Name
Chika Chika Chika
Live In
KualaLumpur,Malaysia
  Date Of Birth
21 April 1986
  Education
Degree In Architecture, UKM
  Love
Colors
Shopping
CRV
Hyundai Coupe
Wise Peoples
Food
Graphics
  Loath
Cats / Animals
Homework
Kids
Alarm
Stupid Peoples

Chika's Twitter:


Youniverse Personality Test

Hit Counter
Hit Counter

Since 20 May 2005



Monday, August 04, 2008

Takdir Cinta

ku tutup mataku
dari semua pandanganku
bila melihat matamu
ku yakin ada cinta
ketulusan hati yang mengulir lembut

penguasa alam tolonglah pegangi aku
biar ku tak jatuh pada sumur dosa
yang terkutuk dan menyesatkan cintaku

andaikan ku bisa lebih adil
pada cinta kau dan dia
aku bukan nabi yang bisa sempurna
ku tak luput dari dosa

biarlah ku hidup seperti ini
takdir cinta harus begini
ada kau dan dia bukan ku yang mau
oh Tuhan tuntunlah hatiku

penguasa alam tolonglah pegangi aku
biar ku tak jatuh pada sumur dosa
yang terkutuk dan menyesatkan cintaku




Takdir Cinta (by Rossa)
Ayat-Ayat Cinta OST.

Bermain-main dalam kepala tanpa henti. Lagu ini.



Hari ini merupakan hari bersama tunang dan mak kepada tunang. Aik? Anehlah struktur ayat ni. Apakata kita tulis dalam bahasa Inggeris supaya dia kurang kedengaran aneh. The day with Mr. Fiance and his mom. Okay. Bunyi dia lebih perfect.

Segan. His mom datang rumah jemput saya. Aih. Segan. But the day was just toooooo lovely. Mula-mula singgah DeGem, lepas tu Mr. Fiance mengambil bajunya dekat taylor. Lepas tu bergerak ke KL. Tawaf lah KL tu mencari songket. Hingat senangkah pekerjaan mencari songket? Lagi-lagi dengan wujudnya penyertaan err... aku. Pasti banyak songeh. Tapi at least, kita tahu bahawa kita mempunyai taste yang sangat bagus dan luarbiasa. Perfect. HAHA.

Oyya. Masuk Jakel juga. Perfect. Err. Ye lah. Atas bawah kena perfect. HAHAHAHAHA. Err. Againlah nak cakap. Taste kami memang bagus. HAHA. Nanti carik button, jangan lupa yang perfect juga okeh. Shining. Shining. Itu yang penting. Aik? Aku bercakap apakah? Tak fahamlah. Tak faham sudah.

Okay. I loveeeeeee the ring :P
It looked even cuter today. HAHA.
Sebab sudah berada pada posisi jari yang betul.
HIHIH.

Memandangkan aku memang kedekut punya kedekut nak cerita secara banyak, cukuplah untuk hari ini. Err. Its a pleasure.

p.s I Love You.


Entry ini berciri CINTA.
Oleh itu, marilah aku labelkan ia sebagai CINTA.
Err. Bukan senang nak jumpa entry aku yang mempunyai genre.
HAHAHAH.


Warning : Tunang saya bukan budak-budak sekolah. Kami pon tidak bercinta secara budak-budak sekolah. Kami tidak berdatingan semacam err... budak-budak sekolah. Mind you! Jaga struktur ayat dan gunalah ayat-ayat yang baik semasa membuat komen. Keep in mind, my fiance read my blog. Again, this is not a high school lovestory.

Labels:

 

20 Congteng-conteng:

Anonymous curX conteng...
mabok chenta suda!
ngiahahaha :p
9:04 PM  
Blogger Mastakilla conteng...
mabuk lagi..mata pedih..
ha..nak cari songket ade port baekk punyeee..kat tganu..bes tau..
original songket..

biasalah..tgh angau-angau kucing ni..memang seronok kelua bersama..
kihkihkih..

haik..blum lagi sudah disarung??
bawak besabo chika..
9:19 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
mastakilla - tak fahamlah wut u're trying to say. blum lagi sudah disarung? angau2 kucing? klua bersama? err. honestly, i tak sukalah ayat2 tu. bunyi soooo childish dan budak2 sekolah. keep in mind. i'm not in a HIGH SKEWL LOVE STORY. Mind you.

FYI, kami tak pernah berdua-duaan, atau berangau-angau. Pathetic.
9:30 PM  
Blogger yOnnA conteng...
chika,
err..
sorry to ask?
err..
bila chika plan nak kawen ni?

lepas konvo? =)

ouh..
kejutan demi kejutan la u,dear.
u mmg magic!
hee =)

btw,
konvo this week kan?
congrats for ur convo okeh :)
10:01 PM  
Blogger Mastakilla conteng...
aiyak..
salah anggap neh..

habaikan..habaikan..
10:04 PM  
Blogger 13may conteng...
wah wah wah :D
10:51 PM  
Blogger curseshadow conteng...
Sweetlah.. his mum dtg fetch u.. sangat sweet.. majlis lepas raya ke? lepas raya ramai orang kawin, tambah2 bulan 12 ramai orang kawen..ade 2 majlis nak book sy bulan 12 nanti.. Semoga perhubungan berkekalan ke akhir hayat.. :)
11:37 PM  
Blogger Napster conteng...
hye en kepada tunangnyer chika
saya syafrin
saya frust tahu bile chika menyatakan dia da bertunang dgn anda
ha ha ha
joke. :P

abis aku kene marah dgn chika lepas nih,alamak..
2:01 AM  
Anonymous Mohd Ismail conteng...
Kepada Tunang Chika,

Jaga Chika baik-baik...
3:07 AM  
Blogger Masy conteng...
oleh kerana ada warning, maka keghairahan utk mengusik2 chika termati secara otomatik hehehehe.

encik tunang dan tunangnya encik tunang iaitu chika, semoga epy2 ye ;)
8:33 AM  
Blogger Mr penyubiru conteng...
bunga² cinta sedang mekar mewangi..semoga berbahagia.lalala...
10:06 AM  
Blogger cemut conteng...
mcm menarik jee bcinta lepas btunang ;) waaaaaaaaaa.
11:11 AM  
Blogger CRAZY BEAUTIFUL88 conteng...
salam, lagu ni memang best, member sebelah akak tiap-tiap ari pasang tuh
12:05 PM  
Blogger cepotet conteng...
i love da song. sangat sangat gila sama lagu ini. :p

hmm.. adik, takde apa yang akak nak cakapkan just tahniah and i am happy for ya. ;)

take care dear and moga kekal ke akhir hayat.
12:54 PM  
Blogger sweethOneY conteng...
boleh saye soalsiasat anda lagi smpi ketiduran? =P
honestly sgt best dgr citer u..n happy for u taw (:

oh,btw chika..hr tu i ade ckp kat bf i,jmp nak kawen nnt je..dia pelik, nape tibe2 je =P

besarnya pengaruh chika..ekekekee
3:01 PM  
Anonymous size9 conteng...
Hmmm..
Hmmmmm..
Hmmmmmmm..

~anda sgt jahat tau~
7:43 PM  
Blogger Wiween @ Awin conteng...
beshnye bakal ibu mentua dtg amik chika. mmg seronok jika dpt mentua yg penyayang kan dik. Moga cinta adik & tunang sentiasa di bwh redha Ilahi.

p/s: nanti kawen kak ween mau kad wangi okeh! egegeggeg :p
7:48 PM  
Blogger zizou conteng...
gua nak offer diri jadi mak andam, boleh x
ahaks..
8:03 PM  
Blogger ajathajar conteng...
wahh..
dah beli cincin.
mesti x lama lagi kn.
jgn lupe jemput nnt =)
1:19 PM  
Blogger kHaLwAnIeY AiSyA conteng...
wahh akak..
sweet nyer..
ble nk tunjuk mr fiance kat kite seme ;p
9:14 PM  

Post a Comment

 


This is a personal weblog. Fully monitored by the owner. Before you proceed, please be informed that you are now under a DICTATOR rules.

"dictator" is generally used to describe a leader who holds and/or abuses an extraordinary amount of personal power, especially the power to make laws without effective restraint by a legislative assembly.
Source : Wikipedia.org

  Is your mental functioned well? Okay, proceed. And err... welcome.


 


 

THEWARDROBE

The Engagement

 



 

Klasik

www.flickr.com

Copyright Reserved
Created by : Chikadior  Date : 7 June 2008
"... the rest is still unwritten ..."