Name
Chika Chika Chika
Live In
KualaLumpur,Malaysia
  Date Of Birth
21 April 1986
  Education
Degree In Architecture, UKM
  Love
Colors
Shopping
CRV
Hyundai Coupe
Wise Peoples
Food
Graphics
  Loath
Cats / Animals
Homework
Kids
Alarm
Stupid Peoples

Chika's Twitter:


Youniverse Personality Test

Hit Counter
Hit Counter

Since 20 May 2005



Tuesday, May 24, 2005

:: Soal Hati ::

taurus.jpg Frenster yang sewel telah menghantar notification kat mail box aku.Aku yang mmg tgh goyang kaki tak de keje ni pon mengheret 'tikus belaan' aku direct ke address frenster.com.Bila aku enter msg,KOSONG. Memang sah frenster ni dah tak betul.Dah nyanyok kot.Takkan aku baru guna 2 tahun dah nyanyok.
Ni, kat seblah ni aku terjumpa kat frenster.Ntah pesal aku boleh layan horoscope plak.Yg pastinya, energy meter aku tak pernahnya baik.Asyik low ajer.Tapi tak kisahlah sebab aku tak perlu nak ikut benda2 ni.Untuk main2 apa salahnya kan...
Aktiviti baru yang aku dan aiza discover mlm ni :
Naik tanduk 2!
Yeah, masuk IKIM.fm punya online radio.Ada chatterbox.Aku tak suka layan orang chat sebenarnya lagi2 yang aku tak kenal.Tapi entah kenapa cam naik tanduk dua kat paler aku.Aku pon hoi! orang2 yang ada.Pastu ada sorang ni tanya umur aku berapa?Tak pasal2 aku mengaku umur aku 30 tahun.Anak dua.Husband outstation JB.Si aiza pon ikut sama naik tanduk dua bila aku bitau dia pasal keje2 liar yg aku tgh buat tu.Lagi puaka bila dia join sbb dia siap menipu umur 33 tahun.Anak umur 2 tahun.Pulak tu husband kat overseas.Mmg sewel kami berdua.Sah! Peduli apa aku sewel tak sewel, asalkan gembira.Seronok jugak memperdayakan lelaki2 kat Mesya ni.Aih, termakan kata gak brader2 tu.Garing2 kena goreng ngan kitorang.Siap respect kat kitorang as supermom anak 2.Fuh...sgt geliga!
Soal hati.
Semalam,elok je aku off pc dan bersedia nak continue baca novel yg aku pinjam kat Aiza,enpon berbunyi-bunyi ngan riaknya.Ada sms.Dari? Dari...
Dia : awak...so, camner?
Aku : camner apa?
Dia : x de la...dh bukak ati awk utk sye?...hehe
Aku : [ ... akhirnya aku terpaksa berterus terang kat dia situasi dan serba sikit hal sebenar ttg aku ]
Dia : [...terus menyoal byk perkara ttg kisah yg aku ceritakan buat kali pertama kat dia tuh...]
Aku : harap awk faham situasi saya.jangan mengharap ye.
Dia : Oo...forget it.Wak, awk la gurl yg paling ssh sye nak tackle...tak tau pasal pe..ade ilmu itam eh..haha
Aku : Ya rabbi..ahak..ntah r.Sy ssh sket nak caya org.Sy ni wat org bosan je.Awk tak bosan ke?
Dia : Tak..sbb sy ske awk n awk plik drp gurl2 yg pnah sy knal..tp x tau ape yg pliknye..in fact,sy ske tgk awk...x tau nape
Aku : Tp sy tak jnji ngan awk apa2.xnak la awk ingat sy nak main2 plak.awk jgn tggu sy.Klu ada terbekenan kt someone tu,go 4 her.Sbb serba salah sy cam wat awk tggu
Dia : Ok..bt i'm waiting for u.Sbnarnya,sy dah serik ngan gurl2 yg biasa sy jmpa.Sy nak carik gurl yg plik2 sket,like u...
Aku : plik apanya...yg tak plik tu camner plak..? (sj aku try wat lawak mlm)
Dia : x tau r apa yg pliknya awk..tp klu yg x plik tu,cam suka mengikis, pastu nk enjoy je..
Aku : Sy pon bukan baik sgt.Sy kepala angin sket.Byk benda sy tak buat n x ske lak tu.Sy tak tgk wayang, x ske date, i hate clubbing n dirty words.Bosan yeah?
Dia : Owh..klu camtu,sy berenti clubbing...
Aku : jgn tggu sy ye...
Dia : Itz ok...i think that's the reasons y i like u.You're such a good gurl n can bring me to the rite way.Take care...gud nite.
Lama berbalas sms.Lama aku yakinkan dia supaya JANGAN tunggu aku.Buat apa dia tggu aku sedangkan aku sendiri tak leh lembutkan hati aku.Aku kesian kat dia.Buang byk masa utk aku.Aku taknak dia ingat aku nak main2 kan dia.Awak..tolong ar faham.Sy ske kwn ngan awk.
Mmg betul,time kita krisis tak bertegur lama kat kolej dlu,mmg saya yg carik awk balik.Tp sbb tu last day kita kat sana.Then sy tanak ending camtu sedangkan itz really great having u as my fren.Dlu masa dia mula2 nak kenal aku pon, alasan dia nak kwn...Awak..JANGAN tunggu!Tolong JANGAN tunggu.
Bukan aku tak suka dia.Tapi seriously aku tak reti nak berperasaan-perasaan dalam usia mentah camni.19.Aku slalu ingatkan diri aku.Aku hanya budak 19 tahun yg belum boleh buat sesuka hati.Jauh skali nak serius ngan sesapa. 19 tahun terlalu muda.Honestly...aku blom nak lagi.
Aih..aku rasa kecewa sbb terpaksa masukkan babak-babak perasaan dlm blog ni.Apakan daya...aku nak luah tak terluah.Aku nak sgt buat semua faham betapa keciknya usia 19 tahun tu.Aku tanak jd cam kawan2 aku. Muda2 dah mengidap sakit.Sakit perasaan.Huaarrghht....! Stop la weih, nurul!
 

7 Congteng-conteng:

Blogger aiyeza conteng...
hahah,malam ni buat keje gile..biasela,bile aku n haizum jumpe,sume keje gile boleh jadi..klaka gile kelentong orang,lgpun kalau chat ngan org yg xkenal mmg kene menipu..

perasaan..perasaan bersalah terhadap orang yg suke kat kita tp kita tak suke kat die..susah nak terangkan tapi terpakse sebab xnak si die mengharap..umur 19 memang muda terutama buat kau dan aku..bile dah terjebak.isk2..susah nak baik balik,btol x?apa pun aku sokong tindakan kau!!dan selalu menyokong dari belakang sebab aku tau kau dah buat keputusan terbaik!!
12:32 AM  
Blogger ChikaDior conteng...
sgt sedey.aku appreciate dia sgt but... perasaan kan.Aku ske kwn ngan dia n tanak ilang dia as fren.
12:42 AM  
Anonymous Anonymous conteng...
wah.. difficult situation. haha 2-2 belah pihak pun perlu dikasihani. :) hope it would turn out good.

.farhan.
12:18 PM  
Blogger 21m13 conteng...
study 1st..beru btol...kannn (:
3:14 PM  
Anonymous Anonymous conteng...
You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it » » »
9:36 AM  
Anonymous Anonymous conteng...
Excellent, love it! Non hepa air filters Erectile dysfunction chicks kissing brio handbags Lcd projector toshiba sofas http://www.voip45.info shirt Sides effects wellbutrin xl bontril Wooden rocking chair decals Adobe business cards software Digital printing to canvas pornstar pornstar Blackberry airport police chosen
5:11 AM  
Anonymous printing to canvas conteng...
Digital printing technique gives a higher resolution for every picture.
5:16 PM  

Post a Comment

 


This is a personal weblog. Fully monitored by the owner. Before you proceed, please be informed that you are now under a DICTATOR rules.

"dictator" is generally used to describe a leader who holds and/or abuses an extraordinary amount of personal power, especially the power to make laws without effective restraint by a legislative assembly.
Source : Wikipedia.org

  Is your mental functioned well? Okay, proceed. And err... welcome.


 


 

THEWARDROBE

The Engagement

 



 

Klasik

www.flickr.com

Copyright Reserved
Created by : Chikadior  Date : 7 June 2008
"... the rest is still unwritten ..."