Name
Chika Chika Chika
Live In
KualaLumpur,Malaysia
  Date Of Birth
21 April 1986
  Education
Degree In Architecture, UKM
  Love
Colors
Shopping
CRV
Hyundai Coupe
Wise Peoples
Food
Graphics
  Loath
Cats / Animals
Homework
Kids
Alarm
Stupid Peoples

Chika's Twitter:


Youniverse Personality Test

Hit Counter
Hit Counter

Since 20 May 2005



Saturday, August 02, 2008

The Engagement : Nurul and Friends

Aizar, thank you from A to Z. From Alif to Ya. From 1 to infinity :)
Farah, Aisyah, Ainul, Sarah dan Nisa. Thanks for coming.

Mereka ni memang gila di mana-mana. Tanpa mempedulikan majlis, mereka tetap gila dan happening. Lagi-lagi si Sarah yang outstanding itu. HAHA. Kalau mereka tak datang, mesti hari tersebut akan kurang meriah. Aku pon akan menjadi bertambah gubra. Thank you guys. Love, infinity :)












En. Mazlan (Our beloved lecturer) call aku TIGA kali masa hari tunang tu.
Semata-mata sebab beliau kekejutan dan nak bercakap sendiri dengan aku.

En.M : Nurul, apa cerita ni?
Me : Ha? Macam ni lah. Ehehe.
En.M : Bertunang dengan siapa?
Me : Ha? Ala, susah la nak cakap. Ehehe
En.M : Lama dah kenal? Dia kerja apa?
Me : Dalam sebulan.
En.M : Apa nama cinta you ni? Cinta Robinhood?
Me : Cinta Robinhood? HAHAHAHA. Romeo & Juliet lah.
En.M : Eh, jangan. Romeo & Juliet ending dia dua-dua mati.
Me : Oh. Ha, okaylah. Cinta Robinhood lah.
En.M : HAHAHA. You suka ke ni?
Me : Kenapa tak suka pulak? Suka. Ihihi
En.M : Kitorang terkejut ni. Saya pon dah terkejut sangat ni.
Me : Ehehe.
En.M : Okaylah, congratulation. Bla...Bla.. Bla..

Itu dia conversation antara yang dah ditapi-tapis. HEHE. Encik Mazlan kekejutan sampai sanggup call aku TIGA kali. Aku rasa dia nak tanya sebenarnya, apakah terjadi dengan aku. Sebab menurut tafsiran para lecturer, mereka tunggu aku berkahwin dengan bekas kekasih tapi tak kesampaian. Sebab itu mereka pon berasa terkejut-kejut. Tak apa. Aku boleh jawap dengan gagah.

Beberapa hari ni aku berasa seperti seorang Diva popular atau pon mungkin seorang operator. Aku pon tak pasti. YM aku diserang secara bencana. Masing-masing mintak aku berkongsi Fairytale aku. Wa. Pandai betul anda menamakan kisah aku Fairytale heh. Aku pon ceritalah secara sikit-sikit. Itu pon semua orang sudah histeria. Mereka kata cerita aku sangat magik.

Disebabkan kejadian ini, ada beberapa pengaruh telah terjadi.
  1. Ada ramai orang YM aku dan mintak aku ajarkan cara-cara mendapatkan jodoh secara indah. Ya Allah Ya Tuhanku. Ini ketentuan Allah. Berdoalah banyak-banyak. Ibubapa dan saudara mara pon memang sering berdoa. Dorang risau sebab aku memilih (kata mereka.) Dorang risau sebab muka aku sombong (kata mereka) Mereka risau sebab aku anti social (kata mereka ) Mereka risau jugak kalau aku tidak berkahwin dengan Melayu (engkau pon tahu). Buat pengetahuan semua, doa ibubapa dan restu mereka sangat perlu.

  2. Ramai orang dan kawan-kawan mahu membuka blog dan suruh aku ajar macam manakah membuat orang tergila-gilakan blog kita. Aik? Manalah aku tahu. Yang aku tahu, aku supply je dadah. HAHAHAHA. Dan ramai orang berharap, ada stalker bertauliah akan berjodoh dengan mereka juga. Err. Tapi tak akan kalahkan stalker bertauliah saya. I bet. HAHAHAHAHA.

  3. Ada yang mesej saya memberitahu bahawa mereka anak dara tua sudah. Aku pon tanay usia. Mereka kata usia mereka 22. Ada yang 23, 24, 25 dan 26. Aik? Mentang-mentanglah aku bertunang usia 22 tahun, anda pon automatically menjadi andartu? Janganlah macam tu okeh. HAHA. Anda sangat berjenaka.

  4. Bagi lelaki pula, mereka pon bertanya bagaimanakah cara-cara melakukan kerja-kerja stalker bertauliah. Ishk anda neh. Gunakan tahap genius anda sendiri. Dan yang penting, jadilah gentleman. Tapi selain itu, diingatkan bahawa semuanya ketentuan Allah. Berdoalah. err. Ye lah. Doa.

Ada beberapa blog aku dapat detect kekejutan mereka.


Labels:

 

13 Congteng-conteng:

Blogger curseshadow conteng...
chika.. kamu nampak sungguh anggun lah bile memakai pakaian berwarna putih.. seperti puteri-lah.. heh, nanti jgn lupe antar kad jemputan k. Selamat berhujung minggu.
10:03 AM  
Blogger Napster conteng...
aku igt nak update pasal ko jugak
tp x perlu la melihatkan si anot dan nieja da update pasal ko+kay.
hahaha...
10:32 AM  
Blogger kHaLwAnIeY AiSyA conteng...
waaa~
aisya x taw larh nape aisya rasa mcm teruja gila..
da lama aisya x masuk blog nie.
da nk exam kan..
tapi evytime aisya bce entry psl engagement akak nie, aisya akan tersenyum sengsorang dan terjerit-jerit.
huhu.
aisya pown x taw larh nape..

da overdose kowt ;p
12:28 PM  
Blogger yOnnA conteng...
chika..
u sangat lawa..
u mmg comel la..
u mmg diva yang sangat magic..

u tau x,sampai skang kan..
i rasa mcm kat awang-awangan bila tau u dah tunang! hahaha..
kalo la i ada num u time tu, i mmg call u seribu kali. xpun i 3g ngan u!! huhu..

mmg sangat fairytale!
even i x kenal u in person,
just read ur blog.
tp sumpah i sangat terkejut bila u create 1 step closer ni =)
wahh..

chika,
introduce sket chenta hati u =)
dia kje apa?
bertuahnya dia?

eh,
u ingat ada lg ka org nk pinang perempuan yang berstatuskan penganggur berhias ni?? hahahah.
sebab tu i ckp..
idup u magic la chika!

i love it :)
update lg :p
1:00 PM  
Blogger Wiween @ Awin conteng...
adik kelihatan sgt comei di hari pertunangan! ;) nanti di hari pernikahan lagik bertambahs eri. ;) Selamat menempuh bahagia yek adik. kak ween doakan.insyaAllah :)
4:12 PM  
Anonymous mrkay conteng...
makin byk kisah ko ni yg aku tau, makin speechless aku.. adeh..
6:42 PM  
Blogger fara-D conteng...
again and again. aku sendiri masih tak caya....

siyes...but am very happy for u!!

aku stuju bahawa kisah ko adalah satu kisah fairytale!! ^_^
happily ever after, insyaAllah....
7:16 PM  
Blogger Mastakilla conteng...
anda comel lah..
kaler putih-putih salju..
kawan-kawan anda pun comel jugak lah..macam-macam kaler..

hahaha..

chika..lagi!!!
9:32 PM  
Blogger GadiS HebaT conteng...
ko x tgk lagi aku pnye tekjut mcm mana. Sampai tgolek masuk spital 2 hari nih. Sbb tu kurang update.
(tipu je. masuk spital ats sbb len..)

tahniah lew lagi. aku tkejut lagi la jgk..
2:37 AM  
Blogger haziQah conteng...
wah..cik nurul..saye sungguh gmbira utk anda sbb da tunang..dulu konon2 kata kkhabar angin tp ini sudah jadi realiti..thniah diucapkan..sronoknye da tunang..hehe
9:32 AM  
Blogger sweethOneY conteng...
yer
saye sanggup korbankan masa tdur oke..
ahahahaha
bgn pagi esoknya i saket kepala..n i tdur sepanjang hari ms hari sabtu tu..hahahaha
11:56 AM  
Blogger chot conteng...
tahniah..terkezut aku ko dah tunang beb..
3:23 PM  
Blogger mass conteng...
oho...patutlah kat kebun bunga rose haku tue hilang beberapa kuntum...rupa2nya chika yang hambik yea...
1:59 PM  

Post a Comment

 


This is a personal weblog. Fully monitored by the owner. Before you proceed, please be informed that you are now under a DICTATOR rules.

"dictator" is generally used to describe a leader who holds and/or abuses an extraordinary amount of personal power, especially the power to make laws without effective restraint by a legislative assembly.
Source : Wikipedia.org

  Is your mental functioned well? Okay, proceed. And err... welcome.


 


 

THEWARDROBE

The Engagement

 



 

Klasik

www.flickr.com

Copyright Reserved
Created by : Chikadior  Date : 7 June 2008
"... the rest is still unwritten ..."