Name
Chika Chika Chika
Live In
KualaLumpur,Malaysia
  Date Of Birth
21 April 1986
  Education
Degree In Architecture, UKM
  Love
Colors
Shopping
CRV
Hyundai Coupe
Wise Peoples
Food
Graphics
  Loath
Cats / Animals
Homework
Kids
Alarm
Stupid Peoples

Chika's Twitter:


Youniverse Personality Test

Hit Counter
Hit Counter

Since 20 May 2005



Wednesday, November 30, 2005

Sayang perut,sumbat-sumbatkan!

Sah sah usaha bonda sepanjang aku bercuti ni sia-sia belaka bila Mak Yang datang umah.AHAHAHA... ternyata jugak upacara open-mengopen umah membantutkan hasrat bonda mau anak gadisnya ini menjadi lebih slim shady! yehaaa... (mak yang suap makan.Makanan jadi seploh kali ganda lebih sedap dr biasa.Air tgn makyang mmg classss...)

aiza buat open ous semalam. Byk nyerh makanan! gelojoh perot aku.Aku tau perot aku ni mesti ketawa terbahak-bahak tgk makanan yg banyak.Tapi tidak tidak tidak! aku sayangkan perutku.Aku tak mahu dia menjadi huduh.Jadinya aku control makan aku walopon aksi makan astri yg hebat ada jugak mengganggu psikologi aku.Berbulu tgk aksi makan dia! Ko tak sayang perut heh??

Cam dalam hikayat zaman purba kala, bila kami-kami golongan mak nenek ni bertemu, CNN pon leh jatoh muflis! MUFLISSSSS! HAHAHA... Dari isu-isu kecik sampai ke isu-isu dunia, semua kami ulas sampai abes.

Aku suka sesi bertemu sahabat ni.Tapi aku tak suka kumpul dosa.Mulut murai sungguh. Alah, cam makcik2 kawasan perumahan yg suka bertandang pas beli ikan. Tinggal lagi kami ni maknenek-maknenek educated yg cuba ubah isu mengumpat menjadi lebih mulia.Kami taklah menokok-tambah cerita.Cuma kami ulas dan canangkan kembali hanya sebagai satu saluran informasi. Erkkk?

Aiza cam biasa lah! Sehebat-hebat aku bergosipan, ada masanya aku masih katak di bwh tempurong.Tapi bodigad aku nih tak penahnya dok bwh tempurong.Sentiasa up to date CERITA nyerh.Dgn adanya kami nih, makin sensasi cerita. Aku, Mimi, Marlia, Astri ni ala-la paparazi lah.Tukang sensasikan cerita yg selekeh jd lebih bergaya.

Yg bestnyer, Umrah ngan Faizah mai. Amboih, macam pendidik harapan negara btol si Umrah. Moga2 generasi bakal anak-anak aku nanti dididik sebaiknya oleh bakal-bakal guru cam Umrah. Wallah...

Isu Aku & Faizah

AKU SI MULUT LASER : Kampus KL burok kan? Tak best kan? Shian ko dok UKM KL
FAIZAH SI KECIK YG AKUR : Ha ah, memang! Tapi UKM Bangi bangunan burok!
AKU SI MULUT LASER : (srurrrup! sukati ja mulot ko!) Manader! Tu bangunan depan2 area DECTAR.Kat belakang2, bangunan baru lawa2 sumer.
FAIZAH SI KECIK YG AKUR : Owh, ko fac mana? Kat ner fac ko?
AKU SI MULUT LASER : Aku KEJUT.Kat Lingkaran 2.Kat tasek UKM yg indah lawa... (aku bermegah-megah)
FAIZAH SI KECIK YG AKUR : owh.. (semakin akur dan termakan dek kata-kata aku)

kami pon makan bersama. Bergambar bersama...berbual-bual bersama..

Dan aku kembali mensensasikan suasana.

AKU SI MULUT LASER : Budak Medic berlagak weh! Nyampah aku time orientasi dulu. Bila pakai je tag UKM KL, mula nak tinggi idong. (siap muka-muka aku bercakap)
FAIZAH SI KECIK YG AKUR : Ha ah.... mmg! Bebudak Dentistry pon sama.

Kali ni aku diam puas hati. AHAHAHA.... aku saja jerh nak mencetuskan panorama yg kekununnya bebudak ARCHI ni best-best.Tp bila aku pikir dua kali, aku sebnarnya cam bagitau kat sumer kengkawan aku yg budak ARCHI ni mulut laser.Jahat nak mati! AHAHAHA.... (actually, the laser2 one ha...is me.Jgn streotype okeh!)

AKU & AIZAR

Sehati dan sejiwa btol. Sama-sama kita menjadi Cik Siti Wan Kembang-Kembangan. Mmg kami berdua tak ubah macam bunga mawar Queen Size yg sedang berkembang di taman tasek titiwangsa. Wakakaka... Nice kain ha, aiza! Mana beli? Wakakakak... "Kita serupa..." sambil aku menyanyi riang.

AKU & ASTRI

Kami nak penyek-penyek idong kamu! Wahahaha....!
Kami nak kopek-kopek tumbuhan menumpang kat idong kamu!
Kamu sungguh zalim melakukan idong kamu sekejam itu

AKU, MARLIA & MIMI.

"nanti pada suatu hari, ada projek pembinaan baru.
Architect = Nurul Haizum Zainodin.
Landscape Architect = Siti Syamimi Omar.
Interior Designer = Marlia Ramli"


Kami berangan bersama-sama. But i'm not really go into their (Mimi and Marlia) conversation.Sbb aku made in UKM. Depa made in UiTM. UKM tetap chenta hatiku. Kami (bakal arkitek UKM) sgt berbangga sbb tiada jurusan lain yg boleh ganggu populariti kami.

AKU & JULLIAN

aku dapat kegeramarn baru sejak 2, 3 hari ni.Malas mandi! Eii..selekeh! So, aku pon decide nak bermalas-malas dan mandi kul 5.15ptg. Pi umah aiza 5.45ptg. Tapi Jullian memusnahkan plan-plan baik tersebut.


"i sampai ur place at 5 sharp ok? see ya there"


cecepat aku mandi! tak sempat nak mekap sakan cam model Shu Uemura. (tak kuaserr!) Tgh2 siap Jullian dah miskol.Mesti da tunggu tuh.Manalah tau, Jullian buat hal plak. Hilang pertimbangan ke, lalu dia meninggalkan aku, tak ke naya aku kena susah payah carik owang hanta aku. ekekek... so, aku pon siap ngan ekspres nyerh. (cepat tak?) uhuhu...

Balik pon Jullian hanta. TQ! sgt baik! You sgt baik... thats why i missssss you owiz .And thats why la i owiz remember u. ahahaha... (bley percaya ker??) But really, thanks for owiz be so sporting.Jom panjat KLCC!

AKU & IRWAN

aku taula ko ni antara jutaan peminat fanatik aku kat luar sana.Tapi toksah la ditunjuk-tunjukkan sgt. Nanti abes jd kontroversi, jatoh la populariti aku.Takleh carik makan ar.Ehehe... Terbukti ko curang! ko sorang boipren yg tak setia dan main kayu tiga, buat cinta tiga segi, cinta 3 musim, semua tiga! cinta ko berharga 3 posen! miahaha.. (aku acah jerh!) Irwan baikla... Nananana.... Kim salam sama awek kesayangan yg bernama Wani tu heh.

FAUZIE & KATA-KATA AZIMATNYA

AKU YG SUKA SAKAT ORANG : Cekgu Fauzie....makanlah!
SEMUA ORANG : (Gelak sakan)
FAUZI BAKAL CEKGU KIMIA : Heh, nanti student aku, aku tak kasi panggil aku cikgu. Dorang kena panggil aku abang Fauzie.
SEMUA ORANG : (tercengang kejap.Cuba tampar2 muka, cubit-cubit tangan.Betolke Poji yg ckp nieh?)
SEMUA ORANG : HAHAHAHAHAHAHAHA!

AKU & ANAS

Anas, if u read this. Sori kalau aku seperti menghalimunankan kamu. Aku sedar kehadiran kamu.Tapi apakan daya.Dalam kekepohan aku, aku ttp ada sifat malu-malu ayam. Jugak sikap tak reti beramah mesra ngan org yg aku tak penah jumpa. But really, nice meeting you since kamu pon pandai posing gak heh????? Hmm.. tak sangka. Ketemu jugak kita ye kat umah Cik Aiza Wan Kembang.

Panorama : aku tetap sowang budak yg sudah GEMOK. AIZAR pon MEMBESAR bersama aku.ASTRI teros dgn perkembangan yg SEHAT.MARLIA ngan MIMI cam biasa jerk. Kuruih jugak.UMRAH sudah berjaya membuang sampah-sampah lemak yg tak diperlukan. FAIZAH cam tak mengalami pembesaran.Maseh chumey.POJIE terus menjadi sahabt yg paling bersupan-santun hingga memikat hati ibu-ibu.JULLIAN maseh memegang anugerah ON TIME. IRWAN sudah maju dan kini bergelar KEKASIH YANG CURANG. Wek wek....

Aku bahagia!
pesanan : tiada gambar akan aku humban kat sini memandangkan arini aku boleh berfikir waras dan memikirkan kepentingan org lain. Aku nak blog aku mesra pengguna tanpa mengira samada pengguna broadband atau dial up.Oleh itu, utk gambar, sila KLIK SINI.
 

9 Congteng-conteng:

Anonymous Adian conteng...
wah, dah wat teknik baru ye, muahaha
8:47 PM  
Blogger aiyeza conteng...
hahahha..ko jage perut rupenye..puas la aku suh die makan..die lantak cake cokelat je kat umah aku..isk2(ye ke diet??)
9:01 PM  
Anonymous as3 yang kejam conteng...
tangan ko jgn gatai na nak kaco idong aku neh.. nanti die ngamok.. teros die berlari ke awan.. erkerhekrher.. aku pon x kaco *kengkunun btol..

tetibe aku lapa..*melihat ayza utk kek cekelet yang sedap!!

lepasnie.. buat open hs base on cekelet.. kek cekelet..puding cekelet..bihon cekelet.. nini cekelet celop..erkerhkerhker..
10:50 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
camtu aku tak jadik jempot korang semua pasni. Aku jempot Willy Wonka ja. Ngan sumer pemilik kilang2 coklat.
10:55 PM  
Anonymous Anaz conteng...
ooo..kenal ek? ingat kan tak kenal...huhuhu
nice 2 meet u too
tp, apsal asyik nyorok blakang aiza jek? kuikuikui
aaa...baru ko tau yg jawa muor terer posing. chewah.
11:17 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
huh? asyik nyorok bakang aiza? ye ker? mencarik perlindungan. ekekek... manader lah. Tak cukop kusi. Dia tak provide kusi secukopnya.Pasai tu la kena share satu kusi dua org. Sib baik size sy masih kecik. ekekeke...

Owh, jawa muor terror posing heh? tatau plak...
12:49 AM  
Blogger aiyeza conteng...
eh..kusi punyer la byk..salahkan kusi gak..tp semlm aku tersliperi kat ang..sian ang..agagag
1:59 AM  
Anonymous anaz conteng...
huhu...lepas korg balik aritu, gwe ngan irwan lepak2 lagik umah die sampai kol doblas...macam2 bende borak ngan parents aiza. tp aiza nye hanyer menyepikan diri. tak rock la lu aiza
jawa muor reti la jugak posing-posingan, tp tak seterer jawa pontian, kuikui
3:39 AM  
Blogger ChikaDior conteng...
gila ar.... menyamakan kita ngan jawa pontian.... ahahahah.
4:00 AM  

Post a Comment

 


This is a personal weblog. Fully monitored by the owner. Before you proceed, please be informed that you are now under a DICTATOR rules.

"dictator" is generally used to describe a leader who holds and/or abuses an extraordinary amount of personal power, especially the power to make laws without effective restraint by a legislative assembly.
Source : Wikipedia.org

  Is your mental functioned well? Okay, proceed. And err... welcome.


 


 

THEWARDROBE

The Engagement

 



 

Klasik

www.flickr.com

Copyright Reserved
Created by : Chikadior  Date : 7 June 2008
"... the rest is still unwritten ..."