Name
Chika Chika Chika
Live In
KualaLumpur,Malaysia
  Date Of Birth
21 April 1986
  Education
Degree In Architecture, UKM
  Love
Colors
Shopping
CRV
Hyundai Coupe
Wise Peoples
Food
Graphics
  Loath
Cats / Animals
Homework
Kids
Alarm
Stupid Peoples

Chika's Twitter:


Youniverse Personality Test

Hit Counter
Hit Counter

Since 20 May 2005



Sunday, August 28, 2005

Pujaanku...

Andaikan malam tiada penah kan berakhir
Setiap ku bersamamu mungkin tak berujung
Betapa rindu ini tak pernah mati
Kekasih hatiku hanyalah engkau
Saat mulut manismu memanggil namaku
Hatiku pun bergetar bagai terserang rindu
Betapa aku menyanjungi dirimu
Buta mata dan hati untuk yang lain
Memetik gitar menyanyi syair yang tulus
Persembahan kalbuku
Nantikan dikau ditidur lelapku
Pujaanku...
Burung berkicau tanda setia pada pagi
Ku dengan engkau tak bisa dipisahkan lagi
Jantungku kau mintapun kan ku berikan
Betapa dalamnya cinta untukmu
"Betapa rindu ini tak pernah mati"
Ada rindu yg senang je mati.Ada yang tak mati-mati tapi boleh mematikan hati kita sendiri.Boleh bunuh rindu tak? Atau kita terbunuh dek rindu? *diam dan berfikir*
P . u . j . a . a . n . k . u .
Athirah, Diba dan Haizum
tra_nrl.jpgJumpa jugak ngan kawan yg freaky fun tu smlm kat Burger King dpn LRT masjid Jamek.Dia mai ngan rumet dia dari Sawarak yg tak penah aku kenali.Tapi cam mesraaa ja.Sgt ngam dan sporting jugak Si Diba tu.Kami pon bergumbira melaborkan ringgit malaysia dalam arena 'membeli-belah sakan'. Fuh, ramai btol manusia kat Sogo.Meleleh air liur aku tgk baju-baju kat situ.Sib baik tak ilang pertimbangan.Kalau tak...kering kontang ringgit malaysia yg ada dalam purse.
Diba budak Sawarak.Teringin nak jejalan kat Masjid India tu.Aku bawaklah dorang kat situ.Eh, aku bawak ke?Bukan aku bawak..Athirah yg bawak sbb aku ni nama je naturally Kuala Lumpurian tapi ngak ngerti apa-apa hal ehwalnya jalan.Ngekor je orang.Tu aku tau la.
Sampai kat Cempaka, aku terus lari laju-laju (manader laju) tuk panjat tangga nak naik train cepat2.Sian Thirah tunggu aku lama.Tup-tup ada encik ni mai kat aku nak blanjer ais krem.Yg aku tak tahan tu, dia konfiden bukan main lagi yg aku ni nak la kunun makan ais krem tu.Terus ja order dua ais krim.Aku terus cabut.Tetiba dia jerit kuat-kuat sampai org kat situ sumer pandang aku sambil gelak-gelak.
"Cancel lah, bang!Amik satu je! Orang tu sombong sgt.Orang nak belanja, jual mahal!," bajet aku goncang la ngan jeritan dia tu.Tapi mmg aku gelak gak sbb kelakar.Selamba mak minah dia je nak ajak aku makan ais krem. Isshkk.. seriau aku.
Naik tanduk dua cam biasa.
Aku kan kepala gila sket.Tak sah kalau otak aku ni tak kuarkan idea-idea gila yg bernas tuk dijadikan permainan penghibur hati.Kali ni aku ajak budak dua tu main-main kat area menjual barangan pakaian KHAS WANITA.Ekekeke.. malu lak aku nak sebot.Tapi bukan dosa pon aku ajak dorang berkeliaran kat situ.Tak de lagi main-main kat kedai mainan.Idea aku sudah UP! Hasilnya....

Image hosted by Photobucket.com

Pink ada, biru ada, macam-macam ada...

Image hosted by Photobucket.com

berlatar belakangkan pakaian KHAS wanita.

Image hosted by Photobucket.com

Pilih-pilih...!

What do you say? ^_* nakal tak? Nak rasa camner jadik nakal dan gila, meh la join aku.Sesungguhnya it's naturally me.


Image hosted by Photobucket.com

Atas ni gambar ptg tadi.Athirah dtg umah ngan Diba.Kagum aku ngan dia ni.Masih ingat selok-belok dtg umah aku sendiri dari Subang.Tu pon kejap je dia dtg sbb terus nak ke Bandar Tasek Selatan.Mak dia tunggu kat sana.

Terlerai rindu...Ngeh ngeh...

Crit Session
Akhirnya projek pertama aku dah berjaya.Bukan berjaya sbb projek tu terbina menepati kehendak lecturer, tapi berjaya gak disiapkan dan berjaya aku present.Nanti cerita panjang.

Image hosted by Photobucket.com

bukan senang tgk aku pakai baju kurung pi klas. Uhuhu... Takut tol nak mengalaminya.Nak mempersembahkan hasil keje kat lecturer bukan calang-calang punya gigil.Dan lagi.... (bersambung...)

Pusing Pahang
Jumaat tu pi rayau kat Pahang ngan family.Aku tak rasa sgt mood berjalan sbb aku lebih terarah melayan mata aku yg blues semacam.Sampaikan time abah berenti kat kolam air panas pon aku leh membuta ngan lenanya dalam kete.Mahunya tak, demi projek, seminggu tak tido.Ada sehari tu balik dari fakulti kul 6 pagi, then terus sambung ke kelas pagi tu jugak.Pakat rasa nak tido berdiri time klas.

Image hosted by Photobucket.com

ekal buat aksi terkejot.sejak bila aku ni seorang yg pendek? wakakak...

Image hosted by Photobucket.com

ekal wajah pelik

Image hosted by Photobucket.com

ziruL...lihatlah mukaku dari tepi!

Image hosted by Photobucket.com

Ijat...encik serba tau yg bersikap keanak-anakkan tanpa sempadan lagi.

Pujaanku Lagi

Kadang-kadang aku rasa tersudut kat satu cerok yg sgt sempit sedangkan sebenarnya aku kat tgh2 dataran yg sgt luas.Everytime aku pergi kat situ, aku terimbas balik semua cerita-cerita lama.Cerita yg tak ada episod akhir. Aku harap sgt satu hari ada episod akhir untuk cerita ni.Mungkin sbb terlalu memujai...

betapa rindu ini tak pernah mati.

 

4 Congteng-conteng:

Blogger NaSh conteng...
eeeiii.. gambo khas tu pun nak di snap..
6:49 AM  
Anonymous Anonymous conteng...
jeles err?

-nuruL-
11:49 AM  
Anonymous Anonymous conteng...
This is very interesting site... Peugeot 307 s5 door hp 3150 ink cartridges How is blood pressure measured jeep dealer cooking schools funny adult video Seminars on credit scores financial advisor homes Fluoxetine binds to receptors Instructions for using viagra Asbestos attorney cancer mesothelioma lawsuit law11
2:19 AM  
Anonymous Anonymous conteng...
buy tramadol online without a prescription tramadol hcl dogs - tramadol hcl capsules 50mg
6:36 PM  

Post a Comment

 


This is a personal weblog. Fully monitored by the owner. Before you proceed, please be informed that you are now under a DICTATOR rules.

"dictator" is generally used to describe a leader who holds and/or abuses an extraordinary amount of personal power, especially the power to make laws without effective restraint by a legislative assembly.
Source : Wikipedia.org

  Is your mental functioned well? Okay, proceed. And err... welcome.


 


 

THEWARDROBE

The Engagement

 



 

Klasik

www.flickr.com

Copyright Reserved
Created by : Chikadior  Date : 7 June 2008
"... the rest is still unwritten ..."