Name
Chika Chika Chika
Live In
KualaLumpur,Malaysia
  Date Of Birth
21 April 1986
  Education
Degree In Architecture, UKM
  Love
Colors
Shopping
CRV
Hyundai Coupe
Wise Peoples
Food
Graphics
  Loath
Cats / Animals
Homework
Kids
Alarm
Stupid Peoples

Chika's Twitter:


Youniverse Personality Test

Hit Counter
Hit Counter

Since 20 May 2005



Saturday, February 24, 2007

terbiasa bersama.

saya macam letih lah dengan contengan kedewasaan.
sbb.. saya rasa 'histeria' menjadi orang dewasa. Tapi saya ingin sbb saya memang perlu menjadi orang dewasa yang sebenar. *oyya... saya sangat sarcastic kan? mentang-mentang ingin berlagak menjadi dewasa, saya mula berbahasakan diri sebagai 'SAYA'* errrk... :-s


Ok, split identity!


Hari ini :
  • Bangun pagi makan roti canai sardin. Aku bukan 'hantu' roti canai sebenarnya. Lagi-lagi kuah dhal. Yucks! Mmg langsung aku tak jamah. Tapi roti sardin aku suka jugakla. Dan breakfast roti canai sardin pagi tadi... membuatkan aku sedikit kesal mengenang pergaduhan dan masam muka antara aku dan kekasih minggu lepas. Ngam-ngam la seblom masing2 balik bercuti CNY ni, aku pon carik pasal. Marah2 bagai sbb si kekasih tak dapat bawak pi mkn roti canai. Sbbnya, dia dah janji ngan member dia nak balik hometown pagi tu. Dia cuma sempat temankan aku breakfast kat cafe sahaja. Cis cis cis! Apa punya aku lah. Saja je tarik muka empat belas. Last2 aku sedih sendiri sbb buat dia begitu. And his last word sgt la melankolik "everytime nak balik cuti, mesti mcm ni. aih..." Dan aku? Terus tarik muka muka belas. *buduh okay perbuatan ini*
  • Lepas ayahanda balik sembahyang, kami ronda-ronda ke Ikea. Sangat letih.
  • Malam... habiskan waktu mendownload lagu dan berkaroke bersama adek-beradek.

  • Bernafas dan menghidu udara seperti biasa. Hiarghht! Aktiviti harian aku kosong sebenarnya. Tapi waktu bersama keluarga yang membuatkan hari-hari menjadi sgt berkualiti. *yer, aku mmg hebat susun ayat tatabahasa!*

And by the way.. sbg tanda penyesalan dan rasa kesal juga bersalah aku atas perbuatan melampau aku kepada kekasih sejak kebelakangan ini (yes, i know kita selalu gadoh-gadoh ubi) ... jadi... aku ingin luahkan terima kasih kepadanya kerna...

  • bawak saya jalan-jalan ke merata tempat sampai naik muak dibuatnya
  • belikan saya bracelet yang funky itu (eventhough i know its totally not ur taste. But THAT IS my taste wo!)
  • hadiah purse ROXY yang lama saya idam-idamkan. (its okay about the GUESS thing yg tak kesampaian bcoz ROXY is better)
  • hadiahkan saya t-shirt RADIOACTIVE masa trip ke JB last time.
  • Thanx jugak sbb invest some dolar masa kat Singapore demi mencapaikan cita-cita saya membeli perfume Gucci itu
  • Sanggop korbankan one of the souvenir ( yang dia beli utk kwn dia) kepada saya kerna kasihankan saya yang frust menonggeng sbb barang saya tercicir kat Singapore.
  • And of course la BIG THANKS utk dinner kat Secret Recipe last 14th Feb. Makan besar! Saya suka!!!
  • juga terima kasih tak terhingga sbb sentiasa update nota-nota kuliah kat laptop saya. Muahahaha.... enak sungguh rasanya.
  • I was impressed about... my assignment is his assignment. and his assignment is his assignment. No no! He helped me a lot. Kasihan... sejak bersama saya, kehidupannya jadi 'ganda dua'. *tapi dia garanglah dalam hal-hal assignment and class. takotttt! kecut! ketaq kat dia!*
  • Dan jutaan penghargaan kerna menjadi PA saya yang disayangi. Tolong print setiap kali assignment saya, tolong hantarkan ke lecturer, tolong photostat semua nota, tolong online kan untuk saya untuk buat semua pengesahan, dan terakhir ni... terpaksa risau-risau pasal praktikal saya. (juga menghabiskan resume yg saya buat separuh jalan :p) Sedang saya... masih enak goyang kaki tak hingat apa-apa dah kecuali cuti. *dia juga garang tentang ini. sekali kena tengking, memang mati aku diam terusssss.... hahaha*

Aih. Kesal dengan perbuatan sendiri.

Ah, hari-hari pon kesal.
Ada je benda nak dikesalkan.
Baik pergi tido.
Pasti tak menyesal.


1, 2, 3.... tido!
 

10 Congteng-conteng:

Anonymous ast3yangbaik conteng...
life can be cruel.. life can be joyous.. its up to us to choose our own path :).. there will be no time without arguements and there will be no time without happiness.. and within both time.. there will always be someone who is willing to share both ur happiness and sadness..
eventho he may not look like he care/like what u'd ask..
dont keep to much regret about life/love.. it wouldn't even have an end..

(ayat xde kene mengene)
12:38 AM  
Blogger faisal conteng...
kekadang, gaduh2 camnilahh yg buat hubungan tu lebih erat~hiks..*memandai je aku*.. waa, teringat dolu2 mase blaja ngan dia..tapi tu sume tinggal kenangan je*sigh...
8:10 AM  
Blogger Nyetok conteng...
mak aihhhh neh kekaseh ke hamba abdi abda neh. Takott akuuu
5:21 PM  
Blogger Masy conteng...
hoh baeknye ati sang kekas ittew!~
9:07 AM  
Blogger lindosh conteng...
pergh.. beshnya dapat kekasih macam ituk ngeh ngeh
11:59 AM  
Anonymous Aash conteng...
hai cik arkitek.

mungkin sedari boleh gunakan perkataan sesal bagi menggantikan perkataan kesal.
4:45 PM  
Blogger wan conteng...
hayatilah saat2 indah ini.. :)
11:07 PM  
Anonymous lila conteng...
bertuah la awk!
tapi kan, slalu nyesal then buat lagik!~
nakal nih :)
10:47 AM  
Anonymous kel@mbu conteng...
x perlu jd org lain..
jd saja diri kamu..
11:07 PM  
Anonymous cuya conteng...
bertuahnyer dia....dapat kekasih yang sanggup buat apa saja...kekasih yg selalu ambil berat tentang study dia....semoga kamu berbahagia hendaknya...
10:22 AM  

Post a Comment

 


This is a personal weblog. Fully monitored by the owner. Before you proceed, please be informed that you are now under a DICTATOR rules.

"dictator" is generally used to describe a leader who holds and/or abuses an extraordinary amount of personal power, especially the power to make laws without effective restraint by a legislative assembly.
Source : Wikipedia.org

  Is your mental functioned well? Okay, proceed. And err... welcome.


 


 

THEWARDROBE

The Engagement

 



 

Klasik

www.flickr.com

Copyright Reserved
Created by : Chikadior  Date : 7 June 2008
"... the rest is still unwritten ..."