Name
Chika Chika Chika
Live In
KualaLumpur,Malaysia
  Date Of Birth
21 April 1986
  Education
Degree In Architecture, UKM
  Love
Colors
Shopping
CRV
Hyundai Coupe
Wise Peoples
Food
Graphics
  Loath
Cats / Animals
Homework
Kids
Alarm
Stupid Peoples

Chika's Twitter:


Youniverse Personality Test

Hit Counter
Hit Counter

Since 20 May 2005



Tuesday, September 18, 2007

Lipas The Movie

Terasa sehat dan kuat. Bukan macam kanak-kanak milo. Tapi macam ninja turtle. Terasa riang. Bukan macam Kelab Disney Malaysia. Riang seperti Ninja Turtle selesai menghapuskan penjahat. Terasa indah juga. Seindah alam flora hijau.

Pagi tadi aku jadi pest control. Membanteras lipas. Geli? Yeew? Seandainyalah aku ni jenis perempuan sejati takut lipas, dah lama aku mati ditempat kejadian pagi tadi. Tapi lipas bukanlah lawanku. Pendekkan cerita, bilikku sudah jadi ladang ternak lipas tanpa aku sedari. Entah dari mana hendak ke mana, aku pun tidak pasti arah tuju lipas-lipas tak guna ni. Yang aku pasti, salah satu anak cucu cicitnya telah kenyang makan halter dress MNG aku sampai berlubang. Biadab. Kertas cantik pengalas rak buku pon dah dijamahnya sikit. Tak sedap kot. Tapi aku tahu halter dress MNG aku tu sedap. Sedap dia makan banyak sikit.


Maka, sia-sialah aku ternak haiwan-haiwan seperti Shrek dan kawan-kawannya kalau lipas pun mereka takut. Selain gemok, hodoh dan bertelinga jijik, Shrek juga takut lipas. Memang tak guna. Arght, tekanan! Sudah dua hari fikiranku terganggu dek lipas-lipas. Tangkap, buat kuih raya baru tahu. Kruup...kruuup... mmm... rangup!





Fikiranku lapang.


Tadi aku terfikir nak upload gambar lipas. Tapi dia musuh ketat! Meletakkan gambar musuh ketat di dalam blog peribadi lebih hina dari melacur kamera. Simpan dalam otak. Mulai dari malam ini, setiap kali aku menyebut istilah musuh ketat, ertinya aku merujuk kepada LIPAS. Dan definisi ini akan berterusan sehingga diberitahu kelak. Ayuh, banteras lipas durjana!



Walaupun terpaksa kongsi bilik dengan lipas-lipas, aku tetap akan tidur lena. Esok nak bawak lesung batu masuk bilik. Nampak lipas melintas, aku tumbuk lumat-lumat dengan lesung batu. Bukan main besar kepala lagi lipas-lipas buduh ni. Berani makan baju pulak dia. Kalau aku tak giat membanteras, entah-entahkan esok lusa... dengan aku-aku dimakannya. Dah lah beranak pinak bukan sikit punya produktif. Aku nak tikam lipas!



"Selamat malam Patrick."
"Selamat malam Spongebob."
 

9 Congteng-conteng:

Blogger fara-D conteng...
weh.lipas tu menghurung bilik za'ba ko ke bilik kat umah weh?hur hur!
5:29 AM  
Blogger lindosh conteng...
ala tiutnyeeeeeee :P
6:14 AM  
Blogger sYaFa~ conteng...
at least u have the gut to chase them out..but kalau i..seriously i yg akan lari..allergic gile ngan menatang buduh tu
9:15 AM  
Blogger Nashrex conteng...
awat rajin plak ko apdet skrg ni?
6:45 PM  
Blogger [b]y [y]oung [l]ady conteng...
waaa
ganas2
hehe
=)

*salam kenal2
11:02 PM  
Blogger [b]y [y]oung [l]ady conteng...
This comment has been removed by the author.
11:02 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
farah - rumah. kalau kat zaaba, aku dah jerit naik opis. tak payah self service jadi pest control. buset btol lipas ni.

lindosh - apa yg kiut? shrek? spongebob? patrick? ninja turtle? or the 'young girl?'ATAU LIPAS?

syafa - i tak takot lipas. i takot kucing. siyes.

nashrex - sebab aku ponteng kelas.

young lady - ngee :D. Btw, salam kenal back.
2:32 AM  
Anonymous aiza conteng...
ahahha..
lipas mmg menyampah..
tingat lak cite oggy and cockroches,mmg nyampah cartoon tuh..

patrick i cedera parah,tangan die koyak..tp sy tak anta die ke hospital lagik..huhuhu
11:54 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
i love oggy and cockcroaches.
11:06 PM  

Post a Comment

 


This is a personal weblog. Fully monitored by the owner. Before you proceed, please be informed that you are now under a DICTATOR rules.

"dictator" is generally used to describe a leader who holds and/or abuses an extraordinary amount of personal power, especially the power to make laws without effective restraint by a legislative assembly.
Source : Wikipedia.org

  Is your mental functioned well? Okay, proceed. And err... welcome.


 


 

THEWARDROBE

The Engagement

 



 

Klasik

www.flickr.com

Copyright Reserved
Created by : Chikadior  Date : 7 June 2008
"... the rest is still unwritten ..."