Name
Chika Chika Chika
Live In
KualaLumpur,Malaysia
  Date Of Birth
21 April 1986
  Education
Degree In Architecture, UKM
  Love
Colors
Shopping
CRV
Hyundai Coupe
Wise Peoples
Food
Graphics
  Loath
Cats / Animals
Homework
Kids
Alarm
Stupid Peoples

Chika's Twitter:


Youniverse Personality Test

Hit Counter
Hit Counter

Since 20 May 2005



Wednesday, September 03, 2008

My 3rd Ramadhan

Haikal sudah balik all the way from Ipoh semalam. Alhamdulillah.He worked for TALENTIME. As an actor? Not not. Crew lah. Apa yang omaigod-nya, aku baru tahu yang dia bekerja for Yasmin Ahmad's film. Aku tahu dia bekerja untuk film shooting. But un-sangka-rable, for Yasmin Ahmad's. He said (he said!) Sharifah Amani was so stunning and cute and a very nice person yang selalu called him 'awakkkkk'. Okay, boleh diimaginasikan. *whatever*. Yasmin Ahmad? Tunang saya belum kenal Malay director. Kesian dia kih kih kih.

Haikal passed pada aku one file. Something like wardrobe thingy. Wah. Cool betullah mereka buat filem. Banyak sangat gambar. Dan tiba-tiba ternampak this girl. Dia cute, and adorable I must say. Adek saya kata, she don't really speak Malay but she tried. No wonder bila dia berlakon, pronunciation dia sangat aneh. Adorable, still. Anyway, aku suka filem-filem Yasmin Ahmad walaupon filem-filem beliau sangat sepi. Tidak happening yang menggoncang jiwa. I love Mukhsin and Sepet.

Aunty baik. Kata Haikal. Actually my parents kenal parents Yasmin Ahmad. Kami buat Umrah sama-sama dulu back in 2002 (dengan parents beliau, Aunty Inum and Uncle Ahmad) Kami pernah lawat rumah mereka si Subang Jaya (if I'm not mistaken) Lama dah. Mereka sangat baik :) Eh eh. Entry tentang Yasmin Ahmad and the family berlaku tanpa niat. Move on, Chika!

Tadi berbuka saya banyak makan kerang. Kerang banyak dimakan oleh saya semasa berbuka puasa. Dan saya terlupa dates (terlupa dating kah kah kah) Terlupa memakan kurma. Kurma terlupa dimakan oleh saya. Hey, seronok tahu membuat ayat putar alam. HAHAHA *i'm not laughing*

Sebelum berbuka tadi, saya sangat lapar. Disebabkan tidak boleh makan, saya pon memasak makanan supaya saya terlupa nak lapar. Saya bukan memasak gulai asam pedas ikan terubuk mahupun sup ayam dengan kiub, tetapi saya memasak dadih kah kah kah. Bukankah comel memasak dadih secara bertungkus lumus? Kah kah kah. Saya pon proud kerna saya semakin laju memasak dadih. Dan dadih saya tak pernah fail. Semuanya excellent. Engkau pandai ke masak dadih secara excellent? *tiba-tiba nak angkuh*

Petang-petang, saya mendapat ketagihan baru. Iaitu menonton Geng Bas Sekolah. Wadehel?? No way! Err. Menonton Sutera Maya. I did not fancy Fasha Sandha. I did not fancy the hero *siapa nama kau?* I fancy Mustafa Kamal *yes, he's old berciri ayah* Tapi bukankah dia sangat segak? Aku juga suka Maria Farida. Dulu dia tak cantek sangat. Sekarang, dia sangat cantek. Daripada tak cantek sangat menjadi sangat cantek. Perempuan memang akan menampakkan kecantekan dia menjelang usia tua. Tak sabar nak tua (wadehel?). Nak menjadi perempuan tua yang cantek. Kah Kah Kah. Kenapakah muka semasa remaja kelihatan sangat selekeh? Dan semasa sudah menjelang usia 40's, terserlah kecantekan yang luarbiasa? Mungkin semasa sudah 4o's dia pon sudah ada handbag LV dan mula memakai SKII. Semasa muda remaja, tak habis-habis dengan Roxy dan Clean & Clear. Kah Kah Kah.

Sudah waktu Isyaq. Marilah solat Isyaq, bertarawih dan bersolat witir. Selepas itu, membaca Al-Quran. Janganlah asyik membaca blog, kerna tiada majlis khatam blog yang akan diadakan kelak. Kah Kah Kah.

Oyya.
I love kad raya.
Berserta sampul surat dan setem.
Dihantar oleh posmen secara 'posto! posto!'
Err. Aku cakap je.
Tiada double meaning.
KAH KAH KAH KAH!
 

22 Congteng-conteng:

Blogger kHaLwAnIeY AiSyA conteng...
nk bgik kad raya..
tpi malas nk g post ofc..

x suka larh post surat ;P

kak chika da nk jadi tua ke?
bersyukur larh dengan apa yang ada ;p

nnt klo akak da tua, nnt akak nk jdik muda blek.

kikiki..

aisya 1st eyh? huhuu..

selamat berpuasa :)
11:04 PM  
Blogger :: Cikgu Wiween :: conteng...
errk..semlm dak cemut mkn kerang.ni chika lak.egegege besh besh :P

pandai wat dadih yek..nanti wat laa tuk kak ween.pos sini okeh! ngeh ngeh :p
12:00 AM  
Anonymous mrkay conteng...
huwaaa!~~ yasmin ahmad??!!~~ Sharifah amani?!~ oh, sharifah Amani yg ku poja.. hahahaha.. aku sgt jeles ngan haikal! aku mau kembali aktif berlakon dan join produksi2 begitu!! huaaaa!~ jeles nye..
1:36 AM  
Blogger nieja conteng...
stramaya?
fasha ada
so cam malas nak tgk
ahahaha..

wei anta la kad raye!
aakkakaka..
2:27 AM  
Anonymous oDiN conteng...
kad raya ? saye menanti kad kahwin dari anda chika
:P
6:00 AM  
Anonymous LelakiMisteri conteng...
alaaaaaaaaa.....x dpt la lucky one!!!
8:58 AM  
Blogger alifmimyanun conteng...
Kalau tak pernah ade majlis khatam blog, ape salahnye awak buat dulu. be the first. ( ' u ' )
9:49 AM  
Blogger sweethOneY conteng...
chika!
letak la gambar dadih
i tak reti nak masak dadih taw..hihi
senang kah?
10:10 AM  
Blogger cemut conteng...
ajar cemut buat dadih pls :/ nanti wat entry sal pembikinan dadih .. *serius ni*
11:12 AM  
Blogger Masy conteng...
nak dadih. jagung pls. wah orderlah pulak huahahahaha

mkn dadih ni tak bleh mkn satu. paling kurang ajar pun satu tong. baru bergaya bak kata org tua2 zaman skarang ni :)
11:16 AM  
Blogger Masy conteng...
nak komen lg satu! hahahaa giler giler.

akak pon ske kad raya. err pernyataan ni ade mmbawa maksud ape2 ke? ;D
11:17 AM  
Anonymous LelakiMisteri conteng...
dadih tu adek badek dadah ke? hurmmmm......
11:52 AM  
Blogger ۩۞۩ FaHReeN ۩۞۩ conteng...
masak dadih ke?? ayer x begitu pandai..

tp masak dadah sgt hooo liawwww.. hahaha

p/s: men'gepos' kad raye amalan yang mulia.. :p
12:45 PM  
Blogger Julia ♫°♪ conteng...
sapa kata tak pandai membuat dadih ? pandaiiii laaahhhhh. expert lagi tau. setiap tiga hari buat dua ratus cawan. =P

rasa cam kena pakai SKII gak lah.. aiseh. terasa i dah tua. bluwek. =P

eh zaman sekarang ada lagi ke org jual kad raya ???
1:07 PM  
Blogger curseshadow conteng...
waahh.. yasmin ahmad. sy nak juga.. maksud sy.. sy nak berlakon lah.. bleh beat fahrin ahmad lah kalau gitu..
1:55 PM  
Blogger yOnnA conteng...
wahh sangat best lah haikal.
jadi crew kat c2 :) hee..
filem2 yasmin ahmad semua sangat superb!
sepet is the best la.
x sabar nk tgk mualaf :) hehe

ouh ya..
i do love kad raya too!! aha..

i jugak bukan fancy fasha sandha.
dgn erti kata lain.
tak suka dia.hahaha..
tp dia lcantek la :p

haha..
mustapha kamal sangat la macho ok!
muka dia sangat melambangkan seorang ayah yang berkaliber hehe..
maria farida..
tu la..
dulu x lawa la..
sekarang mak aiii.
gila cantek! hehe
2:10 PM  
Blogger MarlissaMusa conteng...
soklan:-
chika, adik awak ni pelakon ke?beshnya..jumpe2 artis..
2:32 PM  
Blogger Chika Chika conteng...
AKU TAK PERCAYA AKU PANDAI BUAT DADIH KETIKA ADA ORANG LAIN YANG TAK RETI BUAT DADIH. KALI-KALI NI BETUL-BETL PUNYA BANGGA!. KAH KAH KAH KAH!

Okay, entry dadih akan dibuat kelak. hahahahahahahah. hebatnya chika neh. kah kah kah.


anyway KAK MAR, adek saya bukan pelakon. dia production crew :)
3:06 PM  
Blogger Eireen Camelia conteng...
tidak suka sama itu kad raye. sbb posmen yg anta surat kt rumah ktorg tu gatal. benci tgk. geli tauuu
9:59 PM  
Blogger Myra conteng...
woh i benci cerita geng bas sekolah. tableh blah je cite tu. best lagi cerita Hikayat Putera Shazlan. atau Adi dan Ayah. Hahahaha.

Oh artis artis je yg dah tua makkin cantik sbb diorg kaya gila boleh cucuk sini sana sikit. Hehehe. Setuju tak ?
12:50 AM  
Blogger Myra conteng...
oh lagi satu nak tambah, i pun tak bape suka Fasha Sandha. hish.

and kad raya mmg lebih best daripada dapat ucapan raya lalu sms atau emel atau lalu myspace facebook dan friendster. Baru rasa raya bila dapat kad raya kan.
12:55 AM  
Anonymous ast3 conteng...
ah//production crew..
lengkali haikal nak pegi..suh die ajak den okayy??
ohohohohoh..
ah ye..
den pon x gheti ah buat dadih..
apetah lagik secara perfek.
makaroni bakar den pon x penah perfek.
spaghetti den pon x pernah perfek..
ehh..wadehek..
sme makanan barat ni..
tambah2 yang xkan membantu pelangsingan badan..
HAR HAR HAR
6:15 AM  

Post a Comment

 


This is a personal weblog. Fully monitored by the owner. Before you proceed, please be informed that you are now under a DICTATOR rules.

"dictator" is generally used to describe a leader who holds and/or abuses an extraordinary amount of personal power, especially the power to make laws without effective restraint by a legislative assembly.
Source : Wikipedia.org

  Is your mental functioned well? Okay, proceed. And err... welcome.


 


 

THEWARDROBE

The Engagement

 



 

Klasik

www.flickr.com

Copyright Reserved
Created by : Chikadior  Date : 7 June 2008
"... the rest is still unwritten ..."