Name
Chika Chika Chika
Live In
KualaLumpur,Malaysia
  Date Of Birth
21 April 1986
  Education
Degree In Architecture, UKM
  Love
Colors
Shopping
CRV
Hyundai Coupe
Wise Peoples
Food
Graphics
  Loath
Cats / Animals
Homework
Kids
Alarm
Stupid Peoples

Chika's Twitter:


Youniverse Personality Test

Hit Counter
Hit Counter

Since 20 May 2005



Thursday, June 23, 2005

Wahai, Sang Kementerian Pendidikan !

Tahu tak simpulan bahser lembut lidah?
Lidah bercabang?
Kelu lidah?
Belit lidah?
Jelir lidah?
Putus lidah? (ni bukan simpulan bahser la weih!)
Haa... Kaitan antara Kementerian Pendidikan Malaysia ngan Lidah ialah melalui simpulan bahser tersebut.Lidah bercabang! Tipu arr dia tuh. (dia?)
Tak baiklah Sang Kementerian ni menyeksa jiwa dan raga pelajar2 kat Malaysia ni.Kami ni dahla golongan bijak pandai.Amiklah hati kami ni sket. Ampu-ampulah kami ni sket.Belajarlah jaga hati kami.Ngess ngess... Apakah ertinya aku berbahser-basi camni? Aku cuma nak cakap... aku tertipu! Pelajar lain aku tak taulah mereka rasa tertipu atau tak.Tapi aku, dah frust menonggeng gigit-gigit jari sejak semalam.
Semakan hanya boleh dibuat bermula 24 Jun 2005
Memang lidah bercabang.Putar alam.Pemutar yang sekaligus membuatkan perasaan aku terputaq-putaq ketakutan.Keciwa.Aku bukan haper.Aku dah tak sanggup nak main teka-teki mengenai kehidupan aku pasni.Nak je aku tau skang jugak katner aku akan dicampakkan tuk sambung degree. Bantailah.. tomorrow tahu jugak.Tapi siaplah (sambil menyinseng lengan baju yg tersedia pendek).. klu esok dia tunda tarikh tu jadi 24 July 2005 pulak, mmg aku pakat bom kementerian tuh.Biar semua tak dapat masuk U! Ngan aku-aku skali meleleh air liur nak masuk U. Uhuhu...
Yazmin dah pi MMU rupanya buat engin.Apa punya Min lah.Yer yer je nak buat architecture.Pointer gempak-gempos.Tapi dia tak yakin ngan interview yg kitorang pegi sama-sama kat UTM tu.First time aku jd 99.9% pesimis. Aku tak yakin ada tempat aku kat UTM.And who cares la, dey! Tak sanggop aku nak dok Johor lagi.Cukoplah setahun terhumban kat bumi Tangkak yang tak tau hujung pangkal tu.Tapi glamer gak kat sana.Buat kata Yazmin, asalkan boleh berlakon dan glamer. Tak paham aku apa maksud dia boleh berlakon? Hurmm.. pelakon ke kitorang kat KMJ dulu?
Yang pasti, sampai sekarang aku tak tau apa perasaan tepat aku pada KMJ. Aku tak gembira kat sana.Aku jadi lampi selampi-lampinya.Sistem belajar aku jadi rosak.Performance aku dlm class sgt sgt slow.Ntah! Tapi aku rindu kat objek2 yg pernah aku jumpa kat sana.Termasuklah kemahsyuran dan kefemesan yg melimpah ruah. KikikiLala...
Baiklah ! Jari aku dah takmo dengar kata.Asyik picit huruf yg tak sepatutnya. Maknanya jari aku dah bosan nak main picit-picit pada petang yg mulia lagi berbahgia ini (mulia? = tidak). Seblom lah jari aku memberontak, baik aku SETOP!
chika sign out!
 

7 Congteng-conteng:

Anonymous Anaz conteng...
best la wei dok kat jb....lagi2 kat tmn universiti tuh. lagi masyuk, murah lak tu. jb tuh takde la sesak cam kat kl, & tak le tandus cam tangkak...ahaha
7:19 PM  
Anonymous eastmail conteng...
tangkak best..kain murah..byk hlai aku rembat kasi kat dia..

~KMJ lagi best..ayahaji lag best..

~sabo la chika ek?nama pun sang kementerian...
11:51 PM  
Anonymous fais conteng...
tuh r.. fais pon tensen.. nk check utk abg fais pon susah..
2:42 AM  
Blogger zakzak conteng...
Chika-chan, cuba la check through sms system ke ataupun cuba gi kat UTM.
saya cuba dah utk adik saya.
okay je keluar result.
btw, she'll be studying at UTM jek.hahaha dekat gila ngan rumah.5 minit naik motor!

all the best
3:18 PM  
Blogger Deanz conteng...
..ada satu lagi..Putar Lidah..kikikillaaaa
4:23 PM  
Anonymous Anonymous conteng...
What a great site
»
4:47 AM  
Anonymous Anonymous conteng...
Where did you find it? Interesting read Philippines scocial security system Porn movies free online Neurontin dysequilibrium requerimento para mudanca de nome transexual Britain bulk server user bulletin board email Fat ass facesitting clips free
12:06 PM  

Post a Comment

 


This is a personal weblog. Fully monitored by the owner. Before you proceed, please be informed that you are now under a DICTATOR rules.

"dictator" is generally used to describe a leader who holds and/or abuses an extraordinary amount of personal power, especially the power to make laws without effective restraint by a legislative assembly.
Source : Wikipedia.org

  Is your mental functioned well? Okay, proceed. And err... welcome.


 


 

THEWARDROBE

The Engagement

 



 

Klasik

www.flickr.com

Copyright Reserved
Created by : Chikadior  Date : 7 June 2008
"... the rest is still unwritten ..."