Name
Chika Chika Chika
Live In
KualaLumpur,Malaysia
  Date Of Birth
21 April 1986
  Education
Degree In Architecture, UKM
  Love
Colors
Shopping
CRV
Hyundai Coupe
Wise Peoples
Food
Graphics
  Loath
Cats / Animals
Homework
Kids
Alarm
Stupid Peoples

Chika's Twitter:


Youniverse Personality Test

Hit Counter
Hit Counter

Since 20 May 2005



Thursday, September 04, 2008

Constant X ( Pemalar X )

Hari ini aku sangat sombong terhadap nasik. I produced hissing sounds to nasik. (for example ha, it sounds like hishhh!) Hooray. Tadi bergaduh dengan kerang, sekarang berlagak dengan nasik wadehel? Berciri keangkuhan di situ. Hari ini tidak berbuka puasa bersama nasik. Kedengaran biasa, tetapi sebenarnya ia sangat luarbiasa bagi die hard fan nasik like me. *drooling* kah kah kah. (nasik, see ya later at midnight muahhh. aha)

Kalau bukan nasik, apakah Chika makan? Chika telah memakan seekor biri-biri di Padang Prairie. Acah! Chika makan Grilled Tarantula Foldover. Sangat pengotor kau Chika. Aku makan Mi Hailam lah. HAHA. Makan sikit saja. Selepas itu berciri keangkuhan lagi. Tolak tepi. Muka sangat snobbish. HAHA. Selera makan mendadak jatuh pada hari ini. Mungkin dah sampai seru untuk benar-benar langsing. Kan aku dah cakap! Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapakan tahu. Engkau tunggulah, raya ni aku langsing punya. Kah Kah Kah.

Engkau semua tahukah berapa banyak kuantiti input yang kau ambil semasa berbuka puasa? Kalau engkau mendapati kuantiti tersebut tidak constant, engkau sangat bahaya. Sebab engkau tidak boleh meramalkan kelangsingan engkau menjelang hari perayaan kelak. Oleh itu, ukurkan kuantiti input anda.

Err.
Aku tahu kuanti makanan aku. Dan dengan angkuhnya, kuantiti input aku adalah sangat constant. HAHA. Mari sini aku ajar kau tentang kejadian CONSTANT X. Look ;

- Pada waktu siang (during fasting), my weight is X. ( x merupakan satu pemalar dalam unit Kg)

- Pada waktu malam (after break fast), my weight is X+1 or in mathematics, it is written as (x+1)Kg.


Engkau fahamkah? In conclusion, ini adalah indication bahawa aku telah memakan sebanyak 1 Kilogram makanan sewaktu berbuka puasa. Dan jumlah ini adalah berciri constant. Kah Kah Kah. Err. X ialah berat aku yang berciri rahsia. Pasti engkau sangat curious la bukan? Err. Sebenarnya engkau bukan berciri curious, engkau mungkin berciri busybody. Ishk. Buruk la bukan sifat tersebut? *hisssss*


Perut aku belum okay. Kerang belum puas hati, masih ajak aku fight tapi aku malas layan dia. Anyway semua, aku sudah tahu apakah tips yang boleh aku sarankan kepada anda yang mahu langsing bersama aku. Engkau pergilah makan kerang sehari 3 periuk. Apa tadi? Cicah dengan sos sedaplah bukan? Ha, cicahlah dengan sos. Confirm, berat anda akan menjadi (X-3)Kg.

Hipotesis ; Semakin banyak periuk of kerang, semakin kerap you visit the toilet.


Periuk of kerang berkadar langsung dengan kesusutan nilai X.


Kesimpulan ; Makanlah kerang untuk langsing. Cuma memerlukan penggadaian perut sahaja.


Err. Buat pertama kalinya, aku merasmikan naik taraf blog aku sebagai berciri Mathematic. Brilliant. Esok lusa, blog aku berciri Geologist pulak. Siapa tahu? Berani lagi kata blog aku tak ilmiah? Ilmiah nehhhhh! Kah kah kah.


Err. Tengoklah bawah. Entry ni ada label. Mathematic. Gila brilliant lah blog ni. Ha Ha Ha

Labels:

 

17 Congteng-conteng:

Blogger Eireen Camelia conteng...
hey, bila pula mahu mngajar itu pythagoras theorem?
10:03 PM  
Anonymous menteil conteng...
haha... bermatematik dengan puasa..

klau aku la.. X+5
sebab berbuka tak hengat dunia..
itu kalau puasa,
kalau tak puasa X+6.. hehe..
10:45 PM  
Blogger i-chimera conteng...
sungguh ilmiah n3 kali ni... serabut kepala nak bagi paham... errr... boleh ulang sekali lagi tak??
10:54 PM  
Blogger :: f a r :: conteng...
kenapa i tak rasa entry ni sungguh bermathematical?

i rasa this entry is more to ke'science'an. sebab terlalu berhipotesis, berpemalar, bertindakbalas, berkesimpulan. inferens mane? :p

tahun ni i rasa i akan langsing jugak sbb i mkn nasi cuma sebanyak 2 genggam 1 hari - 1 genggam sahur, 1 genggam berbuka. *guna genggam tangan yg kecil dan comellah. jgn pakai tangan yang gemok* >>ni i dpt tips utk kurus dr kwn i.
11:12 PM  
Blogger :: Cikgu Wiween :: conteng...
har har harr...ini laa entry yg kak ween tunggu2. kasik suma org tau betapa matematik mempengaruhi kehidupan seharian manusia. syabas adik! Anda dpt A+ utk entry ini drp seorang cikgu matematik. Idup Matematik! agagaga ;p
11:50 PM  
Blogger curseshadow conteng...
uiks.. sehari kalu makan kerang smp 3 periuk tuh dah kire biso bonar dah tuh.. bleh jadi pengganti nasik.. meh sy citer satu rahsian pada kamu wahai cik haizum, sy sebenarnye alergic pada kerang. tahu tidak, sy sudah dekat 4 tahun tidak makan kerang, bile baca entry kerang kamu nih buat sy alergic gak.. tak sangka, baca pasal kerang pun bleh jadi seperti alergic..arghh.. kerang cicah sos.. sy makan 4 tahun lepas.. ape2 pun, entry mathematic kamu nih sangat mengujakan.. "Selamat bersahur dengan memakan kerang cicah sos sambil bermatematik dan congak".
11:54 PM  
Anonymous oDiN conteng...
berat chika 57kg ..
btol x ? :P
12:25 AM  
Blogger azie conteng...
uuuuuu...entry matematik tuuuuu..

ehehehe


ni kalau orang gugel teori matematik, sampai kat sini..perghhh..

abeslah,ahaha
3:03 AM  
Blogger Mastakilla conteng...
kerang adalah sahabat baik..
mari berkenduri kerang hari ni..

ni mathematic ke science neh?
err 2-2 lah chika...

label : math n science
lalala
8:07 AM  
Blogger cepotet conteng...
err.. otak akak tak mantap la untuk komen subjek matematik. :p

tapi, bab pelansingan tu, akak sokaaaaaaaaa sangat. :p
8:32 AM  
Blogger Masy conteng...
melihat dan membaca matematik di blog dik chika ni je pon dah rasa macam ade kerang dlm perot. isk. cumanya..

i think i do love kerang. err not love lah, like. tp i do hate math, err not hate lah, dislike.

errrr.... *tdo*
8:37 AM  
Blogger Darling conteng...
tapi kalau ada gout & darah tinggi takleh makan kerang banyak2.. ada lak merana nanti hehe
10:23 AM  
Blogger alif-mikail conteng...
sejak bile mengajor ni?.. pemalar malar ni takde zaman atuk sekolah dulu.. dulu atuk guna pemalas je.. lepas tu kena calar balar.. kena rotan balau.. haa..
10:45 AM  
Blogger ajathajar conteng...
mcm2 la chika ni =)
11:33 AM  
Blogger sweethOneY conteng...
hahahaha
sabar jer la
:D

tgk n3 u mkn kerang semlm, trus i teringin kerang taw
trus g pasar ramadhan beli rendang kerang :D
nasib baik kerang tak ajak bergusti lam pewot ag
12:23 PM  
Blogger Nashrex conteng...
entry ni mmg kelakar..
hahaha
ko mmg merapu lah!
10:54 PM  
Anonymous Elle conteng...
Good words.
10:08 PM  

Post a Comment

 


This is a personal weblog. Fully monitored by the owner. Before you proceed, please be informed that you are now under a DICTATOR rules.

"dictator" is generally used to describe a leader who holds and/or abuses an extraordinary amount of personal power, especially the power to make laws without effective restraint by a legislative assembly.
Source : Wikipedia.org

  Is your mental functioned well? Okay, proceed. And err... welcome.


 


 

THEWARDROBE

The Engagement

 



 

Klasik

www.flickr.com

Copyright Reserved
Created by : Chikadior  Date : 7 June 2008
"... the rest is still unwritten ..."