Name
Chika Chika Chika
Live In
KualaLumpur,Malaysia
  Date Of Birth
21 April 1986
  Education
Degree In Architecture, UKM
  Love
Colors
Shopping
CRV
Hyundai Coupe
Wise Peoples
Food
Graphics
  Loath
Cats / Animals
Homework
Kids
Alarm
Stupid Peoples

Chika's Twitter:


Youniverse Personality Test

Hit Counter
Hit Counter

Since 20 May 2005



Monday, August 18, 2008

Veli tired

Pagi yang durjana.
Bangun pagi, melepak depan pc ber-yahoo!messenger. Memberi dan menerima salam, chatting sikit-sikit dan kemudiannya mandi untuk bersiap ke UKM. Ainul dah warning aku suruh cepat. Sebab nak pulangkan jubah konvo tersebut hari ni. Err. Tak merasalah swimming pakai jubah tersebut. Lain kalilah mungkin.

Sampai UKM dah pukul 12.30. Pukul 1 petang merupakan lunch hour di mana semua pekerja lapar mahupon tidak lapar akan berambus tutup counter. Aku dengan Ainul pon panjat Canselori tu sampai tingkat 4. Lift boleh pulak nak melingkup hari ni. Tu lah nama dia ujian.

Gugur keringat aku dibuatnya memanjat tangga. Dah la aku neh stamina rendah. Maintenance je tinggi, well. Dengan high heels nya. Wa. Hanya mampu dibuat oleh diva-diva gagah sahaja. Engkau boleh ke? Panjat tingkat 4 menggunakan kaki sendiri dengan kekuatan otot? Boleh? Okay, mungkin boleh. Bagaimana pula memanjat tangga ke tingkat 4 dengan high heels tajam? Sambil membawa beg berat? Juga jisim badan yang berat? Err... dan juga stamina yang tak berapa nak ada. Boleh kah? HAHAH. Kan aku dah kata, memang gila gagah jugak aku neh. Padahal merengek macam nak tumpas atas tangga dibuatnya.

Sampai depan counter, kami pon rasa nak menyanyi lagu Omaigod dan O'shit dan juga Wadehel secara berduet. Ainul dah menjerit peluk aku. Aku dah terdiam. Rasa nak terjun bangunan pon ada. Kami salah naik building. SALAH!

Berbekalkan jiwa feminine yang ada sikit berciri gagah ni, kami pon menapaklah ke Dectar pulak. Kena amek kereta dulu. Pindah parking. Panjat tangga curam tahap gaung. Ainul sampai bukak kasut sebab takot tergolek. Aku steady lagi. Apa jadipon. Biar kaki bercerai berai pon tak apa, asalkan menten gaya tersebut. HAHA.

Sampai Dectar, panjat lagi tangga tangga yang gila punya banyak tu. Macam sawan jek dia punya tangga. Bukan sikit punya banyak. Naik tingkat 3. Sampai ja depan pintu counter pulang jubah, tengok-tengok pintu dah kunci. Omaigod! Apalagi, kami pon menangis tersedu-sedulah. Teriak keluar air mata darah semua. Dan terus pengsan di situ. Ya lah. Sangat dusta. Kami takda lah sampai menangis. Tapi rasa nak menangis tu ada lah.

See. Pagi yang sia-sia. Memanjat sana sini. Bolehlah dibuat bakar kalori. Padahal taklah terbakar sangat pon kalori. Hati aku yang rentung neh terbakar-bakar. Bengang. Aku pon blah ajak Ainul lunch. Makan lagi baik. Dah la makan itu sedap. Senang dan tidak memerlukan otot bekerja kuat. Apalah. Kalaulah hidup neh dipenuhi dengan aktviti makan sebanyak 75% kan bagus. 15% lagi tidur. Pasti manusia semua pon akan setanding gajah saiznya. HAHAHAHAHAHAHA. Engkau gajah, aku gajah, dia gajah, semua pon gajah. Comel dow. Gajah di mana-mana. Elephants are everywhere. Gila comel! HAHAH.



Membridal lagi.
Lepas lunch dengan Ainul, bergerak ke rumah tunangan bertemu tunangan dan mak kepada tunangan. Ya. Sangat berciri tunangan ayat neh. HAHAH. Pergi mem-bridal lagi lah. Tak payah tulis secara detail sangatlah okay. Sebab walaupon kesemua aktiviti ini sangat historical, tapi ia tak berapa perlu direkodkan. Sebab ia terlslu berharga sampai tahapnya hanya layak letak dalam kepala, jadi memori. Wah. Ayat apakah neh? Macam sedap jugak. Aku bercadang nak mendelete ayat neh tapi sebab ayat neh macam bagus, biarlah dia di situ. HAHA

Your blog entry was very sweet. Thank you, darling.

Ini respon untuk entry semalam. Cukuplah tu. Kalau aku bukak lagi satu entry romantik, pasti lebih 'shakespear' sms yang bakal aku dapat esok. Hehe. Entry berciri romantik tidak boleh dibuat selalu. Nanti kualitinya akan turun. HAHA.

apa nak buat. Memang dalam mood yang sangat flowery macam musim bunga. Bunga di sana sini. HAHA. Kesimpulannya, hari ini merupakan satu lagi hari yang mengasyikkan bersama Mr.Fiance. Mem-bridal dalam butik selama 3 jam (approximately) Gila lama. Tapi tak sedar pon yang kami mem-bridal terlalu lama. Ingat senangkah pilih barang kawen? Kena perfect. Sebab perbuatan sekali seumur hidup insyaallah. Kalau boleh dibuat setahun sekali, tak apa jugak. Tapi ini acara yang sangat besar ertinya. Kenalah perfect atau mostly perfect.

Historical places hari ini :
Kajang.

Yibbah.


Malas lah kongsi banyak-banyak. Sebab aku penat. Kepenatan mendatangkan rasa kedekut dan malas. Esok mem-bridal lagi. HAHAHA. Ya ya. Katalah apa kau nak kata. Dah memang tengah mem-bridal secara ganas dah neh. HAHA.


Banyak nak dibuat ni. Masa pon suntuk. Aik? Suntuk? Bukankah semalam kata ada banyak bulan lagi? Err. Suka hati aku lah bukan. Sangat berkuasa lah katakan. Jadi aku pon akan menyebut apa-apa pon dengan sewenang-wenangnya. HAHAHA. Bukanlah. Memang ada banyak bulan lagi tapi waktu jugak sangat suntuk. Err. Memang kelirulah bukan. Nevermind. Engkau nak faham sangat pon buat apalah :P

Kepala aku nak cium bantal je waktu ni. Maknanya, aku akan tamatkan entry aku tanpa penutup yang jelas. Habis dah. Bersurai.

 

15 Congteng-conteng:

Anonymous mrkay conteng...
tadi ko puas gelakkan aku kan? kali ni aku nak gelak kan ko secara bertubi2..

ko salah building? wakakakakakakakakakakakakakakakakakaka..
naik dectar tuh aku dah agak mesti kaunter dah tutup.. aku gelakkan lagi.. wakakakakakakakakakakakakakaka..

err.. gajah? sedikit sensitif disitu.. erghh.. aku sensitif dgn gajah.. nnt aku ceritakan dkt blog aku..

okeh2.. aku tak gelak dah.. sowie2.. tp serius mmg lawak.. wakakaka.. erk.. tergelak lagi.. sori2.. wakakaka.. adeh..

eh? aku 1st ke? wakakakakakaka..
1:27 AM  
Blogger myadlan conteng...
wa. aku jadi org kedua komen..

nk tanya.. kalo 75% utk makan, 15% utk tido, lagi 10% wat ape?

ni teka-teki utk pagi2 hari..
7:18 AM  
Blogger Mastakilla conteng...
aik bkk blog chika pepagi...
ader teka-teki lah...

so 10% lagi wahai cik myadlan,
sudah pastilah untuk membuang..
wakakaka..

adeh!! saket perut ah!!
~~out~~
8:02 AM  
Anonymous mrkay conteng...
huk a`ah la.. aku sibuk sgt gelak malam tadi sampai terlupe pasal teka teki tuh.. haha.. aku tau jawapan die.. 10% lagi utk shopping.. ermm.. tak2.. utk kawen.. haha.. takkan kawen ari2 kan? hahaha.. confirm arh shopping.. agagagaga
9:58 AM  
Blogger fara-D conteng...
haha. ko da lupa ke, kiter ni kan golongan yg suka terjah-pejabat@swaktu-dgnnya-ikut -suka-hati-tak-mengira-masa!! dari 1st year lagik kan prangai camtu!

mujo aku bkn ngan ko smlm, kalo tak, makin sengal kot?sbb bila nurul bergabung tenaga dgn fara-d, alamat huru hara kehidupan seharian!lalalala

p/s: baru merasa nk leave comment, selama ni baca je, xnyempat drop comment.hehe.paham2 je le....
10:24 AM  
Blogger Masy conteng...
takkan 10% je utk minum kot? eh tersampuk lak teka teki hehe
10:26 AM  
Blogger Chika Chika conteng...
kay - apsal ko gelakkan aku? waahahahha.

adlan - ha. pikirlah lagi 10% buat apa? hehe

mastakilla - salah. sila teka lagik.

farah - tu ar dia. main redah jek serbu opis tak kira masa. menyengal. haha. malam2 plak dok satu keje kejar guard kan? memang gila punya bz body. hahaahhaha. tak sangka dow ko sanggop pusing kejar guard.pening nak muntah aku. haha. model super besar tu dah siap?

kak masy - sebenarnya tersilap kira. patutnya nak kata 25% utk tidur tapi tersilap kira. so, jadikan je lah teka-teki. hahha


LAGI 10% IALAH MEMBUAT AKTIVITI BEBAS! HAHHAHAHA
11:48 AM  
Anonymous Ruvist conteng...
cantik.
2:56 PM  
Blogger Eireen Camelia conteng...
ngeh ngeh ngehhh... ape perasaan naik salah floor? mcm samprit tak? gagaga
6:56 PM  
Blogger :: Wiween laoshi :: conteng...
errk..panjat tangga pakai high heels?? adik mmg gagah. egegeg ;p

suda decide tema perkahwinan kah? ;)
8:06 PM  
Anonymous {lila} conteng...
Chika, tiba2 teringat movie2 psl wedding. aktiviti membridal ye.

p.s: i think if u list out tmpt dan masa u membridal beforehand, agaknye ada paparazzi kejar x :)
12:59 PM  
Blogger kHaLwAnIeY AiSyA conteng...
haha!
leteyh naek tangga?
rmh aisya 3 tengkat lagi menyeksakan..
klo hari skola,
mcm nk gila pnjat tangga..
smpia terjerit-jerit..
hahaha..

pnh 1 hari aisya x sgup nk naek tgkat 3, aisya tdo kat guest room kat bwh..
huhu.
x sgup..
2:27 PM  
Blogger Wahidah conteng...
salam..
nice blog chika...
nice entry....lurve it..:)
1:59 PM  
Blogger yOnnA conteng...
pergh!!
gile bengang camtuh la chika!
pagi2 membakar kalori di building yang salah!! hahaha
1:28 AM  
Anonymous Anonymous conteng...
UNTUK ORG MELAYU SAHAJA!!!!!!!!!

Renung-renungkan lah…..

paklah tertekan..n
pembangkang menekan...
melayu same melayu bermusuhan..
cina n india bertepuk tangan...
nak takluk malaysia da lama dorang idamkan...
hak bumiputera bukan lagi satu keistimewaan...
cina ngan india dah jadik johan!

pkr mengganas...
anwar kuarkan idea 'bernas'...
orang umno hati panas...
mca n mic pandai nak kipas...
DAP tetap pilihan cina n india yang teratas...
dorang sokong PKR tu ader 'nas'...

pernah satu tmpt dimana ahli parlimen cina berkata...
saya luar saja BN..dalam hati DAP juga..
kenapa melayu buta mata?
gaduh je yang dorang suke..
kenapa?...nak tunjuk yang korang berkuasa?
padehal negara di hujung nyawa..
bumiputera dinafikan hak sekeras-kerasnya...
itu ke yang orang melayu suka?
demonstrasi sini sana ...
bikin kacau bilau satu negara...
cina india duduk rumah gelak2 tgk brita...
betapa orang melayu pun dah tak sekuat mana..
mane melayu di masa muka?
anak cucu korang gak yang jadi mangsa..

di perak satu hal...
cina diberi tanah hak milik kekal...
di mana undang2 tubuh negeri perak tak pnh melakukan perkara sebegitu yg tak masuk akal...
skrg melayu yg rugi n tertinggal...
MB pun satu...rujukla org2 atau undang2 yang dah dibekal...
jangan buat keputusan yang tak masuk akal...
smate2 nak tunaikan janji mase plihanraye yg dah terlafaz..

cina india otak bijak..
skarang dorang sokong la PAS n PKR, lepas krajaan da jatuh,dorang akan pijak!

kalau anwar jadi perdana menteri..
jika ditakdirkan tuhan keesokkannyer dier mati...
sape yang akan mengganti?
ahli tertinggi PKR,cina dan india sedia menanti...
orang melayu yang bijak n pandai n yg kuat PKR kan semua dah kuar parti...
last2 cina india jadi perdana menteri..
hak melayu slama-lamanya dinafi..
di malaysia melayu jadi kuli..
cina india suke hati lagi..
ha melayu...nak sengih lagi?
ade hati nak demonstrasi lagi?
mase tu sape pun tak pduli
pade dorang...lbih baik mlayu mati..

skarang cina india tgh menanti..
paklah undur,najib jadi pengganti...
tapi bila najib jadi perdana menteri..
cina/india dah buat prangkap lagi...
najib akan terjerat oleh skandal sendiri...
tyme ni cina n india hentam najib sparuh mati...
hentaman ini akan berlaku dikala krajaan blom tetapkan penerus generasi perdana menteri...

krajaan pade mase itu takkan dihormati...
peristiwa 13 mei akan berlaku lagi...

ha melayu...gelak la lagi..
bergaduh la sesame sendiri...

tak mustahil org melayu malaysia akan jadi spt org melayu di singapura...
disekat keistimewaan di mana2..
terabai seperti bangkai bernyawa..

SEDARLAH ORANG MELAYU...
TAK GUNE BERMUSUHAN ANTARA PARTI..
TAK KISAHLA BN KE...PAS KE...
TOLONG LA BERSATU PADU..
NI BUKAN PASAL ISLAM SHJ...TETAPI PASAL MARUAH BANGSA...
PKR TU BONEKA JE..
CINA INDIA SOKONG PUN SBB UNTUK KEPENTINGAN DIRI SENDIRI...

TOLONG LA BUKAK MATE SKET!!!
TAKYAH LA NAK GULINGKAN KERAJAAN...
FIKIR LA SKET NASIB MELAYU..

DAH LA PEMERINTAH DAHULU PENAT2 NAK DPTKAN KEMERDEKAAN TANAH MELAYU... ORANG MELAYU ...NAME PUN TANAH MELAYU OII...

SEDARLAH SIKIT...
SAPE YANG NAK BELA MELAYU KALAU BUKAN ORANG MELAYU?
SAPE????????
CINA N INDIA BUKANNYE NAK BELA ORANG MELAYU...KORANG JE YANG TERHARAP2...

MELAYU AKAN BELA MELAYU..
TAK KESAH LA BETAPA TERUKNYE DIRI DIER...TERUKNYE PERSONALITI DIER..
JAUH DI SUDUT HATI..TETAP ADE RASE TANGGUNGJWB PD ORG MELAYU..

SEDARLA...
FIKIR SKET ANAK CUCU...JANGAN FIKIRKAN KITE JE...

TOLONG SEBARKAN PADA SEKALIAN ORANG MELAYU...

SLMTKAN MARUAH MELAYU..

UBAHLAH SEKARANG....

PAS ATAU UMNO ATAU PKR DAH LAA....
BERSATU LAAA ORANG MELAYU....
4:26 AM  

Post a Comment

 


This is a personal weblog. Fully monitored by the owner. Before you proceed, please be informed that you are now under a DICTATOR rules.

"dictator" is generally used to describe a leader who holds and/or abuses an extraordinary amount of personal power, especially the power to make laws without effective restraint by a legislative assembly.
Source : Wikipedia.org

  Is your mental functioned well? Okay, proceed. And err... welcome.


 


 

THEWARDROBE

The Engagement

 



 

Klasik

www.flickr.com

Copyright Reserved
Created by : Chikadior  Date : 7 June 2008
"... the rest is still unwritten ..."