Name
Chika Chika Chika
Live In
KualaLumpur,Malaysia
  Date Of Birth
21 April 1986
  Education
Degree In Architecture, UKM
  Love
Colors
Shopping
CRV
Hyundai Coupe
Wise Peoples
Food
Graphics
  Loath
Cats / Animals
Homework
Kids
Alarm
Stupid Peoples

Chika's Twitter:


Youniverse Personality Test

Hit Counter
Hit Counter

Since 20 May 2005



Thursday, March 20, 2008

The Door Will Be Closed

I am going to set my blog to private.
Seriously.
I don't think I need popularity.
I don't think I need large radius of readers.
Even if I DO think to need readers, I should learn to STOP needing them.


As I've mentioned, I am tired to fight.
Our time is running out.


My readers,
I am very sorry to do this. I do on purpose and to prevent some policies. Polisi siapa? My policy. And their policy. Ah! Sedih. Saya harap, we had great time selama kita semua di sini. I love my readers. Yes I do. Even some of you, saya dah kenal since 4-5 years ago iaitu dari blog-blog lama saya. But I have no choice now. Its like a road not taken. But still at the end of the day, you have to choose because life is somehow about choosing and taking. And it's not very much on giving and taking :(

Sedih kan? Saya minta maaf atas apa-apa keterlanjuran yang pernah ada. If, saya ada menulis something rude, saya minta maaf banyak-banyak. Sekiranya hasil tulisan saya mendatangkan kesan buruk to anyone of you (my beloved reader, my enemies, my friends, peoples I love), I am very very sorry. I am not a good writer. Or at least I can say, I'm not your best blogger. So, guys ... carilah blogger lain untuk di-adore.


Those who did not like me,
Ok. I am leaving. Semua tak perlu menatap tulisan saya lagi. Move your butt off! Hentikan memusuhi saya hanya kerana sebuah blog yang tidak berdosa ini. Hentikan kerja-kerja men-stalking saya because you will end up with ZERO.


When?
Bila-bila masa dari sekarang. Akses ke blog ini akan terhad. Maaf atas kegagalan menyediakan perkhidmatan yang baik :)


To You.
Hope you will be happy with this.


To Me Myself.
Calm down, chika.
Arght!
Arght!
Life sangat teruk!



Anything to share, email me :
Tulip_glowing@yahoo.com

 

27 Congteng-conteng:

Blogger lindosh conteng...
lehai chika.. nape tetiba nak set private? tulisan u menceriakan hari i . ape pon u ttp comel dan besh. kalo nak private n kalo sudi invite i k? :)
12:37 AM  
Blogger Julia ♫°♪ conteng...
hmm alahaii nak private blog..?
is it necessary ??

takpa.. kalau ini yg chika rasa terbaik.. go ahead k.
12:45 AM  
Blogger Julia ♫°♪ conteng...
buat comment approval la dik. senang sket nak control
12:47 AM  
Blogger ChikaDior conteng...
LINDOSH - saya tak decide lagi. sekarang tengah blur.

KAK JU - skang chika blur. cam tunggang langgang fikiran. macam nak consider balik je keputusan. sgt sedih la :(
12:50 AM  
Blogger GadiS HebaT conteng...
aku mahukan access tetap ke blog ko.
aku tidak mahu dikecualikan.
kalo ko tidak men'list'kan aku, aku hantar orang minyak bebetul kacau ko.
hahahaha~


relex syg. aku tau ko stress gak cam aku. kite sesame handle ngan cara yg tidak merosakkan diri dan dara ok!
12:55 AM  
Blogger nieja conteng...
haha..
i pon dlm blur2 gk..
pkirkn utk pvte jugak..

wei..
lau u prvte..
jgn lupe invite i..
huhu..
i sntiasa masuk blog u..
i suke coretan u..
1:56 AM  
Blogger axim conteng...
Chika..

naper nak privatekan
saya baru link kan ika nyer blog..

anyway,have a nice day..

juz enjoy whatever u do k...peace..!
2:13 AM  
Blogger yOnnA conteng...
dear!!
invite aku masuk blog ko!
aku mahu jadik readers ko..
even u're not the best bloggers..
tp ur stories mmg aku suke bace..
ignore what ppl say..
mulut org,chika..
xkan berhenti smpai bebile..
agree dgn julia..
buat comment approval,
xpun kat msjbox tu, ko setkan yang msjbox members je leh send msj..
blog ko ni byk hits..
so..
sgt la syg if u leave all the readers..
jgn hukum mereka yang x tahu pape :))
just go on wit the writing..
as long as ko tahu ape yang ko buat..
this blog is ur life..
u have a right to write whatever u want..
but plz dun privatekan this blog :((
if so,
invite aku k..:)
2:26 AM  
Blogger cepotet conteng...
alahai.. nape ni dik? tetiba je? hmm, life ni memang mcm mcm. ade je orang yang akan sakit hati, jeles, and dengki segala bagai. kenkadang, depan kita baik. masuk blog kita, muka manis je. komen sume besh besh. tapi, belakang kita, kemain lagi. biasalah tu kan..

stalker? eiiii.. i hate stalker. cam siot. siput sedut nye manusia. cam takde benda lain nak buat ek?

tapi, kalau mmg chika dah decided nak privatekan blog ni, semuanya atas chika. sbb orang leh kasik pandangan. orang leh kasik komen mcm mcm but at the end of the day, kita sendiri yang merasainya. u sendiri yang akan menanggungnya. tapi, apa pun yang jadik, be strong k girl? *hugs*
4:24 AM  
Blogger zizou conteng...
aloha..knp tiba2 buat keputusan drastik ni..
life will be suck if u very excited to succes...
gua baru jer nak layan blog ko ni...
bloggers adalah tempat utk kiter lepaskan tekanan..luahkan segala isi hati ko..
8:34 AM  
Blogger fiezafadilla conteng...
erk...ala...ala... kalau nk private jgk, jgn lupa invite k! hope everything is ok for u. tapi kan... kenapa tak persetankan aje org yg nak stalking2 tu? hm.. mungkin diorg berasa jeles akan orang2 yg comel2 ni. :P
9:24 AM  
Blogger Julia ♫°♪ conteng...
This comment has been removed by a blog administrator.
9:28 AM  
Blogger mr. lee conteng...
err,
kena privatekah?
buat apa privatekah?

kalau diprivate lagik dia akan menjadi suka.

hahahahaha.

err, menserah kalah sudahkah.
what to say, king sudah di checkmate!

hahahaha.

even after a move or moves, you must not, by replacing the pieces.

hahahahaha,
jav.
10:17 AM  
Blogger Wiween @ Awin conteng...
uish...dik.jgn lah set private.nanti camna kak ween mau membaca lagi.isk isk.sapa lah stalker mangkuk hayun ni.meh kak ween tembak dia meh
10:39 AM  
Blogger Mama Shahmi conteng...
alahai. selalu kemari tapi tak meninggalkan jejak..nampaknya tak leh baca lagi la bila blog ni di'private'kan..huhuhu
11:06 AM  
Blogger kian_shen conteng...
Makcik Spiderman pernah berkata, "Great power comes with great responsibilities "

Maklumlah blog kamu ni hebat, banyak pembaca, menarik .. dan ramai-ramai lagi..

Jangan disebabkan setitik nila hancur susu sebelengu; walaupun i tak faham apa sebab disebalik tindakan kamu.. janganlah membuang blog kamu. Di dunia IT ni, kita still dapat keep in touch/ tahu-menahu antara satu sama lain melalui blog..

Spiderman pun belum putus asa.. kak haizum takleh putus asa !
11:15 AM  
Blogger justeFFe82 conteng...
alahai adik, napa nak private? akak suka sgt baca blog adik.... ianya dapat menyejukkan hati bila tension2 balik dari kerja..... tak payahlah nak peduli cakap2 orang yang dengki kat kita.... tapi apapun, be strong adik... life memang mcm ni. *hugs*
11:58 AM  
Blogger minahlotion27 conteng...
alarh kak chika.
aisya suka larh bace cite kak chika..
bleyh kate, hari2 msuk cnie..

da jdi rutin da..

huhu.
12:15 PM  
Blogger haslina conteng...
alahai...jgn lah dik...:(
1:38 PM  
Anonymous angel_baik conteng...
gua juga mau access VIP ke blog ini. biar kita berparti secara senyap di dalam nie....
1:39 PM  
Blogger yOnnA conteng...
dear..
see..
brape ramai yang support ko dari blakang?:))
ramai yang tanak ko privatekan blog ko..
xyh la chika :((
1:40 PM  
Blogger chii conteng...
alerhh...nk private ke..jgn ar..nnt tabest da...
2:10 PM  
Blogger Masy conteng...
jgn lupe invite kita ye....
3:07 PM  
Blogger ajathajar conteng...
chika, chika, chika.

ajat slalu bc blog chika.
invite la ajat skali klu nk private.
or plz dnt private ur blog.
tulisan chika sgt best!
3:28 PM  
Blogger david santos conteng...
Untuk mengelak tragedi sama berulang kembali, dan demi keselamatan anak-anak kita, kami sedang menganjurkan kempen ke seluruh dunia, memaparkan gambar NURIN JAZLIN JAZIMIN di blog-blog di seluruh dunia pada 25 April 2008. Janganlah kita melupakan NURIN JAZLIN.
6:36 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
bertenang la semua ok. dunia kan ada banyak warna. sepudar-pudar mana pon, masih ada warna. in tearm of colors, life is either black or white . :p
6:53 PM  
Blogger The Iziana conteng...
werr klu blog jd private
jgn lupa invite aku baca k
id aku the.iziana[at]gmail

btw, tak salah kite nk mencurahkan apa yg kita rasa kt blog
cuma kebebasan bersuara tu ada limit juge
mungkin kena berkias2 spy org yg sepatotnya x trasa kot
wuteva it is hope u b oke ;)
mwahhhx
8:13 PM  

Post a Comment

 


This is a personal weblog. Fully monitored by the owner. Before you proceed, please be informed that you are now under a DICTATOR rules.

"dictator" is generally used to describe a leader who holds and/or abuses an extraordinary amount of personal power, especially the power to make laws without effective restraint by a legislative assembly.
Source : Wikipedia.org

  Is your mental functioned well? Okay, proceed. And err... welcome.


 


 

THEWARDROBE

The Engagement

 



 

Klasik

www.flickr.com

Copyright Reserved
Created by : Chikadior  Date : 7 June 2008
"... the rest is still unwritten ..."