about this funny silly things yew!


Okay. Aku mengaku.
Dengar ni sebuah confession.

Aku tengah date dengan somebody. Nanti-nantilah kalau ada peluang, aku ceritakan pasal penghujung kisah aku dan kekasih 'dua dunia kita berbeza' itu. Sekarang, I am with somebody new. Belum mahu cerita apa-apa yang detail. Tapi, macam tu lah.

To be honest. Aku sendiri susah nak kongsikan dengan anda. Sebab aku pon tak tahu apa sedang terjadi. Tapi percayalah. Aku sedang melalui kehidupan yang sangat terisi. Tidak kosong. Thrill. Adventurous dan sangat express. Sampai aku rasa, aku belum pon sempat menghembuskan nafas yang ditarik. Sangat cepat. Tapi again. Aku tak boleh kongsikan apa-apa sebab aku pon tak berapa tahu apa-apa. Walaupon ini melibatkan hidup aku. Tapi aku memang tak berapa nak faham.

Sebenarnya, setiap pagi pon aku akan bangun dari tidur dengan debaran-debaran yang luarbiasa. Aku mengaku. Semuanya luarbiasa. Bukan hidup yang tipikal lagi. Mungkin anda pon dapat saksikan sikit-sikit. Tak rasa pelikkah dengan hidup aku lately ni? Pelik? Aku pon pelik. Tapi semua ni bukan bahan-bahan untuk dijadikan hiburan awam okeh. Aku takda tipu. Sumpah. Bukan aku yang nak kawen tu. End of August? I have no idea, man! Cinta terlarang oleh keluarga? Hello, peoples. Keluarga saya sangat supportive. Cinta terlarang? Aku? Oh lawak apakah?

Jadi entry kali ini bertujuan untuk melepaskan kesemua tanda-tanda soal berserta tanda seru. Habis. Ingat. Orang dimaksudkan bukan aku. Kan aku dah kata. Hanya aku yang berkuasa untuk mencanangkan cerita. Cerita selain daripada yang keluar dari mulut dan pengakuan aku adalah FITNAH. Tah sapa lagi nak sms aku lepas ni.

Maybe, semuanya berlaku serentak. Berlaku perselisihan informasi. Dan sebuah kebetulan yang tepat. Mungkin. Atau memang ada yang berjenaka kasar tentang aku sampai mewujudkan spekulasi yang panas tak panas ni. Tapi hati aku agak panas jugak bila cellphone dihentam oleh insan yang tidak sepatutnya menyoal. Apa-apa pon, maafkan aku atas setiap keterlanjuran kata. Sorry la guys kalau mengecilkan hati anda. Aku pon tengah runsinglah kalau macam ni. Banyak lagi benda yang merunsingkan. Tapi tak dapat dikongsi.

Percayalah. Apa-apa pon yang akan terjadi, aku sendiri akan cakap. Tapi memang tak ada apa untuk dicakap. Well. Kalau aku bercakap dalam keadaan tidak ada apa untuk dicakap, bukankah memfitnah? Tentang rumors ni, aku taknak terlibat. Ada banyak hati perlu dijagalah. Susah nak aku cakap. Sebab semacam telan mati mak, ludah mati bapak. Anda tak payah faham sangat apa yang ditelan dan diludah. Tapi cukuplah... kalau faham bahawa setiap rumors akan menyebabkan ada hati yang terluka.

Baca saja apa yang aku tulis. Aku takda tipu punya. Apa yang aku tulis, itulah dia yang aku sudi cerita dan kongsikan. Kalau tak tertulis, maknanya aku sangat tak sudi nak kongsikan. Sebab sangat personallah. Apa ingat aku selebriti ka anda kena tahu luar dalam semua. Macam tak perlulah bukan. Okay. Kali ni aku memang sikit tak da mood. Tah. Engkau faham ka tak neh?


TOLONG TENANGKAN MEREKA YANG MENGGELUPUR DI STUDIO DENGAN SEMANGAT INGIN TAHU YANG MEMBUAK-BUAK ITU. AKU DAH TAKUT NAK KE SANA. MUNGKIN AKU TAK AKAN MEMUNCULKAN MUKA BUAT MASA NI

 

21 Congteng-conteng:

Blogger azie conteng...
well, semoga chika hepi okeh. kita pun penah kena macam tu, sampai dlm frenster sume org testi benda yg sama." dgr cite, nak kawen?"..gila ke hape. kita balas dgn tulis shoutout "i'm not going to get married in any time soon. dun ask again"!

p/s: macamlah kita ni dah tua sgt kan? baru je 22:P
12:21 AM  
Blogger [L][a][L][a] conteng...
hoho~
gile ah.
melampau2 seyh.

sian u.
sabo ye.

hope rumors ini akan habis tak lama lagi.
heh~

peace!!

;P
12:36 AM  
Blogger Chika Chika conteng...
azie - well. i dunno. mungkin kisah kita lain. sbb content of the story sangat luarbiasa. anda akan tahu nanti. i tak ada kuasa untuk buat apa-apa statement pon. sebab i pon tak tahu apa jadi ni. ikut je lah ceritanya.

and its not about ages. its more than that.i baru 22. tapi bukan tu masalahnya. masalahnya, i hate rumors dan i tak suka org bersikap lupa dgn perasaan orang lain. tu je. kalau i kawen pon, who cares? suka hati i lah kan. dan sapa kata i taknak kawen? tapi mmg tak ada apa nak dicakap so far. sangat tak fair. dan mencetuskan masalah lain.
12:37 AM  
Blogger Chika Chika conteng...
dieyla - i dah tak keruan ni. takda peace peace dah. i bukan marah. i rasa macam ... WHY???? bukan sebab KAWEN itself. Tapi sebab ... KENAPA PERLU SEBARKAN?
12:38 AM  
Blogger Napster conteng...
berita,cerita yg disalah tafsir lalu disebarkan *konon2 pd mereka perkara baik waklulah* kepada mereka2 diluar sana.Mencanagkan cerita blog kamu yg privite ini pd mereka dianggap satu kebanggan kot,koh3....

Sabar yeh ;)

Biase la tu,ape kata buat satu topic dimane mengalih perhatian org ramai dr isu ini,aha...okeh kan? :D
12:45 AM  
Blogger Chika Chika conteng...
syafrin -masalahnya... kepala aku dah dimonopoli benda ni je. aku nak settle jugak rumors. KAlaummg betul, ok aku boleh diam dan buat public statement secara gagahnya. tp mmg takde apa nak dicanangkan. aku pelik jugak apa yang mereka boleh canangkan. Sbb aku sendiri tak tau apa yg jadi. tapi dorang ni cam lagi tau pulak. memandai-mandai.
12:51 AM  
Blogger Napster conteng...
Haha,biase la thu dah nama rumors.
Selagi diorg x tanye sendiri/tahu sendiri @ nampak sendiri selagi itu x abis.
Ape kata anda buang perasaan kusut itu dlm diri anda dahulu and take easy *eleh ckp senang la kan?* uhuks...

mungkin kalau anda x terlalu memikir dan biase2 je dan org lain yg konon2 semangat nak tahu sgt nih nengok anda cool je,biase2 je pasti akan terjebak/terikut...kot la. :P
12:58 AM  
Blogger Chika Chika conteng...
syafrin - tak semudah itu. kau tak tahu jabatan aku dan studio aku tu camner. cerita yang terbuka harus ditutup.
12:59 AM  
Blogger Napster conteng...
betul x semudah dikata,x pe lah,wish all the best for you ;)

harap cite tu x merawang2 lama sgt la.Amin...
Wish da best 4 yuh :D
1:04 AM  
Blogger cepotet conteng...
hmm.. sian adik. sabar la adik yea. akak just boleh doakan chika bahagia ja. selebihnya, hanya chika yang tahu dan tanggung sendiri. sabar bebanyak k.

mujurlah sabar tu separuh dari iman. kalau takde kena mengena ngan iman, mesti dah ilang sabar rasanya dalam idup yang cacamerba ni. wah, ayat!

take care adik! ;)
1:12 AM  
Blogger Chika Chika conteng...
syafrin - tq :)

kak erni - tq :) chika mmg banyak sangat bersabar. dan rasanya mmg dah banyak dah chika kawal diri. tak nak marah-marah dah. apa jadipon, ni life chika kan. chika sebenarnya tengah happy skang neh. Tapi bila kuar benda2 camni.. tak syokla kan...
1:40 AM  
Blogger Mastakilla conteng...
uik merah muka marah..
ala cik chika, nama pn gosip..
orang yang slalu digosipkan adalah orang yang terkenal..like celebrity..kn??kn??kn?
so anda adalah orang yang terkenal..
rumors neh xlame..klu x diambik port sgt,bnd camneh akan hilang..
so stiap kali rumors camneh klua, u ubah topik lain..mudah kan?

pape pn..gosip adalah sekadar gosip..klu btl u nak kawen..nt u wat la satu press conference..bia sume orang tau..kn?kn?
8:26 AM  
Blogger curseshadow conteng...
No comment.. kamu memang ratu lah.. ratu mmg akan dikelilingi rumors keliling pinggang..haha
8:34 AM  
Blogger Chika Chika conteng...
mastakilla - cakap senang. u guys takkan faham unless u are walking in my shoes. aku tau studio aku tu camne. kalau tak ditutp, mmg makin membesar.

zul - takde maknanya.
9:32 AM  
Blogger fara-D conteng...
bertenang lah darling ku! hehe...
jgn risau, tak lama lagik, senyap lah rumors tu, sbb tak lama lagik mereka akan mengglupor bz ngan projek, da tak sempat megglupor bz pk pasal rumors tu. silap2, rumors baru plak kang! *wink* hehehe
9:57 AM  
Blogger along conteng...
mengapa seakan sama saja apa yg chika tgh lalui neh?

well, tolak tepi the ratu,kawen and diva-ness, keadaan kita sangatlah serupa.

biarpun along x blog pasal tu lg, org da call/msg and even jumpe direct sbb dgr cite2 neh.


haih.

aku sedih, risau plak diorang.
bila aku happy, lagi risau rupenye diorg.
10:32 AM  
Blogger Chika Chika conteng...
farah - still. macam yang aku penah cakap. jagalah hati orang lain sebab benda ni melibatkan perasaan orang lain. perasaan aku jugak.

along - along pon ada kes yg sama ke? jom lah sharing. actually chika tak kisah pon gurau2 cam ni. bukan tak biasa kena kontroversi pon. tapi kali ni mmg melampau. sebab chika susah payah berusaha menjaga hati-hati tertentu ... sekali.. habis. dek sebabkan mulot sapa tak bertanggungjawap, chika juga yg susah. blank.
12:14 PM  
Blogger Adian conteng...
wah cam wildfire kah? huu aku xprasan plak rupenye banyak berita yg berterbangan di ruang udara fakulti kejuruteraan dan alam bina ini. aduh duh... super excited btul la dorang ni nk makan nasi minyak.
5:50 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
adian - aih korang neh. aku pon tekejot neh. stay tune lah. aku dah ok dah. huahuahauahauau.
6:53 PM  
Blogger faisal conteng...
slm chika..:)
amboi siap buat statement lagi tu,hehe..terasa cam diva popular yg mengumumkan dirinya 'in-relationship',hehe..apapun smoga semuanya berjalan dengan baik..anda cukup dewasa untuk tidak pedulikan kata2 org bengong disekeliling..:) anggaplah mereka kera2 yg bersahutan di hutan rimba,hahaha
11:05 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
acai - ishk. entahla. ni kabar angin atau gurauan. atau saya yang emosi ke. tah la. tq anyway :)
11:13 PM  

Post a Comment

 


This is a personal weblog. Fully monitored by the owner. Before you proceed, please be informed that you are now under a DICTATOR rules.

"dictator" is generally used to describe a leader who holds and/or abuses an extraordinary amount of personal power, especially the power to make laws without effective restraint by a legislative assembly.
Source : Wikipedia.org

  Is your mental functioned well? Okay, proceed. And err... welcome.


 


 

THEWARDROBE

The Engagement

 



 

Klasik

www.flickr.com

Copyright Reserved
Created by : Chikadior  Date : 7 June 2008
"... the rest is still unwritten ..."