Name
Chika Chika Chika
Live In
KualaLumpur,Malaysia
  Date Of Birth
21 April 1986
  Education
Degree In Architecture, UKM
  Love
Colors
Shopping
CRV
Hyundai Coupe
Wise Peoples
Food
Graphics
  Loath
Cats / Animals
Homework
Kids
Alarm
Stupid Peoples

Chika's Twitter:


Youniverse Personality Test

Hit Counter
Hit Counter

Since 20 May 2005



Tuesday, August 26, 2008

Konsert Hujan

Musim-musim hujan ni, semua orang pon menjadi sebuah organisma yang sentimental.Duduk termenung tepi tingkap, layan blues, menonton movie cinta dan air mata. Tapi tahukah manusia bijak sepatutnya buat apa ketika musim hujan neh? Dia akan tidur di dalam blanket. Atau bermain game secara gembira sambil memakai stokin dan sweater.

Orang A : Tidur nyenyak semasa hujan. Muka dia sangat gembira walaupon semasa tidur. Iaitu tidur dalam senyum. Guruh berdentum dan langit meruntuh pon dia tidak terjejas.

Orang B : Duduk tepi tingkap sambil berlagak bagus mengira titik hujan. Berasa sangat melankolik dan wajah dia pon sayu. Air mata bertakung. Perasaan sangat sentimental. Mendakwa diri sangat artistik.


Sekarang tengok. Orang manakah lebih cool dan semacam pandai? Orang A lah bukan. Motif dia di sini, kalau musim hujan tu, pergilah tidur. Janganlah duduk termenung mengenang nasib sangat. Perbuatan tersebut bukan saja tidak menguntungkan dan tidak lumayan, malah sangat berciri loser. Rugi. Tidur bukankah sangat seronok?

Bagaimana pulak memblog semasa hujan? Err. Itu sebenarnya tindakan seorang yang lapar. HAHAHHAHAHHAHAHA. Disebab sangat lapar tetapi tidak boleh makan, dia pon memblog semasa hujan. Perasaan dia sangat tidak terjejas. Dia tidak berasa sentimental atau berjiwa karat. Tidak juga berasa excited. Dia hanya berasa lapar.

Erk. Aku baru selesai google gambar-gambar makanan. Apakah kejadah? Tak terlalu ber-kejadah. Tapi menjelang hujan, pasti laparlah bukan? Tetapi harus menahan diri dari lapar dan dahaga sehinggalah matahari terbenam. Sebab itulah aku meng-google saja. Wadehel? Aku sebenarnya pon tak faham kenapakah kena meng-google makanan.

Aku nak makan :
  • Baskin Robbins Ice Cream Fondue. (Haagen Dazs pon boleh jugak demi Mr.Fiance yang sangat fanatik terhadap ice cream tersebut).
  • Nasik nasik nasik

Nafsu berleluasa. Tingkatkan Iman dan Taqwa.



Oyya.
Para junior yang membaca blog, salam sayang! HAHAHAHAHA. Oh, membaca secara senyap adalah perbuatan sombong tahukah? Apalah salahnya berkomunikasi dengan Kak Nurul anda neh. Seperti menggunakan ayat : Hi Kak Nurul! Lama tak nampak, studio sangat sepi tanpa Kak Nurul. Datanglah studio, kami ada jamuan Baskin Robbins dan Nasik-nasik berlauk sedap neh.

HAHAHHAHAHAHA. Anyway Farah, kirim salam kepada adek-adek anda di sana. Juga kepada Sarah and the gang. Tak dilupakan para RA yang jauh di mata dekat di hati. HAHAHA. Aku pergi studio insyaallah Khamis ni. Swimming? Erk? HHAHAHAHA.


Cuba anda baca apa aku sarankan pada perenggan intro? Orang bijak akan tidur semasa hujan. Bukan membaca blog. HAHAHAH. Apalagi, pergi tidurlah sana. Jangan membaca blog lagi. HAHA.
 

13 Congteng-conteng:

Blogger aisyah conteng...
hang ni cuma tahan nafsu saja puasa neh.. ada berapa hari lagi nak ganti? bukan kau dah abes masa syawal dulu ke? ke puasa sunat?

kamu dtg khamis? WEH!! DATANG NANTI BAGI GAMBAR2 MASA KONVO TAU! aku x kira..

manakah aku boleh tdo ketika hujan.. nnt senang berhingus..
4:20 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
tahun ni tak buat puasa 6. hina betul perangai. tu lah. sapa suh kita blik kampus masa syawal kejar dateline. kan aku dah tak puasa. bila penat aku kuat makn. bila tak penat pon kuat makan. hahahahahahaha! nak slahkan sapa tu?

okey la, khamis ni aku bawak gambar tu kasik ainul. pastu pandai2 la korang berkongsi sumber okeh. camner weh meeting LAN?
4:23 PM  
Blogger Mastakilla conteng...
orang A sungguh berkualiti...
orang B : nak buat ape ngadap kat tepi tingkap..waste my time lah..
hahahaha
4:50 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
mastakilla - that's the point! :D
5:05 PM  
Blogger meen conteng...
owh..kakak sgt ingin menjadi orang A..tapi apakan daya mata tak mau lena..terjebak plak memblog semasa hujan ni..kesudahannya..kakak lapaaar..huhu

selamat berbuka chika
6:42 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
kak meen - kan betul teori chika. memblog semasa hujan dan lapar. hahahahaha
6:47 PM  
Blogger Mr PenyuBiru conteng...
aku tak tidur masa hujan dan aku tak baca blog.so aku dikategorikan apa yer.hehe
7:20 PM  
Blogger azie conteng...
chika sejak bergelar -penganggur- berhias-berdegree-bertunang- ni,rajin membalas komen,hu hu hu

btw, orang A memang bijak. dah tau hujan, tido kan baik,hihihi.nak-nak yang berpuasa mcm chika,hihihi
7:21 PM  
Blogger :: Cikgu Wiween :: conteng...
misi yg nak disampaikan dlm entry ni ialah "Mari lah tido ketika hujan".egegegge ;p

kak ween stuju adik! time2 ujan sgt yok dok dlm selimut, ketiduran dgn kusyuk! ;p

bkk pose ape arini adik? dpt x baskin robbins tu! :p
7:29 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
mr.penyubiru - itu nama dia menyeluk pekasam tak sampai ke lengan. hahahahaha.

azie, - sejak pengangguran berleluasa ni, chika jadik penunggu blog. hahahaha. bersedia menjawap dan membalas respon dengan dedikasinya. hahaha.

kak ween - terima kasih sebab membuatkan kesimpulan utk entry neh. kakak memang pembaca yang memahami isi kandungan cerita. hahahahha. err. BR esok. ekeke.
8:19 PM  
Blogger Darling conteng...
i membaca entry u setelah puas tidur diulit hujan. ye i telah memontengkan diri dari kerja arini. sangat2 jahat hehehe
9:40 PM  
Blogger :: Cikgu Wiween :: conteng...
waah sok dia pi mkn baskin robbins tu yek. besh besh. ;p mkn tuk kak ween gak laa.agagaga ;p
11:42 PM  
Blogger sweethOneY conteng...
tak dapat makan, dapat tgk gambar makanan pon jadila ek chika ;p

eee..i pon hantu nasik
sehari tak jmp nasik ase x best
paling lama x jmp nasik adelah selama 3 hari..
tu pun membuatkan i mengidam mcm org peknen jer..hahahaha
kunun nak dayet, tapi tak menjadi nampaknyaa...

MAJULAH NASIK UNTUK NEGARA!
12:41 PM  

Post a Comment

 


This is a personal weblog. Fully monitored by the owner. Before you proceed, please be informed that you are now under a DICTATOR rules.

"dictator" is generally used to describe a leader who holds and/or abuses an extraordinary amount of personal power, especially the power to make laws without effective restraint by a legislative assembly.
Source : Wikipedia.org

  Is your mental functioned well? Okay, proceed. And err... welcome.


 


 

THEWARDROBE

The Engagement

 



 

Klasik

www.flickr.com

Copyright Reserved
Created by : Chikadior  Date : 7 June 2008
"... the rest is still unwritten ..."