Name
Chika Chika Chika
Live In
KualaLumpur,Malaysia
  Date Of Birth
21 April 1986
  Education
Degree In Architecture, UKM
  Love
Colors
Shopping
CRV
Hyundai Coupe
Wise Peoples
Food
Graphics
  Loath
Cats / Animals
Homework
Kids
Alarm
Stupid Peoples

Chika's Twitter:


Youniverse Personality Test

Hit Counter
Hit Counter

Since 20 May 2005



Wednesday, August 27, 2008

woah

Assalamualaikum, blog.

Mem-bridal hari ini menghasilkan :
  1. Woaaa! Jauhnya perjalanan ke Shah Alam. Sangat sesak jalanraya. Membuatkan perjalanan menjadi bertambah panjang. Kakiku tunjuk perasaan, cramp. Hujan lebat mengganggu pemanduan. Cuaca terik menghalang bijik mata untuk terbeliak besar. Sepet lah sepanjang jalan.

  2. Wallauweh. Kebuluran terperangkap dalam jam. Tak dapat berbuka. Berbuka puasa hanya pada jam 9.30 malam. Aku neh bila lapar, akan menjadi garang. Naik angin mendadak. Nak marah. Nak bengang. Tapi tak tau marah siapa. Aku memang suka bengang secara aneh. Iaitu bengang yang tak berapa nak relevan. Haha. This is hina I tell you. Jangan buat perangai neh.

  3. Makkk! Aku langgar traffic light because Mr. Fiance said, "Nurul, keep right". Apalagi, teruslah turn right! And hell, traffic light was in red la hayyoh. Luckiky, nyawa terselamat. Kemudiannya, beberapa kali tragedi hampir merempuh kenderaan. Bukanlah dramatik sangat. Tapi boleh tahanlah buat jantungku like ... dag dig dug. Dan juga potong queue which is rude lah bukan. Tapi dah kebuluran, apa lagik patut buat selain daripada mengikut kata nafsu serakah.

  4. Waaaah! Wedding Photographer must be very rich la hayyoh! Sangat sangat kaya kalau macam neh la pulak ganas service dia. Tapi, berkahwin sekali seumur hidup. Tidak boleh berkahwin dua atau tiga, atau empat kali. Err.Warning.Err, sayang ... you dengar tak? kahwin SEKALI seumur hidup. Haaha. Dan photography and videography merupakan antara perkara paling PENTING dalam acara. Kenalah perfect. Again, photographer memang kaya raya dow! Aku jadik photographer kang. And again, terkejut monkey aku dengan service dia.


Kami sudah update lagi our plan. About the photo shot. And I'm happy about the latest idea. HAHA.Tak boleh cerita, sorry. Hehe. And suddenly, sewaktu berehat-rehat tadi ... aku pon terfikir. Wah. We will have 4 events! Nikah, Sanding at my place, sanding at his place and photoshoot. Aku pulak akan ada extra 1 event untuk majlis khatam Quran insyaallah. (see. 5 events sudah! Belum decide lagi about the malam berinai.Hoh. Banyaknya agenda ) Pasti sangat letih. Dan aku sebenarnya sangat risau. Aku takut kalau acara ni tak teratur. Aku runsing memikirkan aturcara. Sebab aku suka perkara yang perfect. Oh, bagaimanakah? And since Mr.Fiance insyaallah akan invest banyak untuk the video and the photography thingy, adalah menjadi satu tanggungjawap pihak aku untuk menyusun acara dengan sebaikbaiknya. Atau kami akan rugi. Oh oh oh. Aku sudah mula berasa risau. Okay. Ini kali pertama bukan, aku menyebutkan kerisauan tentang wedding. Sebab selama ni, aku tak berapa memikirkan sangat tentang acara. Ya Allah. Takutnya. Tapi at the same time, aku berasa sangat bersemangat! Sebab semakin dapat merasakan bahang perkahwinan. Haha.

Lagi-lagi setelah berjumpa photographer. Sangat lama punya discussion sampai berjam-jam. Melihatkan sikap professional beliau, dan sikap understanding jugak idea-idea dia, aku rasa lagilah energetic. Sebab aku rasa, boleh percayakan hasil kerja dia. So, I have to plan everything smoothly. Eh eh. Chika cuak.HAHAHHA.

Kami tengok macam-macam video tadi. The photographer showed us his previous works. Sebenarnya, tengok acara nikah adalah yang paling mengujakan. Meremang I tell you lagi-lagi semasa mendengar lelaki melafazkan akad. Gila touching dibuatnya. No wonder ramai yang gugur air mata. Mungkin aku pon samalah juga. HAHAHAH. Tapi seriously, memang satu acara yang menyentuh hati sampai menggoncang jiwa menyaksikan upacara akad nikah. Mungkin engkau tak setuju apa aku cakap selagi engkau tak at least, berada dalam posisi ke arah perkahwinan.

Erk. Entry ni sangat berciri wedding. HAHA. Cerita wedding kept running in my head, and I can't help it to stop. HAHA. Memang aku excited. Tapi mulai detik ini, aku dah mula rasa cuak.cemas, runsing, risau dan gementar. Steady chika, steady!




Dalil dari As-sunnah yang bermaksud:
"Wahai pemuda-pemuda, sesiapa yang mampu di antara kamu (mempunyai belanja serta keinginan) hendak berkahwin, hendaklah ia kahwin, kerana sesungguhnya perkahwinan itu akan memejamkan matanya (terhadap orang yang tidak halal dilihatnya) dan terkawal kehormatannya dan sesiapa yang tidak mampu berkahwin hendaklah ia berpuasa, bahawa puasa itu menjadi benteng". ( Riwayat Muslim )

Semoga Allah SWT memudahkan semuanya. Insyaallah.

Labels:

 

14 Congteng-conteng:

Blogger yOnnA conteng...
are u counting the days??
tell me when chika??!!
12:24 AM  
Blogger :: Cikgu Wiween :: conteng...
laa cian dia kul 9.30pm baru dpt bkk pose. kak ween pun kalo perut lapa mmg tibe2 jadik hangin satu mcm. tp tatau mau mrh sapa.bebel sendrik jek la.aagagag ;p

chika amik photographer di shah alam yek. ;) psl akad nikah tu..mmg sedih.kita yg tgk pun leh gugur air mata. masa abg kak ween nikah aritu pun tgk wife dia da meleleh. eehehe

semoga semuanya berjln lancar buat Chika. Insya'Allah ;)
1:03 AM  
Blogger ilovebudu conteng...
kerana puasa la aku tertinggal sejauh 10meter ,member aku yang tgh beli murtabak tepi jalan time jalan Jem tahun lepas...sapa suruh turun keta tepi jalan...harharhar
2:39 AM  
Blogger Mr PenyuBiru conteng...
orang tua kata dalam tempoh nie, dipanggil darah manis. so berhati² la yer.. tapi aku tak pasti ade kaitan ngan kecing manis atau tak.
3:15 AM  
Blogger Mastakilla conteng...
aiseh...ader dalil lah...
steady la chika...
sume aspek die tahu....
saspek sama chika!!!
8:02 AM  
Blogger azie conteng...
wah, kencang jiwa ya?ahaha

5 enents. 5 pasang bajulah kan?

selamat bershopping:)
11:11 AM  
Blogger cepotet conteng...
lewatnya berbuka. sian adik..

akak pun akan senang naik marah kalau lapar atau mengantuk. kompem ada yang kena ngap punya. huhuhu.

beshnya dah nak nikah. moga semuanya berjalan lancar. amin. :)
11:43 AM  
Blogger sweethOneY conteng...
chika! i yang bace pon trase meremang taw..ahaha
i rs mostly mmg women akan cry kot time akad nikah tu kan..pengalaman tgk org lain la, sendiri belum lagi ;p

ee..kte ade perangai buruk yang sama la
kalau i lapar, mmg cepat naik angin
sume nak marah
my frens ske sgt ejek i
dorang ckp takkan lupa ayat i ckp ni smpi bile2

"hunger can make my anger rise easily"

hahaha
12:28 PM  
Blogger yOnnA conteng...
chika,
time akad nikah mmg gila babeng syahdu la.
i tgk kawan i nikah,
i yang tersyahdu lebih :p
hee..
ye la..
u da la anak pompuan..
slama ni berkepit ngan mak ayh..
tetibe ade hubby lak yang akan jaga u.
sure la sedih :)
hee..

pilih photographer yang superb2.
i baru nk introduce one girl ni kat u. hehe..

every ppl nk wedding dia perfect! =)
2:20 PM  
Blogger curseshadow conteng...
uishh.. tak sabar tunggu hari bersejarah cik chika nih.. hehe
2:22 PM  
Blogger faisal conteng...
waaa, bestnye baca nih,hehe..rase turut berdebar2 je,haha..err photographer dari shah alam eh? emm,cam bleh agak tapi takmo buat spekulasi,hehe..sbb ada siap video tu:)

yup, ramai org kat luar masih fikir photogtapher ni cma sampingan je dlm majlis kahwin..maksudnya budget utk amik gambar tu skit je or tak fikir sgtpun..padahal mmg paling penting sbb akan tengok sampai tua..baru ckp rm500 dah haahh, mahalnye!!! padahal dia tak tengok lagi event yg sampai RM3000 perday dan tengok camne hasilnya..

cuma nasihat acai, kalau chika wat custom album tu pastikan ada sedara mara amik gambar skali,hehe..bukan pe, kalau buat custom tu biasa 2-3 bulan baru siap..ada member sampai 6 bulan baru siap,huhu..sbb ia tak macam dulu2 punye sticky album..takut baru seminggu kahwin sedara mara dah tanya nak tengok album kahwin,hehe..(byk photographer hadapi masalah ni)..bosan pengantin asyik telefon tanye album bila siap,haha..
6:09 PM  
Blogger zizou conteng...
haha, lu nak order gua x. gua bleh buat perembahan tomoi masa lu kawin nanti.
8:18 PM  
Blogger myadlan conteng...
rasanya chika ni akan kawen lps raya je agaknya. takkan kawen time bulan pose kot..

btw kenapakah perlu ditekankan kawen hanya SEKALI? ish3.. x tentu la zaman skrg ni mcm2 leh jadi.. tp arap la yg terbaik..
7:33 AM  
Blogger faeizah conteng...
wah...sure gempak majlis chika nie..
11:31 AM  

Post a Comment

 


This is a personal weblog. Fully monitored by the owner. Before you proceed, please be informed that you are now under a DICTATOR rules.

"dictator" is generally used to describe a leader who holds and/or abuses an extraordinary amount of personal power, especially the power to make laws without effective restraint by a legislative assembly.
Source : Wikipedia.org

  Is your mental functioned well? Okay, proceed. And err... welcome.


 


 

THEWARDROBE

The Engagement

 



 

Klasik

www.flickr.com

Copyright Reserved
Created by : Chikadior  Date : 7 June 2008
"... the rest is still unwritten ..."