Name
Chika Chika Chika
Live In
KualaLumpur,Malaysia
  Date Of Birth
21 April 1986
  Education
Degree In Architecture, UKM
  Love
Colors
Shopping
CRV
Hyundai Coupe
Wise Peoples
Food
Graphics
  Loath
Cats / Animals
Homework
Kids
Alarm
Stupid Peoples

Chika's Twitter:


Youniverse Personality Test

Hit Counter
Hit Counter

Since 20 May 2005



Tuesday, October 09, 2007

Tak Ada LIFE

tidur bawah meja.
Corrugated board jadi katil,
sleeping bag jadi selimut.
Tidur satu jam dikira melampau.
Tidur 5 minit, memang bijaksana.
Laptop macam nak meletop.
Kalau sekali dia meletop, memang aku pergi terjun tasik depan fakulti ni.
Semua orang dalam studio ni dah macam zombi sakit jiwa.
Aku juga.
Sekarang aku jadi makin blank. Why architecture? Why? Kenapa kena buat keje sampai rasa nak mati. Boleh terbunuh kena serangan stress. Dua minggu hilang kehidupan. Dua minggu duduk bertungkus lumus dalam studio ni. Dua minggu tidur bawah meja. Dua minggu tidur atas keyboard. Dua minggu jiwa rasa overload tapi tak mampu nak buat apa-apa kecuali teruskan kehidupan yang hidup segan mati tak mahu ni.
Why architecture?
Apa sumpahan keramat yg menyebabkan architecture life jadi begitu. No matter where you are, as long as you join architecture, you experience this as well. Sangat menyesakkan jiwa. Aku sangat tak larat. Sekarang jam 5.13 pagi. Punggung aku dah sangat kebas duduk tak bangun-bangun. Jari aku dah tinggal masa je nak putus. Bijik mata rasa nak tersembul keluar.
Bukan aku seorang.
Teman-teman juga.
Mereka juga tidur bawah meja. Ada yang tidur tepi meja, tengah-tengah studio, atas meja, atas kerusi, dalam surau. Pendek kata, kami boleh tidur kat mana-mana je. Termasuklah tidur duduk di kedai mamak sementara menunggu pesanan bersahur sampai. Sampai mengunyah, tidur-tidur ayam.
Yer! Aku nak tidur sahaja. Kalau engkau nak tawarkan aku baucer beli belah RM3000 pon, aku tak mahu. Piliha utama aku adalah TIDUR. Kedua, nak pulang ke pangkuan keluarga untuk menyambut lebaran.
Sabar Nurul.
Two days je lagi.
Khamis submission.
Petang Khamis, mungkin aku mati.

Labels:

 

7 Congteng-conteng:

Anonymous irwansyah conteng...
Masa belajar jer macam tuh.. Standardlah architecture.. Design "masa" dia dah ditetapkan sedemekian rupa. Dulu saya pun bukan setakat tidur bawah meja ajer tapi serbuk nescafe pun telan hidup-2 sebab nak tahan ngantuk.

Esok-2 kalau dah kerja takder ler sibuk giler baban sampai macam tuh sekali. Di alam pekerjaan nanti bahagian drawing draughtman siapkan. Kalau nak air, teawoman bawakkan. Dia jadi macam tuh sebab dari A to Z semua kita, sehingga nak mengasah pensil pun kita kena gerudi sendiri.

Bersabarlah dulu.. Nanti dia akan menjadi kenangan manis biler sudah bekerja kelak.
9:21 AM  
Blogger fara-D conteng...
hukhuk.walopon aku 'bercuti' sem ini, but i miss dat kind of life.haisy. u know, mmg kadang2 rs nak mampos je architecture life camtu, tp ...wat to do...i still think that's the beauty of architectural students' life. cheer up, darl!

samat ari raya! XD
7:57 PM  
Blogger lindosh conteng...
selamat hari raya pada chika yg comel..
9:24 PM  
Blogger Nashrex conteng...
tp syukur. nak mati2 pun.. ttp sempat nak berblogging. haha
10:59 PM  
Anonymous JviperS2 conteng...
Aduh..terasa kesian bila baca blog u..
Hang in there, it's not long til all this is juz a sweet memory.. ;)
12:17 AM  
Blogger kemat conteng...
SALAM AIDIL FITRI. MAAF ZAHIR BATIN
2:03 PM  
Anonymous Anonymous conteng...
saba sis..lex2..life as a student mmg gitu...hiyah2!..
btw selamat menyambut hari raye...=p

-sYaRa GreeNevo-
8:36 PM  

Post a Comment

 


This is a personal weblog. Fully monitored by the owner. Before you proceed, please be informed that you are now under a DICTATOR rules.

"dictator" is generally used to describe a leader who holds and/or abuses an extraordinary amount of personal power, especially the power to make laws without effective restraint by a legislative assembly.
Source : Wikipedia.org

  Is your mental functioned well? Okay, proceed. And err... welcome.


 


 

THEWARDROBE

The Engagement

 



 

Klasik

www.flickr.com

Copyright Reserved
Created by : Chikadior  Date : 7 June 2008
"... the rest is still unwritten ..."