Name
Chika Chika Chika
Live In
KualaLumpur,Malaysia
  Date Of Birth
21 April 1986
  Education
Degree In Architecture, UKM
  Love
Colors
Shopping
CRV
Hyundai Coupe
Wise Peoples
Food
Graphics
  Loath
Cats / Animals
Homework
Kids
Alarm
Stupid Peoples

Chika's Twitter:


Youniverse Personality Test

Hit Counter
Hit Counter

Since 20 May 2005



Saturday, December 31, 2005

Selamat tinggal tahun EMOSI


Selamat tinggal 2005....
Selamat datang 2006...
Selamat Tahun Baru Buat Semua.




Azam?
Tiada.



Kenapa?
Sebab aku tak memerlukan muzium koleksi azam lagi.
Aku sedih mau tgk azam-azam aku gugur mcm daun kering kena ribut.
Ingat pepatah Melayu?
Sikit2 lama2 jadi bukit...
Maaf, azam-azam tahun baru!
Aku tak memperuntukkan ruang untuk menyimpan 'bukit azam' tahun ni.
Sbb... aku miskin kebolehan!
Aku tak mampu berazam.
Tgk lah tahun depan...!
Kalau2 ada usahawan mau beli koleksi azam aku,
dan kalau-kalau azam-azam aku yg sgt byk ni boleh dijual..
mungkin aku akan berazam kembali...



Ah!
Setiap hari adalah azam baru.
Tahun baru bukan pemula kisah.
Bukan!
Tahun baru hanya sekadar perubahan angka pada kalender.
Mau berazam?
Baik buat azam maal-hijrah nanti..
Lebih berkat mungkin
*amin*
 

39 Congteng-conteng:

Blogger Adian conteng...
yeah! 1st komen utk 1st entry tahun ni! position best nih! hehe.. k, hepi new year pada kamu dan semua geng archi. tq utk one unforgettable year (or one sem - half year). smoga 2006 dan mendatang sampai abis grad, semuanya masih utuh. amin.
2:22 AM  
Blogger ChikaDior conteng...
adian... tu petanda baik tu.Dah dpt ranking teratas sempena tahun baru, Huhuhu....tadaa! ahaha... insyaallah... semuanya akan makin utuh antara kita sumer. Aku nak 2006 ni baik2 ajer semuanya... without tears....
2:27 AM  
Blogger eastmail conteng...
tak jadi yang first pon,jadi yang terawal dari nash pon da ok.heh!
(ade la plak lawan lumba sape cepat komen..untung ko beylo..)
2:55 AM  
Blogger ChikaDior conteng...
Huwaa...skali lagi nama Beylo diuatamkan drp nama Tuan Beylo nih.. *tak aci!Tak aci!*

ahahah... syabas East. Kat sini byk manusia gila kuasa.Nk jd no 1 je keje. AAHAHAH
3:03 AM  
Blogger Siti Aisyah conteng...
Selamat Tahun Baru 2006. Masa meninggalkan banyak memori dalam hidup kita, kan? Anyway, tahun baru tanpa kesedihan/air mata - tears - is something yang tak mungkin berlaku. Is it a new year resolution? Ia kedengaran macam azam baru bila Sya baca. Tak ada azam pun tak mengapa, goals akak yang tertayang di tepi itu lebih baik untuk dicapai. Dan ya, azam baru sepatutnya dibuat setiap hari! Semoga hidup tahun baru ini bawa cahaya untuk akak dan mereka di sekeliling. Ganbatte!!!
8:23 AM  
Blogger MaXve|St conteng...
Askm...Ucapan Selamat Tahun Baru utk awk..Ini ungkapan sbg peringatan bhw kita dah masuk tahun baru..tak bemaksud kita perlu meraikannya..kan..?umat Islam sambut awal Muharram sbg tahun baru dalam Islam..tp sbg manusia,kita terikat dgn alam sejagat..bak kata pepatah,dimana bumi berpijak,disitu langit dijunjung..So tahun baru ni,tingkatkan usaha utk lebih baik dari tahun2 yg lepas..
12:47 PM  
Anonymous faRa-D conteng...
hoLa hoLA!!! seLaMat taHun baRu!!!
yerr....thank u bangat sama sume experience yg kite went through sPjg kiTe knAL maSa 2005...siRiuSLy... iT waS fUN....taK kiRa la...dR siTuasI yg memecAhkan peRot...saMpai La siTuasi2 yg peNoh eMosi!!

biArkaN seMaLaM iTu jAdi ceRita
biaRkaN hAri iNi jaDi rEaLiti
dan biaRkaN eSok itU sAtu misTeRi yG bAkaL diaLami...

maY 2006 bE thE "oBseRvaTion-pLatfOrm" fOr aNothEr beAutiFuL cHapter iN our LiVEs....

muAhh!!!~
2:59 PM  
Blogger Adian conteng...
waa sampai ati ko kate aku gile kuase nurul... isk isk. bukan ku pinta utk menjadi pengkomen pertama... bukan ku pinta lahir ke dunia... bukan ku pinta, cac.. (eh x) begini...
3:38 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
Sya ... thanks sya.kak nurul pon harap sgt tahon ni jadi lebih baik.Bukan dua kali lebih baik...tapi seploh kali lebih bermakna dr tahon2 dulu....


Maxveist ... samat tahon baru. Insyaallah... 2006 akan lebih menarek dr tahon2 yg lalu.


Fara ... sgt suka kata2 kamu. Yeah... "biarkan Observation Platform tu menjadi menara tinjau utk kita semua tinjau2 peluang kejayaan kita disamping menikmati view kehidupan yg sgt dramatik.... love u infinity...

adian.. ko pe hal nk mulakan tahon baru ngan layu2 syahdu ni.Baik nyanyi lagu 'Pak Mamat'.. ahaha..
5:48 PM  
Anonymous Aash conteng...
xpe la xde azam pun, asalkan tetap ada semangat utk jadi yang lebih baik, kan.
7:41 PM  
Anonymous fara-D conteng...
pak mamat ade rambot...e ya e ya oooo!!
rambutnya pakai sunsilk...e ya e ya ooo!!!
hehehe....
8:41 PM  
Blogger NaSh conteng...
adakah nama aku ni mmg antara senarai top pengoment kat sini? bangga nyer!!!

aku saje je lambat2.. bg peluang org gila kuasa.. MIAHAHAHHAA!!
9:04 PM  
Blogger aiyeza conteng...
Hepi New Year..isk..kite penah kisah sambut ke tahun baru nieh sangat??tak pernah kan??okeh..hope no tears too for u and me!!muahhh..miss u!!tahun 2005 banyak edisi projek kan?kan?
mana la dapat lagu pak mamat nieh??
9:10 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
Aash ... semangat nk jd lebih baik tu ialah semnagat setiap 20 saat sy. Tapi kdg2 menjadi, kdg2 cam habuk terbang2 tapi tak nampak...

Fara ... Pak mamat ada rambot...iya..iya..ooo... rambotnya macam Puteri... iya..iya ..ooo.. =))

Nash ... mmg ko antara peng-komen handalan kat sini...

weh korang! tgk tu Nash ni kata korang gila kuasa!!! tgk dia! Tgk dia!!!

Aiza ... epi new year. all the best. Enjoy la 2006 ni k.
10:00 PM  
Blogger NaSh conteng...
hahahaha.. aku tau.. korang cemburu dgn takhta aku sbgai pengoment nombor 1 di sini..

miahahahha!!
11:13 PM  
Blogger ChikaDior conteng...
tak ada siapa cemburu nashh... aku tak cemburu! ahahaha... dorang aku tak taw la. :p. tapi aku slalu hantar komen 1st kat blog ko, aku tak heran pon. Org yg hebat biasanya cool... just like me. AHAHAHA... *pasan!*
12:51 AM  
Blogger Jeego conteng...
Hai, saya suka membaca blog untuk menambah ilmu dan maklumat. Setiap hari sekurang-kurangnya saya lawat 20 blog. Blog anda adalah antara yang paling menarik untuk hari ni. Keep up the good work!

Terlanjur saya di sini, tahukah anda tips cara malas jadi kaya. Sistem Menjana Wang Secara Automatik. RM200,000 dalam masa 35 hari dengan modal hanya RM10! Ini baru REAL!. Peluang dan tips cara malas jadi kaya di sini.
1:07 PM  
Blogger Rockerz conteng...
Hai, Anda mempunyai blog yang hebat! Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website peluang perniagaan di rumah. Peluang peluang perniagaan di rumah di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)
10:21 AM  
Blogger Jeego conteng...
Hai, Anda mempunyai blog yang hebat! Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website kaya dengan cepat. Peluang kaya dengan cepat di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)
1:42 PM  
Blogger Jeego conteng...
Hai, Anda mempunyai blog yang hebat! Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada tipskaya dengan cepat. Banyak tips kaya dengan cepat di sini.
11:50 AM  
Blogger Rockerz conteng...
Hai, Anda mempunyai blog yang hebat! Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website kaya dengan cepat. Peluang kaya dengan cepat di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)
8:17 PM  
Blogger Rockerz conteng...
Hai, saya suka membaca blog untuk menambah ilmu dan maklumat. Setiap hari sekurang-kurangnya saya lawat 20 blog. Blog anda adalah antara yang paling menarik untuk hari ni. Keep up the good work!

Terlanjur saya di sini, tahukah anda apa yang TERHANGAT DI MALAYSIA. Sistem Menjana Wang Secara Automatik. Cuma bayar RM50 sekali seumur hidup dan lihat wang akan mencurah-curah ke akaun bank anda sampai bila-bila. Peluang jana wang automatik di sini.
4:39 AM  
Blogger Karl Hiunzm conteng...
Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website cara mudah buat wang. Peluang cara mudah buat wang di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)
9:39 AM  
Blogger Jeego conteng...
Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website kerja dari rumah. Peluang kerja dari rumah di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)
2:58 AM  
Blogger Karl Hiunzm conteng...
Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website kerja dari rumah. Peluang kerja dari rumah di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)
12:27 AM  
Blogger Karl Hiunzm conteng...
Hai, saya suka membaca blog untuk menambah ilmu dan maklumat. Setiap hari sekurang-kurangnya saya lawat 20 blog. Blog anda adalah antara yang paling menarik untuk hari ni. Keep up the good work!

Terlanjur saya di sini, tahukah anda apa yang TERHANGAT DI MALAYSIA. Sistem Menjana Wang Secara Automatik. Cuma bayar RM50 sekali seumur hidup dan lihat wang akan mencurah-curah ke akaun bank anda sampai bila-bila. Peluang peluang perniagaan di rumah di sini.
5:27 AM  
Blogger Khairul Nizam Zainon conteng...
Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website kaya dengan cepat. Peluang kaya dengan cepat di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)
1:42 AM  
Blogger Karl Hiunzm conteng...
Hai, Anda mempunyai blog yang hebat! Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website cara mudah buat wang. Peluang cara mudah buat wang di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)
12:15 AM  
Blogger Karl Hiunzm conteng...
Hai, saya suka membaca blog untuk menambah ilmu dan maklumat. Setiap hari sekurang-kurangnya saya lawat 20 blog. Blog anda adalah antara yang paling menarik untuk hari ni. Keep up the good work!

Terlanjur saya di sini, tahukah anda apa yang BOLEH MENJADIKAN ANDA KAYA. Sistem Menjana Wang Secara Automatik. Pendaftaran Percuma. Peluang jana wang automatik di sini.
6:05 AM  
Blogger Khairul Nizam Zainon conteng...
Hai, Anda mempunyai blog yang hebat! Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website kerja dari rumah. Peluang kerja dari rumah di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)
4:43 AM  
Blogger Jeego conteng...
Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website peluang perniagaan di rumah. Peluang peluang perniagaan di rumah di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)
7:16 AM  
Blogger Rockerz conteng...
Hai, Anda mempunyai blog yang hebat! Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website kerja dari rumah. Peluang kerja dari rumah di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)
1:12 AM  
Blogger Rockerz conteng...
Hai, Anda mempunyai blog yang hebat! Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website jana wang automatik. Peluang jana wang automatik di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)
6:54 AM  
Blogger Karl Hiunzm conteng...
Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website jana wang automatik. Peluang jana wang automatik di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)
12:34 AM  
Blogger Jeego conteng...
Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website kaya dengan cepat. Peluang kaya dengan cepat di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)
6:38 AM  
Blogger Rockerz conteng...
Hai, Anda mempunyai blog yang hebat! Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website peluang perniagaan di rumah. Peluang peluang perniagaan di rumah di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)
5:29 AM  
Blogger Karl Hiunzm conteng...
Hai, Di antara banyak blog yang saya lawati hari ini, blog anda antara yang hebat. Saya akan bookmark blog anda!

Saya ada website kerja dari rumah. Peluang kerja dari rumah di sini.

Lawatilah website saya bila ada masa lapang :-)
3:09 PM  
Anonymous Anonymous conteng...
Where did you find it? Interesting read Stax weight loss pills adipex 20diet 20pills Navy cargo snowboard pants Adipex+cheap Ultimate popup blocker and system clean code crack how can i get adipex in florida freezers eisheilig
4:15 PM  
Anonymous Anonymous conteng...
Definitely believe that which you said. Your favorite reason appeared
to be on the net the simplest thing to be aware of.
I say to you, I definitely get irked while people think about worries that they plainly don't know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

Also visit my webpage :: bancuri cu moldovence
10:48 AM  

Post a Comment

 


This is a personal weblog. Fully monitored by the owner. Before you proceed, please be informed that you are now under a DICTATOR rules.

"dictator" is generally used to describe a leader who holds and/or abuses an extraordinary amount of personal power, especially the power to make laws without effective restraint by a legislative assembly.
Source : Wikipedia.org

  Is your mental functioned well? Okay, proceed. And err... welcome.


 


 

THEWARDROBE

The Engagement

 



 

Klasik

www.flickr.com

Copyright Reserved
Created by : Chikadior  Date : 7 June 2008
"... the rest is still unwritten ..."