Name
Chika Chika Chika
Live In
KualaLumpur,Malaysia
  Date Of Birth
21 April 1986
  Education
Degree In Architecture, UKM
  Love
Colors
Shopping
CRV
Hyundai Coupe
Wise Peoples
Food
Graphics
  Loath
Cats / Animals
Homework
Kids
Alarm
Stupid Peoples

Chika's Twitter:


Youniverse Personality Test

Hit Counter
Hit Counter

Since 20 May 2005



Monday, August 25, 2008

Lace

Lagi 2 hari, genap sebulan kami bertunang. Hampir 2 bulan kami berkenalan. Tempoh dua bulan. Terlalu singkat mungkin untuk sampai ke tahap merancang wedding. Tapi macam itulah takdir yang tertulis. Tarikh nikah, sudah ditetapkan. Sebaik sahaja selesai urusan engagement, kami tidak berlengah-lengah lagi mencari tarikh yang sesuai untuk pernikahan. Faster than a bullet, well. Beberapa kali tarikh nikah diubah atas beberapa sebab. Demi menyesuaikan tarikh dengan keadaan, akhirnya kami sepakat jugak memilih satu tarikh. Yang akan diwar-warkan kemudian nanti insyaallah.

Kalau ditanya perasaan aku, aku belum ada jawapan yang konsisten selain berasa syukur dan aneh. Memang aneh. Dua bulan kenal, sudah siap bertunang dan on the way ke arah mendirikan rumah err... rumah tangga. Harap maaf. Penggunaan ayat poyo yang berleluasa pada ketika ini. Haha. Bercakap tentang perkahwinan memang merangsang penggunaan ayat skematik berciri poyo. Apa nak buat. Aku pon berasa semacam poyo secara tiba-tiba. Ye ye. Pathetically poyo. Chika yang poyo mendadak.

Pagi tadi, keluar mem-bridal lagi. Alhamdulillah. Banyak yang dirancang sudah menjadi. Persediaan Mr.Fiance macam dah banyak yang siap. Aku je belum lagi. Tak apa lah. Aku kan penganggur, banyak masa untuk dibuang. Mr.Fiance kena mengejar masa dan menggunakan masa secara berkualiti. Dengar tak I cakap apa ni? Hehe. Penggunaan masa secara berkualiti. Tapi melayan F1 till 3 am agak boleh diterima pakailah. HAHAHAHAHA.

Hari ni, mula-mula menyelesaikan hal jewellery. Kira selesailah tu. Hajat nak bertemu wedding planner tak menjadi sebab butik tersebut tutup dan kami yang pandai neh tak pulak membuat appointment. Kemudian membuat kerja survey kain untuk baju sanding huyeay! Tamak haloba okey perasaan aku secara mendadak. Rasa nak terkam semua kain-kain yang eksklusif itu.

Service yang memberangsangkan. Kami survey lace. Omaigod, lace di Gulatis not bad I tell you. Err, I mean ... the price pon not bad jugaklah. HAHA.

It used to be in RM3000 but now, we sell it for only RM1500. Very cheap.
-kata India promoter tersebut yang serve kami.


Very cheap ka? Hayyoh. Se-meter around RM1500. Tapi tak payah terkejut sangatlah sebab lace tersebut memang omaigod gila cantik. Sangat mengujakan. Kalau ikutkan hati, aku nak je jerit NAKKKK secara on the spot. Tapi janganlah buat perangai pulakkan. Satu, warna dia sudah lari theme. Anyway guys, kami juga sudah lama decide theme colors untuk our wedding. Warna yang luarbiasa. Err. Bukanlah aneh sangat. Bukan warna-warna baru yang aku cipta sendiri, bukan! Haha. Apa kau ingat aku scientist invent warna? Haha. Tapi warna tersebut mungkin aneh la. Tapi dah wedding tersebut aku yang punya, sangat suka hati akulah. Sewenang-wenangnya aku boleh memilih apa-apa warna. Bagaimana dengan Kuning dan biru? HAHAHHAA. Gila burok punya taste. HAHA.Bukanlah. Aku tak akan memilih warna seumpama pesta ranggoli tersebut dun worry.



Berbalik pasal kain lace tadi. Seriously gorgeous I tell you. Beading dia sangat perfect. Disebabkan beadings yang super perfect tu, kain tersebut menjadi sangat berat. But wait, maybe tak berapa sesuai dengan design aku. MAYBE. Mr.Fiance pon setuju menyatakan bahawa lace tersebut is the best di antara lain yang ada di situ. Mr.Fiance pon suka. Kan sayang kan? I sukalah :( (Eh, buat muka sedih aphal?) Haha. Tapi apa jadi pon, aku tak akan sanggup tukar theme color. Walaupon lace tersebut perfect, tapi theme color tetap priority. Hehe. Kalaulah lace tu ngam-ngam ikut color theme, memang aku hentak kaki kat situ nak jugak kain tersebut. Haha. Sabar lah sayang dengan statement I neh okey :D.




Service dia memang tip top. Abes semua kain dibukanya. Merasalah aku try satu persatu lace pada badan. Memang omaigod sangat mengujakan. I mean, lace yang di atas ( dalam gambar) lah yang sangat mencabar nafsu serakah tu. Klik la untuk melihat lebih detail. Tapi macam tak berapa nak cantik pula di dalam gambar. Kalau dilihat secara live, memang berpinar matalah tengok beading dia. Gila punya dahsyat. Sarat. Tapi boleh adjust punya ikut design baju. Janganlah dipakai macam dalam gambar. Dah macam berselimut aku tengok dah. haha. Seriously, kalau tengok detailings dia ... memang suit the price. But again, sangat tak kena dengan theme! :P Dan sangat tak sesuai dengan design.




Ini lace hitam pulak. Actually detailings dia pon not bad. Tapi tak se-gagah yang the first one tadi. Mr.Fiance tak berkenan nampaknya sebab beliau kata, tak naik cahaya dia. Ya lah. Kurang men-diva-kan. See. Mr.Fiance saya dah pandai main diva-diva dan shining-shining. Ngee :D Yang ni price range dia tak la mencecah RM1K per meter I guess. Eh ye ke? Anyway, siapa yang juga merancang perkahwinan tu, bolehlah pergi survey jugak. Aku recommend saja. Nanti bila aku buat survey, aku jot down price range dia okey supaya anda boleh lah turut mendapatkan sedikit bahan ilmiah. Dah kata blog aku blog ilmiah kan hayyoh!


Ini lace yang kategori cheap (cheap?) dan reasonable price (reasonable?). Kalau tak silap, around RM300 per meter. Betul ke? Wah, nampaknya bahan ilmiah ini kurang diyakini kebenarannya. HAHA. Tanpa beading. Sangat sesuai dipadankan dengan lining grey. Tapi nampak boring la pattern dia. Sangat seragam. Ah, pendek kata. Boring.


But again, this is the best findings! AHAHA. But I don't think I really wanna wear this one. I admire the detailings. I love this lace. But I tak mimpi-mimpi sangat nak pakai this one because I prefer chiffon to suit the design. Tapi tengoklah apa final outcome design baju nya nanti. Hehe.

Italian Silk.
Omaigod lagi. Balik-balik tadikan, I terus fikir how muchI love that Italian Silk. I can't waittttttttt! Hahahahahaha. Sangat cantik. I can't wait! Hahaha. (Seriously Chika sudah high dia tertelan pil gembira secara overdose)

I fancy Mr Fiance secara sangat. He is not only a genius in science, but he has a very goooooooood taste in choosing kain. Haha. Boleh dijadikan teman untuk mendapatkan idea dan pandangan. Beliau tak pernah failed to give me opinion dan suggestion. Sweet la bukan? Alahai, dari ayat-ayat poyo, sudah termasuk ke chapter romantik ni apa kes?



Peristiwa mem-blushing-kan.

Pagi tadi. Aku tulis sms ni :
I lambat sket. Ngee.... Sori sayang.


Tiba-tiba dapat reply ni :
Sayangggggg??! Wakakakakakaka. Cik, anta kat tunang ke kat saya, cik? Sms mu sangat swit dan comel.


Makkkkk! Okay, bagus. Pipi aku rasa hangat darah naik ke muka. Gila malu. Ter-blushing lah apa lagik. Hentaklah kepala atas stereng. Bukan Mr.Fiance yang reply, besfren yang reply.

Dengan pipi yang hangat tersebut bersama sebuah muka yang malu, aku reply ini :
Malu dow! Siott!

Tak panjang aku reply kerna malu. Nasib baik tertuju ke Aizar, kalau tertuju ke handphone mak aku? Bukankah nama dia WUTTA HELL? Atau nasib baik tak tertuju ke insan-insan lain yang tidak berpatutan.

Aizat reply lagik :
Gagagagagagaga. Seb baik aku yg dapat. Tak pe, saya faham. (walopon dah gelak sorang-sorang neh) Boleh la diceritakan sebagai bahan gelakb ersama dia. Jalan baik-baik okey.

Aku takda reply lagi. Sebab muka dah malu, diamlah. Aku terus send lagik sekali sms bersayang-sayang tu kepada Mr.Fiance. Aku juga lupa nak menceritakan kejadian ini pada beliau siang tadi. Tak apalah. Sekarang pasti you tengah baca. HAHA. Kelakar la bukan? Nasib baik pergi ke Aizar. Fuh.


Okay. Lain waktu, kita berilmiah perkara lain pulak. HAHAHAHA. Aku kena tidur, supaya esok aku tak jadi monster makan orang.


 

33 Congteng-conteng:

Anonymous mrkay conteng...
yeay! aku 1st lagi.. haha

chika, aku tau theme ko.. pasti nye kaler oren kan? wakakakakakakakaka! aku vote for oren. go oren! go oren! go oren! hahaha
2:48 AM  
Blogger Chika Chika conteng...
salah. bukan oren. tidak mungkin. haha
2:53 AM  
Blogger kel@mbu conteng...
msj mcm tu ok lagi klu tersilap hntar. aku dpt mesej 'dirty talk' kwn aku dn awek dia. pas tu bila jumpa msg2 diam mcm mesej tu wujud. malulah aku nk crita dia tulis apa. hehehe..
3:16 AM  
Blogger Chika Chika conteng...
kelambu - ye er? haha. kantoi abes. tu ar sapa suruh dirty talk. eiii.. pasti menjijikkan la bukan? hahahaha
3:21 AM  
Anonymous oDiN conteng...
Hopefully I will meet a women less than one day .. ajak couple .. ajak tunang .. next month terus kahwin ..

selagi tidak berumahkan banglo .. tidak ada sport car .. jangan harap ini akan berlaku ..
7:50 AM  
Blogger riz conteng...
gaya anda memperagakan kain-kain tersebut sangatla ala-ala fashion show.

Nasib baik tersalah htr sms kat aiza, kalo kwn laki? Mau terjun bangunan nanti. Har3.
8:48 AM  
Blogger Tok Rimau conteng...
Sabar betul Mr Fiance. kalau Tok la, kau amik ni sejuta ni. kau beli la apa yang patut. Dah siap tepon Tok kat kedai mamak. Nak layan gusti lagi best. ha ha ha.

Mmm tu pasal kau tak pilih Tok.

Anyway, sebab kau ni ghairah la sangat, termotivasi la pulak. tok macam nak turun rewang kat kenduri kau je. Tolong potong bawang ke. Mahu?
8:51 AM  
Blogger MarlissaMusa conteng...
uiksss..bestnye membridal..sila hintkan warna tema mu itew..teruja nak cari kain nak pergi kenduri chika!

*matilah aku kena kutuk,tak dapat kad lagi, sebok dok berangan nak bli kain*
9:19 AM  
Blogger Chika Chika conteng...
odin - one month tuh! siap nikah. wahaha. bagus niat tu. tak pe, kalau jodoh tak ke mana. hehe

riz - ala-ala je fashion show. padahal cuba-cuba sakan. pendirian pon tak ada. haha. tu la dia. buatnya terhantar kat member lelaki, mmg kejaidan peliklah berlaku. huhuhu.

tok - tok, apa nak bagi sejuta? wah. kalau betul tok bagi sejuta, mmg dah orait sgt la tu. tomk tinggalkan seploh ari kat mall, tok gi kedai mamak lama mana pon takpa. awek confrim tak da marah punya. hhahahaha. dahsyat dahsyat... :P tok, kawen saya datang tok. kalau sudi, bawak geng maskara buat show. hehe.

kak mar - *matilah aku kena kutuk,tak dapat kad lagi, sebok dok berangan nak bli kain* hahahahaha. gelak gila baca ayat tu. kak mar dun worry, nanti nurul invite punya. kalau kak mar tak datang, haruslah tanak kawan kan :P nanti nurul bitau theme color. kak mar leh la men-diva sejurus selepas itu okeh :D
10:34 AM  
Blogger cemut conteng...
harus berpinar jibik mata mencarik yg terbaek..
10:43 AM  
Blogger Chika Chika conteng...
cemut - berpinar-pinar-pinar. eh eh... cemut dah bertunang! may Allah bless :)
10:50 AM  
Blogger Masy conteng...
adehdehdeh peningnye. kakak ini agaknya bagaimana ya? kurang sabarlah mau cari dan cari, melainkan ada org sudi tolak kerusi roda supaya kakak ini boleh berjalan sambil duduk. cool.

btw, chika sila ke blog akak, claim rebate ek ;D
12:41 PM  
Blogger yOnnA conteng...
err theme colour.
might be silver and black kah?
1:03 PM  
Blogger sweethOneY conteng...
chika!!
beshnya survey2 dan boleh membeli secara ikut napsu :D
ade gown ke nnt? cam besh je..x sabar nk tgk taw
2:05 PM  
Blogger cepotet conteng...
dik, gi la Bandung dik. kompem lagi gila gila punya meriah. :p
3:52 PM  
Anonymous aiza conteng...
gagaagaga..
sangat seronok aktiviti itu yer..
memilih lace sangat best bersama tunangan..
ohhh,sangat syok..

sms mu itu sweet tau walopon klakar. jgn lah malu..perkara biasa je tuh-->kukuku,kaver line neh utk bespren!
4:03 PM  
Blogger azie conteng...
haih, chika si supermodel lace,hi hi hi
5:02 PM  
Anonymous menteil conteng...
aku pon byk kali gak tsalah send.. hehe..
nasib xde yg kantoi..
7:24 PM  
Anonymous feesya conteng...
hey haizum !! hmm,u dh stat hunt' 4bridal goods.. wah,sgt best okay...

lace yg $1500 tu sgtlah meriah detail' nye.. nmpk cm ala-ala egyption design je..
btw,haizum & aizar.. i miss u guys laa..
7:43 PM  
Blogger lindosh conteng...
apa ye nak cakap..

chika kalo pakai ape pong.. konpemm sweet je..

so takde masalah sgt kan :)
9:34 PM  
Blogger Leeds Al-Malique conteng...
perghh! 1500 semeter??

ada duit semua jadi dik. hehe

kenduri nanti jemputla akak jadi fotografer. free sajerr (asalkan dapat makan kenduri) hihihi

*sambil membuat muka tak malu*
10:04 PM  
Blogger WaiWai conteng...
Hey, long time no see. And you're engaged already. Haha. So fast. Congratulations :P I'm yickhui by the way :P still remember me?
10:39 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
kak masy - ler. apa best shopping pakai kerusi roda org tolak? chika neh kalau bab shopping, stamina naik mendadak. tak tau mana dtg stamina extra power tu. chika pon pelik gak neh. hahahaha.

yonna - oh. nanti dulu.nantiiii :P

izza gaun tu lom sure. ekekeke. i lom sanding ni pon, dah rasa letih tgk baju. wakakaka.

kak erni- kalau dapat gi bandung kak, memang habislah. majlis chika nanti mmg ala2 jawa la jadiknya. wakakkaak :))
10:57 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
aizar - best. semua aktiviti mem-bridal adalah best. ekekeke. seb baik aku send kat ko. kalau send kat org lain... tak ke naya.

azie - supermodel lace???! hahahahaha. super pon bukan. model pon bukan. wakakakaka.

menteil - kes ni mmg dah menjadi kes berleluasa. tingkatkan fokus semasa menghantar sms. hehe.

feesya nafeesya!! glad that u're reading my blog. hehe. ha ah. on the way nak kawen. haha. lace tu mmg sarat which is tak suka lah kalau nak dibuat baju atau guna penuh. buat tampal2 lawalah. seriously beads dia gorjes. mmg exclusive n mewah i tell u. haha. btw, lama tak jumpa awak lah. missing u too :)
11:09 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
lindosh - ada. chika gemok. tak boleh pakai sembarangan. warna cerah2 dan softt pon takleh pakai. banyaklah takleh pakai T__________T agak sedih secara sangat. nasib lah jadik orang gemok :(

kak leed apa nak buat, yang cantek2 semua mahal-mahal. huhuu. anyway kak leed, kalau nak amek gambar, leh jek. kak leed pandai kan? tapi nak hire as a main photographer tu... kami dah plan nak hire ada photographer ni. huhu. tapi kalau kak leed nak buat, wa. chika sgt suka.hahahah. semua photographer dan guest berkamera canggih sgt dialu-alukan :P

yick hui - omaigod yick hui i miss u, babe! sure la ingat. thanks for the wish. anyway, im so happy today that u guys read my blog hahaha. nafeesya, kian shen, u and edwin also hayyoh. hey, lets go yamcha. ekekekee.
11:24 PM  
Blogger :: Cikgu Wiween :: conteng...
mak oihh dik.sampai Rm1500 semeter. agagagaganasnye mahal.tp xpe.tgk la jenis kainnye kan.ade kualiti.;)

suke tgk chika pdnkan kaler itam ngan putih tu.lawa plak dik. :D

errk psl silap send sms tu.dlu kak ween pun slalu gitu.kdg2 time send tu pala melayang kelain.egegege ;p
11:30 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
kak ween - tulah. seriously expensive tapi kalau dah tgk depan mata, dah oegang, sentuh dan belai kain tersebut, mmg tahulah betapa ekslusifnya kain tersebut. hehehe.

chika pon suka lace hitam tu tapi tak naik sgt la kilauan dia. kurang diva kang. Wahaaha. tak abes2 la chika neh nak men-diva.

takpe kak ween. asalkan jgn sms boipren, ter-send ke ayah. haru birukah nanti
11:39 PM  
Blogger :: Cikgu Wiween :: conteng...
tu laa..psl x nampak kilau sgt yek.tade ke lace hitam yg kilau thp diva sket? gegege tp siyes cantik gabungan itam ngan putih.;)
12:19 AM  
Blogger Chika Chika conteng...
tak kilat, tak diva kak. haha
12:42 AM  
Blogger sHibI conteng...
congrats ;)
3:45 AM  
Blogger Chika Chika conteng...
tq shibi:)
3:50 AM  
Blogger meen conteng...
chika..chika..hihi gelak2 kakak baca pasal peristiwa memblushing tu..kakak selalu gak dulu terjadi peristiwa cam tu..haha sgt blushing kan?

anyway..tumpang teruja ngan aktiviti membridal chika ni..lace itu sgt chantek!
7:09 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
kak men - nak nak pulak tersend kat orang yang tak sepatutnya. mmg rasa nak larik dari umah. hahahaha.
8:12 PM  

Post a Comment

 


This is a personal weblog. Fully monitored by the owner. Before you proceed, please be informed that you are now under a DICTATOR rules.

"dictator" is generally used to describe a leader who holds and/or abuses an extraordinary amount of personal power, especially the power to make laws without effective restraint by a legislative assembly.
Source : Wikipedia.org

  Is your mental functioned well? Okay, proceed. And err... welcome.


 


 

THEWARDROBE

The Engagement

 



 

Klasik

www.flickr.com

Copyright Reserved
Created by : Chikadior  Date : 7 June 2008
"... the rest is still unwritten ..."